Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море
17 фев 2022 15:38, Нели Христова
207
Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море
Снимка: БГНЕС

Два испански изтребителя са били вдигнати тази сутрин по тревога от авиобаза Граф Игнатиево срещу нарушители на въздушното ни пространство. Новината съобщиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и испанският командир Хесус Саласар.

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море. Испанците не са успели да ги идентифицират, тъй като са се оттеглили бързо, пишат от "24 часа".

От днес съвместно испанските и българските ВВС охраняват въздушното ни пространство.

Два изтребителя Юрофайтер и два МиГ-29 бяха сертифицирани на церемония в авиобазата край Пловдив. Те ще изпълняват задачи по охраната на въздушните ни граници до 31 март. След това се очаква да пристигнат бойни самолети от Нидерландия.

Командващият ВВС ген. Димитър Петров заяви, че ще направят всичко възможно да бъде използван максимално ресурсът на нашите МиГ-ове, докато дойдат закупените от САЩ F-16. "Необходимо е да бъдат осигурени средства за резервни части на нашите изтребители, за да могат да изпълняват своите задачи", обясни ген. Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
4
 
! Отговори
objective truth преди 2 години
намусени герберски тpoлoBe като вожда си, се пенят и редят опорки. Спонсорирани са от черните каси, които са пълнили 12 години докато са управлявали/крали.
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "Прочетох я. Оттегляне не означава завиване с дрифтене." Прочети я пак. :)
60
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Какви нарушители? Турски??
59
5
 
12
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Значи, не са успели да ги идентифицират, ама са нарушители!! И как разбраха какви са?? Абе вие балами ли сте, или нас ни правите на такива!!!! Чудите се как да оправдаете присъствието на тези навлеци от НАТО, защото вече нямат никакво оправдание да стоят!
58
0
 
3
 
! Отговори
Варна морето сините преди 2 години
вълни, самолэти вертолти...кой обозначи?!
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективноСтана 9 милиона щотго беше бяха затворени границите. Ако бяха казали - отваряме границите и половината щяха да се изнесат. Само пъпчивите пубери не го знаят това. Всъщонст нищо не знаят, чули оттук-оттам плачът на комунистическата номенклатура, за която нямаше никакви забрани тогава.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 "Никой не се е изпарявал." Я пак прочети статията :)
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако дойдат де после ще търсим части за тях и така я летят я не
54
2
 
5
 
! Отговори
долу сащ преди 2 години
за Циркона ще успеят ли? ако не бяха тука испанците нямаше да ги вдигат. сега ще им раз два трьй четъиръй на всеки час по 5 пъти..ето за това не е нужен натовски батальон тука. като го няма няма СТРЕС от руска агресия
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 "Съответната скорост на боен самолет е като на граждански такъв освен ако не мине на свръхзвуков режим експерте." Това не са били "граждански" в смисъл на пътнически самолети, "експерте", а никой не е казвал, че Тайфуните не са минавали в свръхзвуков режим (това е класическа практика, когато се вдигат за прихващане).
52
4
 
9
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Това са фактите, да. Едно време никъде никой не можеше да отиде, а сега отивате в лошия ЕС и лошата Америка да слугувате. А по времето на Живков всичките бездарни слуги доносници бяха равни с работливите и кадърните.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оле "Да раздадат памперси на испанците!" Май не прочете кой се е изпарил яко дим.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективно Не си си проверил "фактите", буквално и двете ти сравнения са сгрешени.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията обезценява заплатите и пенсиите, топи спестяванията.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, трябва да си оправдаят комисионните все пак, даже да е нямало нарушители пак трябва да правят нещо, да демонстрират заетост.
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До PG "Докъде стигнахме чужди самолети да ни пазят" Не са чужди, а съюзнически. ОТ четвърто поколение. Абсолютен кеф, че имаме такава подкрепа, когато ни се наложи. Русначетата вече не могат с провокации да източват ресурса на МиГовете ни (който е спешен по дизайн). КЕФ!
46
5
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
За 50 години с СССР България от 6 милиона души население стана 9 милиона. За 30 години със САЩ, ЕС и НАТО България загуби 3 милиона души население. Това са фактите.
45
4
 
3
 
! Отговори
Оле преди 2 години
Да раздадат памперси на испанците!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "Тези нарушители сигурно са румънци, украинци или пък комшитата от юг. Понеже гладна, бедна и изостанала Русия няма как да докара въздушни нарушители до границите на демократична, силна и просперираща България. Нали така, другари НАТОвци?" Как да няма, като те затова са бедни и гладни - за да могат да докарват военните си до нормалните си държави в опит да ги тероризират. На тях това им е смисъла на съществуването на държавата.
43
4
 
9
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Намирисва ми на поредната натофска провокация и фейк,да внимаваме да не ни закачат внимавайте запада почна с провокациите и инсценировките във източна Украйна!