Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?

През последните 10 г. брашното не е било толкова скъпо
19 дек 2021 11:24, Ния Христова
146
Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?
Снимка: Pixabay
Ще спре ли да расте цената на хляба?
 
"Никога досега в последните 10 години не сме работили с толкова скъпо брашно. Никога досега не сме имали такава невъзможност да предвидим какво ни чака утре по отношение цената на енергията. При нас се оказва, че всяка партида хляб излиза с различна себестойност", обясни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Нова тв.
 
Кукушева уточни, че хлебарите са най-енергоемкият бранш в сферата на хранителното производство.
Още по темата
 
"След лутането и след шока от все по-високите цени ще дойде и фалитът. Предполагаме, че голяма част от хлебопроизводителите ще загубят своите пазари и ще са принудени да затворят още през второто тримесечие на 2022 г.", допълни тя. И уточни, че вече има четири-пет големи завода, преустановили работа заради цената на енергията.
 
Кукушева категорично заяви, че не може да се планира колко струва хлябът. 
 
"Ние сме задължително на минус и въпросът е докога ще го караме така. Не е възможно да е за дълго. При хляба производството е ежедневно", допълни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите.
 
Сред възможностите на производителите е да бъде намален грамажът на хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевото правителство ни закопа с тия избори
85
1
 
3
 
! Отговори
Бог преди 2 години
Казано е в Светото Писание, че онзи, който има ще му се даде, а онзи, който няма ше му се отнеме и онова, което няма. Такъв е животът.
84
2
 
3
 
! Отговори
Ваня Хаджийски преди 2 години
Амииии, аз платих 12 лв. ток за ноември! Плюс 20 лв. ТЕЦ и 14 лв. ВИК! Но.сме икономично семейство - то сме само аз и жена ми де.
83
3
 
9
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Нафтата беше дори не 10 а 8 СтХлябът беше 26 Ст. Малка боза 4 Ст. Баничка 19 Ст. Билет за кино 20 Ст. Билет за трамвая 4 Ст. Заплатата или поне моята, обикновен стругар - 280 лв.Който иска да смята и да сравнява.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 Ай сиктир комунисти През социялизма сиренето беше 2,40лв, а средната пенсия 65лв.. . . . . . . . . . . . . . . . . Средната заплата беше на работниците 140 лв. а на вишистите 125 лв. Затова нещата сега са така - вишистите са извън България а останалите в България чоплят семки без индустрия, без селско стопанство и плюят по правителството което е на власт Буци или Харвардците и мечтаят как е било едно време, което няма да се върне вече н и к о г а!
81
2
 
7
 
! Отговори
Келеши преди 2 години
Цена два лева за килограм хляб беше премината при Радев още през септември
80
2
 
2
 
! Отговори
България на мафията преди 2 години
Не разчитайте на МВР Перник и Бобов дол,по близки са до Мутрите и Хероиновите пласьори от колкото до хората!Работят на частно за Мафията!
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социялизма бензина беше 1лв, а средната пенсия 65лв. При условие че сега средната пенсия е 550лв то бензина трябва да е 9лв
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на хляба е спекулация - целта е да стане ДВА ЛЕВА или Едно Евро! Това цели фирма Симит, която е собственост на Ахмет Доган! Това е най - големия хлебозавод и монополист в половин България
77
2
 
4
 
! Отговори
черния преди 2 години
До АнонименСредната пенсия беши 125 лева, а тока 1 ст, луканката 2 лева, а нафтата 10 ст.
76
6
 
3
 
! Отговори
Ваща кожа червена преди 2 години
Оказва се че сега живеем 5 пъти по добре от през социализма, но комуниста е алчен той не може да заспи при условие че съседа живее подобре
75
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До черния"Едиствения начин за да се оправи положението е да се махне валутния борд, който не дава да се дават пари на бедните, които са 90% от народа!" - той Бописов правилно ти каза, че си про'ст.
74
4
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Национализация на селското стопанство и край с турско-еврейската мафия! Няма друг път!
73
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Скоро дядовците, вместо да плашат , поучително и с носталгия ще разправят на внуците за Зимата на Виденов и ще ги съветват как да преживеят 7-летката на Урсулата.
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социялизма киселото мляко беше 22ст, а средната пенсия 65лв. При условие че сега средната пенсия е 550лв то киселото мляко трябва да е 2лв
71
2
 
2
 
! Отговори
Прогресариат преди 2 години
На ви Чорап, на ви Харвардци. И ще е така до приключване на държавата. Продължавайте да гласувате.
70
3
 
2
 
! Отговори
Ай сиктир комунисти преди 2 години
През социялизма сиренето беше 2,40лв, а средната пенсия 65лв. При условие че сега средната пенсия е 550лв то сиренето трябва да е 20лв
69
5
 
1
 
! Отговори
черния преди 2 години
Аз говорих с еин хелбопроизводител, той каза че справедливата цена на хляба е 7-8 лева за килограм. Едиствения начин за да се оправи положението е да се махне валутния борд, който не дава да се дават пари на бедните, които са 90% от народа!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще спрат и хляба .
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко се преувеличава с цената на хляба, според мен. Един хляб, напр. 2лв.-трима човека хапваме за един ден. Нали се яде и нещо друго с хляба. Приблизително 0,70 ст. на човек, т. е. цената на едно кафе. Никой не пише, че му е скъпо кафето и гълта по две, три поне. Виж, ако си храниш кучетата, котките и др. животни с хляб, което е масова практика ще ти е скъпо удоволствие, но това си е твой проблем.