Проверяваме в е-регистър къде е най-близкото укритие

Бомбоубежищата на територията на страната се контролират ежегодно
56
Проверяваме в е-регистър къде е най-близкото укритие
Снимка: БГНЕС

Бомбоубежищата на територията на страната се проверяват ежегодно от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), каза край Благоевград директорът на дирекцията гл. комисар Николай Николов, цитиран от БТА.

Още по темата

Екипът на  ГДПБЗН подготвя електронен регистър на укритията в страната, което ще даде възможност те да бъдат локализирани от гражданите. Конструктивните изисквания на скривалищата са спазени и те категорично защитават от бомби и т.н., но аз за момента не виждам кой и защо ще ни напада, посочи гл. комисар Николов.

Той уточни, че мазетата на всички жилищни и обществени сгради, строени след 50-те години на миналия век, са пригодени за укрития.

Във връзка с ранното предупреждение на хората чрез мобилните телефони, предстои да се разработи мобилно приложение. Очаква се то да бъде реализирано с обществена поръчка на стойност повече от 5 милиона лева. „В диалог съм с мобилните оператори, така че при информация за бедствие или настъпващи действия, друга опасност, тежка катастрофа на магистралата, предупреждения към хората ще бъдат отправяни по една система, наречена “BG alert”.”, посочи директорът на ГДПБЗН. Съобщенията ще съдържат кратка информация с предупреждения и указания, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Тези явно искат да ни на бутат в касапницата и ни подготвят....
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с гузната съвест за укрития започна да говори. Какви мазете бе те са пълни с мишки и плъхове. Няма отопление щото мутрите ни свалиха радиаторите не само в мазетата ами и на стълбищните площадки. Които са с гузна съвест да се крият. Аз няма да се крия. Съвеста ми е чиста.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При война със сигурност в бомбоубежище няма да вляза. Отивам на вилата и това е- каквото Господ е решил. Има 3 водоизточника, генератор за ток, сателитен интернет, ако мобилният падне.
4
2
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
При атомен удар оръжието се държи напред, защото метала се топи и капе по краката. Сложете си бял чаршаф и бааавно към гробищата. Бялото отблъсква радиацията, а бавно за да не всявате паника. Паника може да сеят само медиите и министерството на истината
3
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Всеки иска бойко... Киро родолюбеца. Всеки път банове. Ами зеленски. Бате зеленски у235 само вбг ли имаМръсници. Ще има ли цар давид или палестина много ми пука нвма как да доживея. Ще си хвърля телфона през прозореца с тъпите ви антени и ваксини аи
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КВИ БОМБО УБЕЖИЩА БАЛНУВАШ НАТО ЩЕ НИ ПАЗИ
1
5
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
КАК ОТДАЛЕЧЕ НИ ПРИГОТВЯТ ЗА ВОЙНАТА