Ремонтът на гарата в Стара Загора приключва на 13 май

Това обеща транспортният министър Николай Събев
18
Ремонтът на гарата в Стара Загора приключва на 13 май
Снимка: НКЖИ

На 13 май 2022 година трябва да приключи ремонтът на гарата в Стара Загора, съобщи по време на парламентарния контрол транспортният министър Николай Събев.

Той уточни, че ремонтът е трябвало да приключи в края на миналата година, но се е наложило той да бъде удължен с 6 месеца.

Още по темата
Цените за ремонта са определени в тръжната документация и няма повишение на цените след това, уточни Събев в отговор на поставен въпрос от депутата Атанас Михнев от "Продължаваме промяната".

Събев бе запитан и за фасадата на ремонтираната гара в града. Наскоро стана ясно, че тя вероятно няма да носи обещаните при първата копка зелени елементи, а вместо това, НКЖИ излезе с нарочна позиция, в която се застъпва за оригиналния в проекта жълт цвят.  

Транспортният министър посочи, че е уведомен и е запознат с недоволството на старозагорци, но жълтият цвят на гарата вече бил положен и всяка промяна щяла да доведе до по-високи разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво ревете бе, марулковци? и без това на олимпик-тетевен марица-изток им спряха държавната издръжка, скоро няма да съществува. има ли значение какъв цвят ще е гарата? хахаха
11
0
 
0
 
! Отговори
1982 преди 2 години
как пък решиха точно жълта да е и няма да стане до май месец или ако стане ще я претупат набързо
10
5
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Усвояваме средствата на гражданите, може влакове да няма но гара ще има.
9
0
 
7
 
! Отговори
Старозагорец преди 2 години
Абе Станиславчо, ти виждал ли си на какво приличаше старата гара, за която говориш? Ти сиг живееш в реставрираната къща на дядо си, "както в цял свят"!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пано министърът мисли като Кокорчо. Всяко дете ще му каже, че когато му боядисат стаята с цвета, който не му харесва, то ще направи всичко възможно да му сменят цвета. Същото и е с гарата, цялият град мрази този цвят, респективно плешо пано ще трябва да слага камери за да спре от набези. А е дадена дума, че ще е зелен. От както този пано си плати да стане министър, не ползвам фирмата му. Даже фирми, които нямаш право на избор на доставчик, ги игнорирах
7
6
 
12
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Цял свят си реставрират старите сгради. Само в България старата сграда се разрушава почни напълно и построява нова лъскава стъклена сграда. Губи се цялата идея на гара Стара Загора, а беше една от най-добрите гари преди 30 години.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на мен ми прилича на гарата в Спрингфийлд Илинойс. Само влаковете да бяха по-бързи!
5
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Новата старозагорска гара,ми прилича ми на гарата в Денвър,щата Колорадо,бил съм там в зората на...демокрацията.Ходех често да...спя в чакалнята и да пренасям...куфари срещу 2-3 долара.
4
2
 
10
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Дано не е като центъра им или още по- трагично- зоопарка. Няма такива далавери
3
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко милиона е ремонта
2
2
 
20
 
! Отговори
Котка преди 2 години
А миризливия подлез с вечно течащите води в него дали ще пооправят?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пъни глупости това не трябва да се прави така ама дайте да дадем .