Резервациите за лятото по морето рязко спрели

Хотелиери се опасяват, че войната в Украйна ще затрудни силно сезона
Обновена: 6 мар 2022 22:12 | 6 мар 2022 20:55, Веселина Йорданова
80
Резервациите за лятото по морето рязко спрели

Ранните резервации за почивки в Слънчев бряг от всички пазари рязко са спрели. Все още няма анулирани почивки, но и това се очаква, ако войната в Украйна не приключи скоро.

След два трудни сезона заради Ковид кризата, хотелиерите в Слънчев бряг се подготвяха за силен сезон.

"Резервациите от последните дни рязко спряха. От всички пазари. Ние се намираме в непосредствена близост до военните действия и е съвсем нормално освен непосредствено засегнатите пазари от Русия и Украйна, да има въздържане от пътуване от всички останали пазари", коментира Теодор Пастармаджиев от Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг.

В курорта очакваха това лято да отворят и хотелите, които работят с английски туристи. Миналото лято те останаха затворени, след като страната ни постави Великобритания в "червения Ковид списък", разказва Bulgaria ON AIR.

"Имахме добри записвания до този момент, дано останат някои, дори от украинския пазар. Колегите живеят с надеждата, че ще има  някакъв сезон", заяви хотелиерът Веселин Налбантов.

"Резервациите валяха от всички пазари. Започна да се появява нотка на оптимизъм, след две изключително тежки години на Ковид пандемия", заяви Теодор Пастармаджиев.

Туроператори по морето също коментират, че войната, която на практика е на територията на Европа, ще се отрази и на резервациите не само за това лято.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хотелиерите да пратят благодарствено писмо на кирчо. ще им докара туристи от канада.
59
0
 
4
 
! Отговори
хел преди 2 години
то сезон няма да има. Само социално слабите на запада и българите с тях. Това тр да Ви е ясно. Мн малко хора са достатъчно луди че да тръгнат на почивка от Украйна, а на руснаците нали им наложиха санкции - надали ще искат да си харчат парите(или това което е останло от тях) в България.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да приемат бежанци и да кандидатстват за субсидия от ЕС.
57
5
 
5
 
! Отговори
Киро либерала преди 2 години
От Ахтопол до Приморско ще е пълно с бежанци от Сирия ,а от Балчик до Варна с укри,руси и белоруси.Аз съм в Гърция не ме търсете.
56
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национализирайте руските имоти по морето вече.
55
3
 
25
 
! Отговори
е, и? преди 2 години
миналата седмица пак четохме подобна статия. Всяка седмица ли ще се занимаваме с хотелиерите по морето? Или където и да било... В България същите са го ударили единствено и само на печалба, без капка мисъл за качество.
54
2
 
11
 
! Отговори
Ачката преди 2 години
Ако поевтинеят много и аз ще си купя един хотел.
53
6
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Кръчмарите да се записват при Копейкин да им осигурява еднокраки и едноръки солдати за пансион и Путин да плаща
52
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви почивки ,какви 5 лева.Свърши се с нашето море *** откъдето са минали ,,трева не никне,,.Такаще го замърсят с тая война,че и попови лъжички няма да виреят.Руснака освен да разрушава,унищожава,друго на света не е направил.Дайте пример за нещо създадено от руснаците.Като изключим качествените оръжия за убиване и разрушаване.
51
0
 
31
 
! Отговори
sd преди 2 години
м-а- й- н -а- та им на хотелиерите, дето бетонираха всичко с надежда за лесни пари. Лесни пари няма, защото има или вирус или война.
50
4
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Причината да няма туристи е ,че мутрите бетонираха Черноморието.Войната е само оправдание.Туризма се нуждае от оздравителен процес.Фалит на мутрите,които са окупирали туризма.След това ще се заменят от хора,които знаят как се прави туризъм.
49
2
 
39
 
! Отговори
Кьосев преди 2 години
Абе ай сиктир с тез хотелиери и с тез слаби сезони бе!
48
12
 
31
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
То бива гости три дни , ама повече става досада .Няма против бежанците , ама 40 лева на човек на ден и безплатно такси и безплатна здравна помощ - това е вече прекалено - Българските Деца и Пенсионери умират от глад и болести - ще ни довършат .Правителството трябва да поиска Долари от САЩ вместо Изтребители и Танкове .
47
1
 
34
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
Сега ще карат на спестявания. Миналата година се късаха по шевовете, на плажа място нямаше, един обяд излизаше 30 лева, сега малко по-кротко! Манната небесна свърши, спечелиха достатъчно, едва ли са изхарчили всичко толкова бързо, ако ли не, ще продават джипове и ще връзват двата края. То не бе рев заради онзи вирус, то не бяха отстъпки, програми 60/40, намалено ДДС и какво ли още не. Алчни дебеловрати...
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Украйна очакваха силен сезон до преди седмица.
45
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите ми са работили по 38 години всеки. Взимат по 300 лева пенсии. За лъжлиBuте "потърпевши"украйнци по 40 лева на ден за ХОТЕЛ. После ще ни увеличат данъците за да им платим почивката на морето.Ще трябва да преосмисля смисъла да се работи след като един работи цял живот и не получава нищо а пък други клоуни ЛЪЖАТ и получават повече
44
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не предложим на Митрофанова да направи една акция за записване на доброволци за ***-чо, щото му попривършиха солдатите. Мисля, че е много добра идея.
43
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така спаднали? Дошли са 25 000 туристи от украина. Държавата демек ния ще им плащаме почивката по 40лева на ден -1200лева на месец. А пък Ния ще им слугуваме за 750лева.Ако са бежанци трябва да бъдат настанени в бежански лагери а не на хотели по морето.
42
3
 
27
 
! Отговори
Здравко преди 2 години
И без това , и в Доменикана е по изгодно вече , и храна, и пиене и спане ..Там ще ходим ! Няма да е трагедия
41
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лятото всичко това ще бъде разбомбено от путлеро-фашистите, а нашите хотелиери русофили още сега Митрофанова ги обяви за нацики подлежащи на денацификация, сиреч утализиране. Аз лично бих се махнал, някъде по Родопите още сега.