Фирма от РМС построила фаталния участък от "Струма"

Поради лошо качество пътят не е сертифициран като магистрала
105
Фирма от РМС построила фаталния участък от  "Струма"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Македонската фирма "Маврово " е изградила участъка от „Струма“, на който се подпали автобуса с регистрация в Северна Македония и загинаха 45 човека, твърди „24 часа“.

Още по темата


Още от преди 15 години стана ясно, че този участък е с много лошо качество. Лоша настилка и меки мантинели.

Светлоотражателите по тях, така наречените котешки очи, не рефлектират на светлината на фаровете и е трудна ориентацията, особено на завоите. Виражите са с обратен наклон и събират вода.

Винаги при дъжд стават локви и им опасност от аквапланинг. Затова и тази "магистрала" не е сертифицирана като такава. На нея ограничението е 120 км.

Още преди 15 г. шофьори предупредили тогавашния транспортен министър Петър Мутафчиев, че пътят е опасен и въпрос на време е да стане голям инцидент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Vs Има съкровище РМС - Работнически младежки съюз. За момент се замислих дали не е от тези времена
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 това трасе трябва да се изрине и да се построи на ново. Герберите са дали предписание още през 2020 какво да се направи за да се намалят щетите, но новите не са си мръднали пръста, защото предписанието било герберско. А пътя е строен страшно. Нон стоп има денивелации от над 6 градуса, което е недопустимо за магистрала, то и за това не го водят магистрала. Единствено направа наново спасява участъка. С ремонт само намалят щетите, но проблема остава.
37
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на Кутев и днес нямат спирка. Тази магистрала като са я строили ГЕРБ не са съществували. Съболезнования на близките на загиналите. Когато падна автобуса до Своеге и имаше десетина загинали 3-*** министри подадоха оставка, а днес всичко е точно. Може би маркировката също трябвало да е подновят от ГЕРБ , нищо че 7 месеца на власт са вече Радевите министри
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "Е как бе, нали съвсем доскоро твърдяхте че всички магистрали в БГ били направени от Банкянския крадец?" Това НЕ Е магистрала. Даже в статията си го пише. Отчаянието ви е пълно.
35
9
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Магистралите на БСП, макар и малко, макар и строени "без кражби", са най-некадърно изпълнените. Справка - 50те километра между Чирпан и Стара Загора.
34
0
 
15
 
! Отговори
Бай иван преди 2 години
Освен строителна фирма, има куп държавни ведомства които правят надзор на строеж и приемат строежа.
33
6
 
10
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
Бойко само строи магистрали , той не подържа други .
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е построена от банкянския....а от Кирчо преди 2 месеца.Успокойте се герби,че провалът ви прави жалки и смешни.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 питай Асен Гагаузов от БСП пич, той да ти каже как се строи така. А тия убийци от новите да ти кажат защо след като е имало предписание да се подменят светлините по трасето и пътната маркировка, това не е направено. Питай. И аз много искам да знам как се правят нещата в тая държава.
30
9
 
12
 
! Отговори
логиката преди 2 години
Герб не са поддържали шосето , защото било построено от БСП , така излиза ,... А !?
29
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Фирмата жива ли е още
28
1
 
10
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Липсва ни / на всички / , елементарно СЪЗНАНИЕ , МОРАЛ , ОТГОВОРНОСТ , И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ !
27
7
 
20
 
! Отговори
Подлеций преди 2 години
Така е и така ще бъде докато държавата ни се управлява от мутрите с джиповете, кюлчетата и пищовите. Най бедната страна в ЕС.Мислихме,че като влезем в ЕС и НАТО по улиците ще потекат реки от долари и евро. Наместо това трагедии след трагедии,убийства, проституция,наркомания и все по надолу и надолу. Светлото бъдеще, което ни обещаваха става все по миражно. Естествено e,че управляващите не са виновни. Вината е наша,че ги търпим. Но всяко нещо си има и край. Ще им дойде краят и на тия.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23 давай, давай, още моля. А като разбереш кой е строили пътя ще те видя как ще се гънеш. А пък като осъзнаеш че гербери са имали предписание за обезопасяване на пътя, но новинките не са го и погледнали, камо ли да го изпълнят и тогава пак да дрънкаш. Сега обаче давай. Соли яко.
25
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Какво е РМС посочено в заглавието ?
24
8
 
7
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Тя и Лиляна Павлова извърши ''РЕМОНТ'' на язовира в Перник , като си закупи дамска чанта за 5 000 евра ...Няма за какво да се оправдават от АПИ -герб , крадците са известни вече !
23
0
 
33
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Вижте пътувам от както е пуснат участъка преди 15 години и от там са минали милиони автобуси вече предполагам за Гърция основно. Пътят е със завои и наклони да така е! Но е безумие да прехвърляме вината на пътя щото бил лош! Пътят не е лош и маркировката е добра и мантинелата се вижда че е удържала автобуса прав и в платното. Как очаквате мантинела да не мръдне при удар от 30 тонен автобус. Причините са в шофьора или техничаска неизправност. Дайте сега да признаем пътя за виновен глупости!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не е виновна държавата всички пътища трябва да са с 4 ленти минимум и задължително без завой и без наклон ,тогава държавата няма да е виновна,макар ,че пак не сигурно!
21
3
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Нееее, тези са от РМС.......онези петимата!
20
11
 
10
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Още години наред ще ставаме свидетели на видимите резултати на гербаджийската пикоч, тези трябва всичките до стената и по един куршум за всеки ;) !!!