Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?

През последните 10 г. брашното не е било толкова скъпо
19 дек 2021 11:24, Ния Христова
146
Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?
Снимка: Pixabay
Ще спре ли да расте цената на хляба?
 
"Никога досега в последните 10 години не сме работили с толкова скъпо брашно. Никога досега не сме имали такава невъзможност да предвидим какво ни чака утре по отношение цената на енергията. При нас се оказва, че всяка партида хляб излиза с различна себестойност", обясни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Нова тв.
 
Кукушева уточни, че хлебарите са най-енергоемкият бранш в сферата на хранителното производство.
Още по темата
 
"След лутането и след шока от все по-високите цени ще дойде и фалитът. Предполагаме, че голяма част от хлебопроизводителите ще загубят своите пазари и ще са принудени да затворят още през второто тримесечие на 2022 г.", допълни тя. И уточни, че вече има четири-пет големи завода, преустановили работа заради цената на енергията.
 
Кукушева категорично заяви, че не може да се планира колко струва хлябът. 
 
"Ние сме задължително на минус и въпросът е докога ще го караме така. Не е възможно да е за дълго. При хляба производството е ежедневно", допълни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите.
 
Сред възможностите на производителите е да бъде намален грамажът на хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът свърши другари, сега сме демокрация, западно партньорство и пазарна иконономика. Невидимата ръка на пазара е най-добрият регулатор. Само пpocтите и некадърните нямат пари, ако сте бедни и ви е скъп хляба значи сте *** и некадърни, умните и кадърните при демокрацията успявят в живота и имат пари.
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците живеят 5 пъти по зле от българите, но не се оплакват
104
3
 
3
 
! Отговори
F-16 Block-70V преди 2 години
България плати на САЩ 1.2 милиарда долара за F-16.
103
3
 
3
 
! Отговори
Само хляба ли... преди 2 години
От началото на годината всичко е с 30% нагоре. НСИ къде я видя инфлация от 4% не е ясно. Скоро няма да има разлика с Виденовата зима освен една. Вместо да добавяме нули към парите ще си купуваме с тях все по-малко неща. Разлика като се замислиш няма. Парите вече стават като много некачествена тоалетна хартия.
102
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма само лагери, народен съд и безобразия на ДС. При демокрацията, ЕС, американското партньорсто имаме индустриализация , строителство, образование, култура, изкуство, живеем добре.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
100
4
 
5
 
! Отговори
Весела Коледа преди 2 години
За щастието е необходима любов, а не пари
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма имаше кисело мляко. В стъклени буркани, не в пластмаса, от закваска и с живи бактерии в него и което след 2-3 дни се разваляше ако не се изяде. Младите хора днес никога не са яли кисело мляко в живота си, много е вкусно и полезно. Доставяше се в магазините рано сутрин, преди да са отворили, оставяха палетите с буркани пред магазина. Представята ли си днес при демокрацията и мизерията да оставят стоката пред магазина преди да е отворил!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте че през социализма България беше дискотека. 1 час има ток, 3 часа няма ток
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никарагуа прекъсна отношенията си с Тайван.
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е че се вдига цената на зърното и тока, това е златото на България.
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай е решен да унищожи Латвия като държава.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В края на краищата, животът минава много бързо. 30 тежки години изминаха в бедност и мизерия, следващите 30 години ще бъдат по-ужасни - независимо кой избирате. Така минава цял един живот в мизерия. Само тези които живяха при комунизма, при "червените" и Тодор Живков, могат да кажат, че част от живота им е минал сравнително нормално, поживяли са, видели са живот. И не си мислете че някак може да се върне соца, това е невъзможно, идват страшни времена.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма нямаше свобода, не можеше да се говори срещу Тодор Живков и партията. Иначе на работното място можеше да се критикува открито началниците от всяко ниво и да се обсъжда и никой нищо не можеше да ти направи. При свободата и демокрацията сме свободни да говорим открито срещу правителството и да обиждаме президента и премиера, но не и срещу хомосексуалистите и против смяната на пола на децата, а на работата кажеш ли нещо срещу началника или собственика моментално оставаш на улицата без препитание.
92
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам да нападнем Китай и да намалим населението му за да има пшеница за всички.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само преди 30 г бяхме в ямата на комунизма, а днес при демокрацията и ЕС икономиката се развива, заводите никнат като гъби, българинът се замогна, забогатя, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа спорта, пече се на шезлонг под чадър на плажа, върти западна кола по магистралите, и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите никога не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пшеницата е скочила с 120% заради коронавируса и китайците. Те са 50% от населението и искат все по вече да ядат. Изнасят *** и внасят газ и храни.
89
2
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Данните ти са от 70-те, преди увеличението през 79-та. Недей така да дезинформираш младежта. Аз мога да кажа и за билетче от 3ст. до 73-та, ама какво ли имаше по магазините - нищо.
88
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При соца със заплата 260 лв можех да си купя 6 500 билета за гр.транспорт (по 0.04лв)Сега за да си купя същите 6 500 билета, но вече по 1.60 лв (благодарим ти Фандъкова), трябва да взимам 10 400 лв. А взимам малко над хиляда.
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до :*** --- Никъде хляба не е килограм! Целта е да стане ДВА лева 830 грама, който е стандартен в цяла европа! Ти май още сънуваш бойко борисов, но само това ще ти остане! А той ще гори в ада - централния