Правят ДНК анализ на Омар, за да установят неговата възраст

Реално той няма документ
27 авг 2022 19:15, Росен Стойчев
223

Прокуратурата обмисля да поиска ДНК анализ, за да бъде установена реалната възраст на Омар, задържан за смъртта на двама полицаи в Бургас.
Още по темата
Има разминаване в предоставената декларация от Държавната агенция за бежанците и неговите твърдения, съобщи Bulgaria ON AIR.

В залата прокурорът изрази съмнение за реалната възраст на сочения за 15-годишен извършител на тежкото престъпление.

"Съгласно предоставената на съда справка, която получих малко по-рано, има известно противоречие от данните, които са предоставени от Държавната агенция за бежанците и една дата, която е посочена в цялата характеристична справка. Лично за мен на този етап не знам дали се касае за техническа грешка или несъответствие, но това предстои да бъде щателно проверено", уточни прокурор Димитър Узунов.

"Няма друг документ, от който да се установи неговата възраст, вероятно, ако има такава ситуация, че той е на повече години отколкото е заявил, те умишлено го знаят това и заявяват по-ниска възраст", коментира служебният защитник на Омар, Камен Кънев.

Обвинението ще задейства процедура за ДНК анализ, за да се установи реалната възраст на обвиняемия. Ако той е пълнолетен, наказанието се променя драстично.

"Той признава, че е допуснал произшествието. Твърди, че не е искал да стане така и е натискал спирачка, но автобусът нещо му е отказал. Съжалява съответно, в това отношение знаят какво да говорят, без някой да им дава съвети", сподели служебният му защитник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
толкова пари за някакъв...и адвокат ще му наемат, и герой ще го направят приятелските западни медии
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питат буци защо така преминават прехвалената му и извънредно скъпа ограда
181
4
 
1
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Я пуснете детето. На неговата възраст какви глупости сме правили...
180
0
 
1
 
! Отговори
Цецо Мен преди 1 година
Това трябва да е най-важната тема, а не някакви политически бълвочи, с които ни заливат целодневно. Да кажат кои са навързани с трафика на мигранти и освен за взимане да подкуп да повдигнат обвинение за съучастие за убийство.
179
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
ДНК анализ не може да докаже възрастта на човека. А служебният защитник явно работи срещу интересите на подзащитния си.
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При един чичо с мустаци орангутанът вече да е изпушил през комина и от легена да е потекло веро. Но...
177
0
 
9
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
А от къде сте сигурни че Омар е истинското му име ? Той ли ви каза ? Някакъв документ имате ли дето да доказва истинското му име ? Вероятно нямате , щото в такъв документ с истинското му име пише и истинската му възраст .... Наивници .
176
0
 
7
 
! Отговори
повечето мигранти преди 1 година
са с фалшиви лични данни, може и 30г да е
175
6
 
6
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Дали е на 15 или 18 няма значение ,всичко което е извършил е умишлено.ама джендърските закони са за престъпниците .САЩ ще ни унищожи по един или друг начин.
174
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Предложение за промяна на в законите: При залавяне на лице с неизяснена самоличност, преминало незаконно границата на страната, същото да бъде въдворено в трудов лагер до изясняване на самоличността му.
173
1
 
1
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Най-голямата грешка допусна Тръмп,че не нае наши да му построят оградата с Мексико.3200 км ограда от жп линии,височина 9 м,дълбочина 3 м при положение,че човек е с височина до два метра,ако бе висока само 3 м и един метър в земята можеше да се икономисат две трети от стоманата за скрап.
172
0
 
25
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
Много удобно всички си губят документите , на влизане, но никой не си губи телефона.
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излязоха ли резултатите? 26-27?
170
2
 
8
 
! Отговори
Днеска омар утре преди 1 година
Калмар ! Избийте всички, Господ ще познае своите.!.
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на мен нещо не ми се връзва как е успял да избяга шофьорът без нечия чужда помощ. Патрулките са две. Ясно е ,че са в шок. НО едната съдейства за мазалото, вика линейката, а другата газ и препречва вратите на рейса ,ако трябва стреля. Как така допускат някой да се измъкне ,че и да напусне града ?!? Или прикриват някого ,или хал хабер си нямат от работата.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не ми се връзва. Патрулки следват автобуса. Полицаи (освен убитите) са на кръстовището. Автобуса прави катастрофата, спира. Как шофьора успя да избяга?!Трябваше да го тръшнат още преди да е излязъл от автобуса. Какво всъщност се случи?
167
2
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
На 15е ама прекалил малко с бианабола. До кога тези индивиди ще влизат в страната ни както си искат? То че нямаме нормална защитна стена нямаме. Ама да ги застрелват на място и другите ще се откажат. Бил на 15, нямал документи, ама той не знам си какво нямал. Лъжат най нагло-нямат документи за да не се види че идват от страна където няма конфликт. За годините да нв говорим. До кога ще търпим таЗи напаст? Стига толкова състрадание-не го заслужават.
166
0
 
17
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Какъв 15-годишен, аайде стига глупости !!!
165
0
 
5
 
! Отговори
Веско Маринов преди 1 година
Истината днес е само тази - родната полиция ни пази!
164
5
 
6
 
! Отговори
до 182 преди 1 година
Засичал ли си нощем сърна или елен на планински път? Вцепеняват се. Замръзват. И ги газят. И нашите доблестни бамбита по тоя начин. Жестоко е.. Ама толкова им е мозъчето. Като на чифтокопитни. Само униформата им е друга.