Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?

Хотелиерите - доволни от програмата за настаняването им при тях
16 май 2022 19:57, Петя Славова
73
Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?
Снимка: БГНЕС

Хотелиерите са доволни от мерките на държавата, която помага на бежанците от Украйна като ги настанява в български хотели.

Още по темата

"Това е добра помощ за нас след 2 години на затворени хотели заради COVID пандемията. Плащанията бяха извършени навреме, с това проблем нямаме", коментира пред БНТ хотелиер, в чиято база в курортния комплекс Златни пясъци са настанени бежанци от Украйна.

Имаме готовност да продължим настаняването на бежанци, допълни той. По думите му са направили изчисления, че биха се справили с издръжката на хората в рамките на 30-40 лв. на човек на ден.

След 31 май няма къде да отидем, заяви пред БНТ една от бежанките, настанени в Златни пясъци. Хората разказаха, че искат да бъдат в големи градове, за да могат да се интегрират и да не взимат работни места на хората в малки населени места.

Елена Андонова, която е хотелиер в Слънчев бряг заяви, че са се обединили в сдружение и настояват за повече информация от държавата за това какво ще се случи с украинските бежанци в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
13
 
2
 
! Отговори
Водка с халюциногени преди 1 година
Русофилите как добре го бяха измислили а? Путин нахлува с армията в Украйна (местното насление го посреща с хяб и сол. Опъват му червения килим) Някой друг истрел може да се случи докато унищожят "фашистите" - през това време да пратим цивилното население в България за седмица - две малко на море тъкмо една почивка ще изкарат ол инклузив. И после обратно след 2 седмици в Съветска Украйна съветите да ги гледат кой фашист, кой комунист. Каква я мислиха каква стана? Нищо общо с реалноста.
47
3
 
40
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Искам да ме настанят в хотел на морето и да ме издържат. С децата.
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото разбирам има хотелиери, които пълните хотели срещу 40 лв. на човек ги урежда. Няма лошо да им харесва, всеки се стреми към сигурна печалба. Но дотук беше платен пълният пансион. От първи юни 15 лв. в държавни бази и всеки да си сервира и чисти сам.
45
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е все тая дали ще са по хотелите,тъй като за нас цените ще са безбожни. Бежанци настанени в хотели??? А ние неможем в болница да отидем и ни лекуват по телефона. Да ги сринат! Нищо да не остане!
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудела се къде щели да отидат след 31 май ! Тая на луда и чукната ли се прави !!! В общежитията за бежанци пак на аванта на нашите разноски ! Пък оная урка Олга *** пък искала да е в големите градове че са се,,интегрирала",за да може да си намери работа урката,и как лъже ,че ще работила,те категорично отказват да работят !Знам ги аз те какво на часно си работят !!
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП - русофилите в коалицията - вярваха на пропагандата на Путин че войната ще свърши до макс 2 седмици. За това настаниха хората в хотели. Мислеха си 2 седмици и после могат да се върнат обратно в Украйна. Да де но явно в Кремъл са били пияни когато са правили плана за двуседмичната "Военна Операция" - както те там все още наричат войната. Задава се дълга, мъчително-продължителна война. Това с хотелите вече не работи.
42
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чесно казано не ми пука. Ако има рускоезични или от български произход да останат, но другите да си вървят. Да отиват в САЩ в Канада и Великобритания. Но те не приемат бежанци. Ама дават пари за бомби. Но не били агресори. Ай си
41
3
 
13
 
! Отговори
Постонянно решение? преди 1 година
Ок програма за настаняване в хотели за малко време става. Но в дългосрочен план излиза много скъпо на държавата. Нищо против украинските беженци. Знам че им е много трудно, загубили са всичко и са в пълна неизвестност. Мисля че украинците са свестни хора. И все пак не е решение да живеят с години и да отглеждат децата си в една хотелска стая, нали?
40
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската пандемия е по- опасна от ковид пЛандемията. От алчност ще затънете още повече.
39
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС бил плащал за них. Ами парите на ЕС от къде се вземат. От вноските на членките. Значи че парите са български. Бежанците да спазват Законите на Бг.
38
3
 
38
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Докога, ще се разправяме, че това не са бежанци а мигранти, това, кат първо...))) кат второ, докога държавата, ще плаща по 40 лева на ден да се ширят по 5 звездните хотели, тези мързеливци... Меко казано...
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиерите се отказват от туристите които плащат 4 пъти по скъпо,за стая заради 40 лв ,смях )всички украинци се махат не само от хотелите но и от България гадове фашисти
36
1
 
24
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Бегом , марш !
35
4
 
30
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 година
Да си ходят по родните места!
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали българите били тъъпи циггани. Защо трябва да ми пука за них.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ черноморието е пълно с...отходни канални кафяви неща. Как да се потопиш?
32
1
 
3
 
! Отговори
Ауф дойч преди 1 година
Зайфе!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По черноморието не.отдавна в Южна Гърция
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е гнусно вече на нашето море. Застроиха всяка педа брегова ивица. Всякакви кичозни креетеении може да се видят. И всичките канали - в морето. А РИОСВ се плезят на мухите. Изораха дюните, хванати има, наказани - не. Импотентна администрация и правосъдие.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На БГ черноморието само, ако държавата ми плати по 40 кинта на ден на човек. Иначе не!