Доходите в България не са достатъчно повишени

Коментар на Виолета Иванова
26 окт 2022 15:40, Росен Стойчев
15
Доходите в България не са достатъчно повишени
Снимка: БГНЕС

Виолета Иванова от ИССИ на КНСБ сподели, че животът поскъпва и без ръст на доходите населението обеднява, съобщи "Нова Нюз".

"Със заплатата, която са получавали миналата година и сега, не могат да си купят еднакъв брой продукти. През последните две тримесечия се отчита ръст с по 4% на издръжката за живот. Предполагаме, че нарастването ще продължи и до края на годината може да премине 20%. Ръстът на минималната и средната работни заплати трябва да достигнат 20%", смята тя.

По думите ѝ инфлацията е 18,7%. "Движим се около 4,5% потребление, но те не са достатъчно за стабилен ръст на БВП. Имаме 7% ръст на БВП за 2021 г.

Още по темата
Това е двойно повече отколкото месеца. Пари в държавата има, както и фиксиран резерв, който да се използва за увеличение на минималната заплата. Нужно е само правилно преразпределение на средствата. Актуализацията на бюджета е вариант, но най-добре е да се приеме такъв за 2023 г., който наистина да почива на актуалните финансови данни. Искаме да сигнализираме, че доходите в България не са достатъчно повишени", посочи Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Проблемът не е "ниски заплати". Проблемът е "високи цени" на потребителките стоки! Цените на потребителките стоки за последната година са СПЕКУЛАТИВНИ. Това е възможно и се практикува от търговците под формата и без ограничения на криворазбрана "пазарна икономика". Нужно е да се определи максимален праг на ПЕЧАЛБАТА. Той трябва да бъде до 30% над производствената стойност и всичко реализирано над него да отива в БЮДЖЕТА. Тогава ще се намали реалният инфлационен натиск.
12
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 1 година
Дебели и дърти жени не трябва да стоят на държавни столове. Дебелината пречат на мисленето, а от там и вземането на правилни политики. Държавните служители не трябва да са оженени за стола си, а да има ротация. 5 год. държавна служба, после на свободния пазар. Като са толкова кадърни да си отворят фирма и да видят как се вади заплатата им. Байта!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Само си говорите,говорите 30 годинки си говорите и се облажвате,а хорицата,е .......
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да не са достигнахме зимбабве, еритрея, ботсвана
9
0
 
1
 
! Отговори
В Гърция вдигат преди 1 година
максималната пенсия до 4900 евро!!! Минималната пенсия е 450 евро!!!В България пенсията..............
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не погледнете КОМШИИТЕ , кото сте неграмотни , идете на СТАЖ ПРИ ВИКТОР ОРБАН в Унгария !
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Копейката яде лютеница за 26 лева.
6
1
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Госпожа, те са дълбоко замразени от 20-30 години. Вие сега ли разбрахте?
5
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тази жена е сериозно болна и не може да заема такъв отговорен пост.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично обеднях около 2 пъти за тези две години площадници във властта, говоря не за налични пари а за това което мога да си купя с тях. Доходи, ами поне от 5 години насам ръста им изостава от реалната инфлация.
3
4
 
10
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ОТ КЪДЕ ГИ ВАДИТЕ ТЕА ЛЕЛКИ ДЪРТИ КОКУМЯВКИ ДА ПРАВЯТ НЕ АДЕКВАТНИ ИЗКАЗВАНИЯ - ТО НЯМА ДЪРЖАВА ТАЯ ЛЕЛКА РАЗПРАВЯ - Доходите в България не са достатъчно повишени ИНВАЛИДНО МНОГО ИНВАЛИДНО.
2
3
 
8
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Е как не са повишени.Предходно правителство на ПП,ДБ,Слави и БСП продъниха медиите че всичко се оправя и стандарта на Бг се вдига.Що стана сега. Отново ли ще ни обещават светло бъдеще да ги избираме и следваме.
1
1
 
8
 
! Отговори
Sindy Cat преди 1 година
Хелоу, хелоу. Мен ме интересува само да папкам паричките и да имитирам интереса на работническата класа.