Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?

Хотелиерите - доволни от програмата за настаняването им при тях
16 май 2022 19:57, Петя Славова
73
Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?
Снимка: БГНЕС

Хотелиерите са доволни от мерките на държавата, която помага на бежанците от Украйна като ги настанява в български хотели.

Още по темата

"Това е добра помощ за нас след 2 години на затворени хотели заради COVID пандемията. Плащанията бяха извършени навреме, с това проблем нямаме", коментира пред БНТ хотелиер, в чиято база в курортния комплекс Златни пясъци са настанени бежанци от Украйна.

Имаме готовност да продължим настаняването на бежанци, допълни той. По думите му са направили изчисления, че биха се справили с издръжката на хората в рамките на 30-40 лв. на човек на ден.

След 31 май няма къде да отидем, заяви пред БНТ една от бежанките, настанени в Златни пясъци. Хората разказаха, че искат да бъдат в големи градове, за да могат да се интегрират и да не взимат работни места на хората в малки населени места.

Елена Андонова, която е хотелиер в Слънчев бряг заяви, че са се обединили в сдружение и настояват за повече информация от държавата за това какво ще се случи с украинските бежанци в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ходете в хотелите, в които е имало украинци. Само този факт говори, че ще попаднете на печелбари, които ше ви издоят здраво, че да компенсират пропуските от пЛандемията, в която те бяха активни участници и ни искаха ЗС.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с българдките клошари какво става дали са настанени в някой санаториум а имат нужда хората и без война
6
4
 
46
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Украинските бежанци са на златни пясьци а пьк ас сьм виждал този курорт само на картичкаЯвно живея като имигрант в някаква затънтена провинция на украйна
5
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие не се притеснявайте за хората в малко населените места, за вас нови ще отворим. Я марш в бежанските лагери,наг...леци
4
1
 
39
 
! Отговори
мак преди 1 година
Интеграция, таратанци. Нямат право да поставят условия, никой няма да ви остави под моста, смеш..нице нагла. Да не би в украйна ще ти е по-добре в момента? Искания отправяй към зеления. Струва ми се, че доскоро хотелиерите хленчиха, че 40лв са малко, защо клекнаха? Да не би тайно Киро, тази българска меркел, подготвя удължаване на програмата?
3
2
 
29
 
! Отговори
Ще плача много за ва преди 1 година
Украйна се нуждае от войници, медицински сестри, донори на органи, строителен персонал за възстановяване. Така, че пътя, куфара и Киев!
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще са много известни и печеливши хотели, чакащи на държавното.
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиерите да фалират, чужденците в Украйна.