Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?

Собственикът на четириногото е бил задържан
14 фев 2022 10:20, Петя Славова
79
Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?
Снимка: БГНЕС

Куче нахапа четири деца в Южния парк в София. По първоначална информация животното е било на повод, но е реагирало на хвърлена топка и така е изпуснато.

Веднага след инцидента собственикът беше задържан. Децата са с леки наранявания.

Какви са задълженията на стопаните на градските кучета коментира пред БНТ треньорът на четириногите любимци Иван Пасков.

Той изтъкна, че основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол. "Много често говорим за пропуските в наредбите, но ако ги спазваме, ще се лишим от половината ни проблеми", обясни Пасков.

Според него много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен. Всяко едно куче, обаче, колкото и да не е агресивно, може в определена ситуация да нападне човек, предупреди Пасков. И за това поведение отговорност носят стопаните му.

Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят и да предизвикат реакция.

Според Пасков е необходимо да се създадат повече обособени пространства за свободни игри за кучетата. "Не са достатъчни местата, където може собствениците на кучета да се пускат без повод", допълни той и допълни, че всички трябва да живеем в едно общество и да има разбирателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как бе ви е срам? Защо не публикувахте и становището на Пирогов ?! Не е ли малко нагло да си разхождате децата на единствените 3 поляни в Южните райони, обособени от общината за разходка на кучета ?!? Запозната съм от първо лице със случаят и смея са твърдя, че ежеседмичните маратончета на новодошлите "столичани", които са "възпитани" да се изхождат където им падне са много по-голям общесвен проблем от едно 6-7 месечно кученце, което е нормално да се заиграе с топка.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местен референдум за това да може ли да се гледат кучета на територията на град София?
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна забрана на отглеждане на кучета в градовете. Кой иска да гледа животни да ходи на село. Села бол..
66
1
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Не кучето е виновно а стопанина му! Не могат да забравата селото и това ти е!
65
4
 
6
 
! Отговори
Мая Атанасова преди 2 години
Влади имам въпрос защо кучето да бъде изгорено какво ще кажеш да изгорят теб и всички подобни нещастници а убийци и изнасилвачите те също трябва да бъдат изгорени значи едно създание само защото е животно трябва да бъде изгорено аз искам такива като теб да бъдат изгорени
64
13
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Редно е кучето да бъде изгорено на клада публично в присъствието на служители на МВР, НСПАБ и БАБХ.
63
4
 
9
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Както беше казано "можеш да изкараш човека от селото, но селото от човека не". Затова и се "гледат" животни по апартаментите. После културният гражданин пуска животното в парка - за да осре всичко. Естествено изпражненията не се събират от масата хора - защото не е звездно. А ако се случи някой да е нахапан - той си е виновен - какво прави в парка? В краен случай е виновно кучето, но никога стопанина.
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-интересно е какво ще се случи на БЕЗОТГОВОРНИЯ (отвсякъде) му стопанин???Животното- ясно. То ще плати......както винаги....
61
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както кучетата са на каишки нещата са в пъти по-зле. Домашните кучета израстват на каишка и не си изграждат никакви социални умения, а хората са станали още по-панирани. Общо взето и хората и кучетата живеят в някакъв неконтрулируем страх едни от други, което е пълен абсурд. Хапещо куче и пищящ човек са еднакво страхливи и безкрайно смешни и виновни са не само те, а и стопаните/родителите им. В градовете по-добре не взимайте кучета това с каишките е пълна гавра и за Вас и за кучето.
60
10
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Изобщо трябва да се забрани отглеждането на кучета в София. Изключения само пудели, дакели и булонки, и то ако ползват тоалетна вкъщи. Овчарките- на село и вързани. А в парка булонките само на разходка (без тоалетна)!!!
59
5
 
9
 
! Отговори
Harley преди 2 години
Пасков, чуй ме, Пасков! Четеш ли, Пасков!? Значи като даваш съвети, първо ясно им кажи, че всички са длъжни да го държат на каишка!!! Разбрахте ли!? - На каишка! Второ: ако има и 1% вероятност да не слуша - и намордник!!! Може да го пускате само в оградение места, никъде другаде !!! Ясно ли е? Пасков!
58
0
 
5
 
! Отговори
От село преди 2 години
На наше село е пълно с изоставени любимци, за много хора кучето си е просто една играчка
57
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
каква ще е съдбат му?..-Много просто:-Ще го изпратят като посланик в Обществото на кучелюбците !...Зер е заслужило повишението си..
56
4
 
23
 
! Отговори
Кучкаристан преди 2 години
На територията най - равни ,с привилегии са Кучетата и Ромите.Само Права у Свободи имат и никакви Задължения! Също като ДъПъСъто.Боко кога е чистел кучешки Акита? Превърнахме се МангаКучиМутриСтан.На забележките ми ,защо на детските площадки кучетата им са без намордници,ми отговарят първо да сложа каишки и намордници на децата на децата си ,защото притеснявали любимците им да си свършат естествените нужди.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеем в едно общество, но това общество на кучета ли е или на хора?
54
0
 
11
 
! Отговори
Дебил преди 2 години
До АнонименНаправо ме развесели.Деца ритат топка в градинката - това е сън от ранното ти детство )))))))
53
0
 
15
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
Доколкото помня белгийските овчарки бяха 4-ри варианта, както и да е. Общо взето са по-дребни и по-умни от немските, но съм виждал някои доста злобни. В България добре възпитаните кучета са малко, всякакви питеци много държат да озлобяват подопечните си кучета да не били ,,*** ", особено ако са сериозни породи, съчетано с безхаберие накрая това озлобяване става проблем и за тях, и за други хора. А най-лошото е когато сериозно пострадат деца.
52
3
 
14
 
! Отговори
Градското куче преди 2 години
отговаря на описанието за вреден дивеч
51
3
 
10
 
! Отговори
заглавие преди 2 години
Чия съдба е по-важна!?
50
2
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
За проблемите между двата големи приятеля - Човекът и кучето е виновен ... по-умният, ное спорно кой е по-умния от двамата ...Определено много хора започнахме да отглеждаме кучета и това е нормално, колкото и някои да се възмущават, защото връзката е силна и е от хиляди години !!!___Единственото , което куца е липсата на СТРОГА нормативна база , за да няма ухапани хора, да няма мръсотия след кучета, както и да няма ИЗОСТАВЕНИ и малтретирани кучета !!!