Каква зима ни очаква? Проф. Рачев вещае да е с 1 градус над нормата

През цялата следваща седмица ще има много слънце
48
Каква зима ни очаква? Проф. Рачев вещае да е с 1 градус над нормата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В социалните мрежи започна да се промъква, че ще има „ужасна и страшна зима“. Нека кажа професионалната прогноза на големите центрове. 60% е вероятността зимата да е по-топла с 1 градус над нормата. 30% е вероятността тя да бъде нормална по отношение на температурите. По 5 на сто е вероятността да по-студена с около 1 градус или много топла с 1,5 градуса“.

Това заяви климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

„Между 12 часа и 16 часа ще наблюдаваме слънчево затъмнение. Във вторник, 25 октомври, в 14 часа в София около 30% ще е захапано слънцето от сянката, а във Варна – 40%“, добави той.

„През цялата следваща седмица ще има много слънце. По-високи ще бъдат минималните температури сутринта. Ако нямаше ниски сутрешни температури, можеше да се каже, че е ранното лято. В Западна Европа ще има бури, а на места градушки. Дъжд в България няма да има през цялата седмица“, обясни климатологът.

В София, Пловдив и Варна максималните температури ще достигат до 28 градуса.

По съвсем различен начин е моментната картина в другия край на света. В щата Мичиган снежни виелици затрупаха магистрали.

В Австралия от седмица има обилни дъждове, които причиниха големи наводнения. В момента интензитетът на валежите там намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: зимавреметоРачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Лена преди 1 година
само на Лена ще й е топло между Киро и Миро
17
0
 
8
 
! Отговори
Кухи гъдулки преди 1 година
Изключително прости, невежи и глупави хора има в тази държава...
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пък батковците ще пием Single Barrel 18-годишно, ще киснем в джакузито на двора с гледка към алпийските ски писти, ще дишаме чист планински въздух, ще спортуваме- кеф ти ски, басейн, някоя екзотична почивка на морето, ще хапваме хубава храна и ще си живеем живота" - достигнал си нирваната на японския макaк, честито.
15
3
 
10
 
! Отговори
до ПроСоТо преди 1 година
пич, ходи си с децата и всичк иблизки в русия, путин да ти дава работа. Обаче да знаеш че щом тук ти дават 1100 лв там ще ти дават толкова ама в рубли. виж заплатите и пенсии в русия и ги сравни с тези в българия
14
8
 
5
 
! Отговори
копейкин преди 1 година
И 10 градуса да е над нормата, нощем вкъщи пак ще е студено и тъмно благодарение на англосаксонските предатели, които спряха евтиния рушки газ и сега ще умрем
13
1
 
2
 
! Отговори
Интелигенция преди 1 година
Умник до умник сте в тоя форум, еййй! Хахах
12
3
 
1
 
! Отговори
МВР Перник Юлиян преди 1 година
Борисов гледа Мъжки г.ъзове със СРС техника хахаха за да отмъщава....
11
3
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Еми прибирай си реколтите от треволяци, гледай сериалите и цъкай на игрите. Няма лошо щом те влече. Пък батковците ще пием Single Barrel 18-годишно, ще киснем в джакузито на двора с гледка към алпийските ски писти, ще дишаме чист планински въздух, ще спортуваме- кеф ти ски, басейн, някоя екзотична почивка на морето, ще хапваме хубава храна и ще си живеем живота. Е, и ние цъкаме понякога, де, но рядко.
10
3
 
5
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Добре, че е глобалното затопляне да не измръзнат хората от студ тази зима. Че политиците такава каша забъркаха, особено Брюкселските зелки.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играете си на залагания, или какво? Запитали 100 човека: 60% отговорили ..., а 30% пък казали ... Климатолог прави "прогноза" в духа на глобалното затопляне. А пък " ....в София около 30% ще е захапано слънцето от сянката". Катеричката е с празни лапички, разбира се!
8
4
 
4
 
! Отговори
Топлофикация преди 1 година
Най-студената от сто години!
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеделник прибрах реколтата - 400г. Г14 и 150г. Критикъл. Чака ме същата зима като миналата - мечи сън с привкус на тиндър, дота, трева и нетфликс. България ueber alles.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтая за една много снежна истинска зима. Стоя си и си работя от вилата. Камината гори за уют, чайче с ром, хубаво френско сирене, домашни мезета от био месце. Сутрин карам детето на градина, ринем сняг пред гаража. Вали цял ден, следобед отново трябва да чистя. Абе, идилия. Пожелавам всекиго къща до града и дистанционна работа. Гости всяка седмица, веселие, уют, кеф. Ако се наложи до София, отиваме си до вкъщи (не мога да нарека още вилата вкъщи...).
5
3
 
6
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 година
Колкото и да се подиграват "разбирачите" на глобалното затопляне, това е факт, климатът се измени дори в рамките на моя живот, навремето валеше много сняг, беше доста по-студено, а сега зимата се изчерпва с две мразовити десетдневки януари-февруари.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От една страна добре за нас, че няма да ни трябва толкова газ. От друга страна зле за украинците - путин сега ще трябва да избива и тероризира още повече цивилни за да докаже колко е силен.
3
2
 
1
 
! Отговори
Здрасти преди 1 година
До Нека... - Ко?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, добре! Успокои ни! Няма да имаме минус 13, ами минус 12 в студените вечери! Сигурен съм, че ще спестим хилядите левове сметка за топло.
1
1
 
13
 
! Отговори
Нека... преди 1 година
...да го кажем така -> всеки сам си преценя!!!!! Като излезеш навън сутрин за работа и видиш парата от устата на хората и замръзналите прозорци на колите, а вечер ледените цени в магазина, всеки сам си преценя!!!!!