От 0 до 8 лв: Колко "солено" ще излезе сянката на плажа?

Голяма част от концесионерите са намалили цените с 50%
5 юни 2021 09:30, Петя Славова
123
От 0 до 8 лв: Колко "солено" ще излезе сянката на плажа?
Снимка: БГНЕС

В началото на летния сезон още остава отворен въпроса за цената на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие. На места услугата ще ни струва 8 лева на ден, а на други ще е напълно безплатна.

В "Слънчев бряг" цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор, съобщава Нова тв.

На север от мостика цената е 4.50 лв. От другата страна на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока.

Още по темата

"Вече подписахме за "Слънчев бряг". Цената тази година ще струва 5 лв.", обясни представител на концесионера Кирил Спасов като уточни, че това е намаление с 50%.
На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лв. за чадър и шезлонг. В Поморие табелите за сянка на плажа са по 5 лв.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.
На плаж "Бургас - север" за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги." Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности", обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.
На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена наполовина. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. "Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна", обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж "Приморско-юг". Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

По Северното Черноморие сянката е "по-тънка" като цената е от 0 до 6 лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко ще са намалени цените.

"Имаме най-различни варианти. Например в "Албена" чадърите и шезлонгите са по 1 лв, което е 90% намаление от стандартната цена. На "Златни пясъци" намалението е около 50%, т.е. шезлонг - 6 лв. и чадър отново 6 лв.", каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

От туристическия бранш са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименДа и търсене по черноморието няма хаххахаха :)
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходете при крадливите гърци. Там ще ви обират и ще ви казват, че всичко е супер.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веско - НИЕ сме тези, които го позволяваме. Най-вече овчедушието ни. Наведени глави, сабята не ги сече, ама им слагат вериги!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Кой и кога опедели стандартната цена? Ценатра не се формира от търсенето и предлагането?"Ами да де. До вчера беше стандартната цена.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 62Особено несебърската, дето я тъпчат със милиарди.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете ги тия пластмаси от прироада, дайте плажа на хората! Толкова ли е трудно една община да поддържа 2-3-5 плажа за 3 месеца? Какво си ги раздават на концесионери и свои хора всяка година, за да *** някой пари.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената не се Ли формира от търсенето и предлагането?
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Qanon----------------------------------------------------------------------------------------------------- Ето още едно кухо изречение "...в "Албена" чадърите и шезлонгите са по 1 лв, което е 90% намаление от стандартната цена" По-скоро кух термин "стандартна цена". Кой и кога опедели стандартната цена? Ценатра не се формира от търсенето и предлагането?
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция плажът е безплатен. Писна ми от дребни селски номера у нас.
38
9
 
8
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Сянка на плажа?! WTF?! Хора, като искате сянка, стойте си увас! Плажът е да се напечеш и да почернееш, а не да седиш на сянка! Отиваш, напичаш се, наплуваш се и беж увас! Тряа да си мега кух да седиш на плажа на сянка... че и пари да им плащаш на тия кожодери!
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плажовете трябва да са на хората и достъпа до тях да е свободен, а не някакви *** и кожудери да бетонират и дерибействат. Ще се почистват с общинските бюджети, кито така или иначе се събират от гражданите. Аз лично от години съм бойкотирал нашето море и докато не се оправят проблемите ще ходя при съседите.
36
9
 
6
 
! Отговори
Абе хора преди 2 години
Стаи със спални и стени си имате в къщи. За чий са ви тия хотели ?! Повече от 20 години сме на палатки с децата. Отраснаха по плажовете. Преносима баня се прави 10 за минути. Тоалетна се копае за половин час. 20 минути дневно ти е да напазаруваш продукти от близко магазинче, да заредиш вода в туби за банята и да изхвърлиш чувала със смет в най-близкия контейнер. С 1000 лева цялото семейство си изкарваме един вълшебен месец.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е решил да ходи на кафявото бетономорие,да си купи от аптеката''Глупедиум''.В противен случай рискува да седи цяла почивка на тоалетната чиния.Това кебапче дето изходи в хотела,после като иде на плаж и влезне в морето,ще го плиска в лицето!За качеството на храната и качеството на обслужването изобщо няма да говорим,под всякаква критика е!Да си плащам за да ми се мутреят разни екземпляри и да мисля къде да паркирам,и дали ще си намеря колата.Да ми сервират некачествена храна,не благодаря!!!
34
1
 
10
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Чадъри и сгъваеми шезлонги си имам. Газов котлон и автохладилник също. Все още се намират тук-там бунгала по 20 лева за 4 човека. Не, че си нямам две големи палатки и надуваеми дюшеци. Защо да ви давам по 20 лева дневно за 4 чадъра ? Че това са ми пържолите за вечеря + салатите на цялото семейство!
33
2
 
13
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Абе за къв им позволиха на някви м*три да си заграждат плажа? Какво ВСЪЩНОСТ прави един концесионер на плажа?
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки почива различно.Един става по часовник,отива на плаж под час,после обяд под час и все под час.Друг търси олинклузив,трети обича да е на палатка,четвърти в кемпер и диво да къмпира за по няколко дни.Пети луксозни хотели и звезди.Шести с компания или много роднини.Седми дискотеки и напиване.Осми чалги и гюбеци.При всичките си има и плюсве и минуси,но затова всички сме и различни,не сме еднакви.Чадърите изобщо не са тема за почиващите,а и повечето си носят.Има обаче общо-качество на услугата!
31
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименДа ама разликата е че морските дарове са изкарани сутринта, а по нашето море да докарани замразени от гърция :)
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия цени за сянка, бе. Това ли е най-важното за една почивка? Я кажете другите услуги как са.
29
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Не съм бил от бая отдавна на нашето море, ама си спомням, че в Гърция едно хапване за 3-*** човека, от което едното е дете, което яде като врабче под 50 евро не съм падал. Не че е скъпо, ама пък не е и евтино, ако си работяга някъде за 1000 на месец. На мен двустаен апартамент в Лима, на брега на Тихия океан ми струваше 2000$ на месец. И чадъри и шезлонги няма, сам си носиш от вкъщи всичко
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от вас не са стъпвали никога в хубав хотел на нашето море обаче жлъчно си плюят държавата. Какво простолюдието само. Гърците села има нужда от 5 живота , за да ни стигнат по качество. Там няма нищо освен евтини квартири на баби. Храната е спортно куде е по хубава. Ас там не съм ял кой знае какво. Тука има блестящи готвачи в хубавоте ресторанти. Това,че ти ходиш по палатките не е критерий за нашия туризъм.