Цената на водата разтревожи хотелиерите в Слънчев бряг

Кметовете на Бургас и Поморие обжалват решението на КЕВР
4 авг 2022 14:23, Петя Славова
22
Цената на водата разтревожи хотелиерите в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

"Аз като изпълнителен директор на дружеството мисля че няма как да поискаме по-ниска цена на тока в Бургас, сега ако някой отреже някоя от инвестициите, което е почти невъзможно, защото имаме европейски проект, които трябва да довършим, както и други проекти, заложени по договор с асоциацията. Няма как да се направят инвестиции без цена.

Общините имат право да обжалват решението на КЕВР и ще чакаме решението на съда. Не смятам, че е реалистично да бъде намалена цената на водата в Бургас. До днес работихме с цена на тока, който ни е одобрен в бизнес-плана 100 лв., за новия бизнес-план от 1 август е 345 лв. Цената на тока сега на пазарни цени знак колко ще се качи е 700-800 лв.".

Така коментира пред БГНЕС директорът на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев решението на КЕВР да повиши цената на водата в Бургас с 60%.

Кметовете на Бургас и Поморие вече са подали жалба до Административния съд в София срещу решението на КЕВР.

"Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на "ВиК" ЕАД – гр. Бургас, единствено Община Поморие гласува „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора. Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на Асоциацията на ВиК-Бургас, а Общински съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас", каза кметът Алексиев.

Хотелиерите в Слънчев бряг също възнамеряват да подадат жалба. Те са категорични, че няма как да калкулират новата цена в цената на почивките в разгара на сезона, тъй като резервациите са направени предварително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
БЕНЧО С БЕНТЛИТО преди 1 година
От БСП.......Ние с Митю си джиткаме по Слънчака. На нас вода много ни требе...по скоро...пласьори....
15
0
 
0
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 1 година
Ша требе пак да вдигаме цените....или да спираме водата
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще сменят водата на басейните по-рядко и ще слагат от оня химикал, дето почервенява ако някой се изпикае в басейна. Говорих с един спасител на св.св.Константин и Елена слагат ли от химикала в басейните и той ми вика - какъв е смисълът - ако един се изпикае и басейна почервенее после трябва да сменят водата. Апък те пикаят през 5 минути и никой не може да им каже нищо, ей я тоалетната там, виж колко човека ще влязат там днес.
13
0
 
0
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 1 година
Как ша плащаме за нашите многобройни хотели на Слунчака.
12
0
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Хайде сега, уплашили се. Всички знаем, че те политиците с хотелите крадат ток и вода, точно като братовчедите ни, а ние плащаме. Пак ще откраднете водата.
11
1
 
6
 
! Отговори
Няма страшно, преди 1 година
укрите и без това не се къпят редовно... А пък баровците хотелиерчета ще продадат по едно бентли и ще оцелеят. Да му мисли народа, каквото и да надробят политутките, винаги плаща сметката!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми сега зимата като се върнат украинките по хотелите на морето с какво ще се къпят.Бързо да се вземат спешни мерки не трябва да ги оставяме без душ и удобства.
9
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Да сезират архиепископ Датев Акобян. В Бургас вече почти три години няма компетентен служител заради конфликта между Епархийски съвет и духовенството за Божията благодат (църковните имоти).
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ Е ВИНОВЕН!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Имали те евро проект... Смятайте колко пари ще се откраднат.
6
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Кои момчета, коя мафия ? Да не си объркал вместо борчета, да си написал момчета ?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия хотелиери какво не им пречи ? Те са изкустни химици, "произвеждат" каквито си поискат напитки и храни, една вода ли не могат да си произведат толкова е лесна формулата ?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
kolko struvat 10 ml mrasna voda ot kuhnite, banite, wc za prerabotvane?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
na koia voda - mrasnata ili chistata?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те половината не плащат!!!Даже и водомери нямат!!!
1
6
 
10
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
" Бълха " ги ухапала . От години при тях има проблеми с водата. Беше важна водата , а не чистотата. Сега парите са им виновни , за поддържане на чистотата. Петзведни хотели поддържаха мърсотия пред всички чужденци, защото нямало вода . Сега пък нямат пари за вода. Девизът на морските ни курорти е : " Ту му млякото горещо , ту пък друго нещо " !