Налбантов за бежанците: Може да откликнем пак, но не и за тези мизерни пари

Няма добра стиковка между служби и хотелиери, смята той
Обновена: 1 ное 2022 14:37 | 1 ное 2022 13:08, Петя Славова
112

Недоволство сред хотелиери и украински бежанци след като стана ясно, че правителството удължава програмата за настаняването на хора от Украйна, но те вече няма да са подслонявани в хотели у нас, а в държавни бази.

Преместването им ще бъде организирано в 15-дневен срок, съобщи новината вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата
Според Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), темата е преекспонирана.

"Всичко е наред, държавата взе своето решение, ще настани украинските бежанци и няма да има проблем. Дали е добро, дали е лошо - това си е на работа на държавата. Като общество не може да се срамуваме, най-вече хората от бранша, направихме всичко, което трябваше като хора", каза той за "България сутрин".

Според него няма защо хората да се вълнуват и ще си получат парите, които са дали през периода, в който украинците бяха настанени в хотелите.

"Оттук нататък е работа на държавата. Ако в някакъв момент се получи нещо - да, ние ще откликнем отново, но с тези мизерни пари не може да бъде през зимния период. Една част от парите са изплатени, някои колеги казват, че при тях не са изплатени. От Министерството на туризма твърдят, че е изработен механизъм и има някои неуточнени неща. Тези украинци не са хора под строй, някои са дошли, други са си заминали", допълни Налбантов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма добра стиковка между службите и хотелиерите.

"В Слънчев бряг на изток работят хотелите, които са предимно за туристи, а на запад - парк хотели. Там има едно разминаване. От парк хотелите твърдят, че не са получили част от парите, но да се надяваме, че това ще бъде стиковано. Ние, които бяхме на първа линия, си получихме парите, така както бяха заявени", подчерта зам.-председателят на БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
А бе не си спомням кой в началото на войната пращаше автобуси да докарват украинци от Одеса,а вчера гледам по една от телевизиите надпис пред ресторант в хотел "ВХОД ЗАПРЕЩЕН".
96
0
 
25
 
! Отговори
Искам украинки преди 1 година
Кви хотели? Дайте пари, за да помогнем;))) Хотелиерчета, а една неподкастрена гьостерица по морето?;))) Ако наистина милеехте за украинките щехте да дадете пари на българските домакинства във вътрешността на страната да ги приютят, да опитат от българското гостоприемство;))) да контактуват с нас, а не да ги набутате по хотели на морето,а в Пловдив в хотел "Империал":))) Това не са бежанци от война, а ВИП гости на безплатна издръжка!
95
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Научете украински и всичко ще бъде наред! Можете също така да получите украински паспорт. И ще живеете като украинци и като българи
94
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофилите в България са много странни, нямат нито един близък и познат или роднина в Русия, нямат нищо руско в домовете си, не познават жив руснак, в Русия не са ходили никога, не знаят руски... Докато всичките им познати са на Запад, самите те говорят на западни езици, в домовете им е пълно със западна стока, самите те са ходили на Запад...
93
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тролеите, които пишат срещу украинците и които сами си слагат по 14 плюса... Сигурен съм, че украинците са по-бели, по-красиви, по-можещи, по-работливи, по-добри, по-човечни, по-умни, по-знаещи, по-кадърни от вас.
92
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на мен и моето семейство кой е давал на ден по 40лв? и хубаво го сметнете,че се трудя и плащам на държавата данъци и мизерни да са
91
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама като толкова ги е грижа за укритата, да ги приютяват за тяхна сметка. Какво ми се обясняват като че ли някаква услуга правят на българския народ. Нахалници
90
0
 
0
 
! Отговори
Форекс преди 1 година
До до форексКоментара ми не беше до тебе а до един дето го изтрили.
89
4
 
22
 
! Отговори
до форекс преди 1 година
ми българин съм точно щото се самоопределям като такъв, ти какъв си, та слагаш чуждунците пред българите..?
88
1
 
7
 
! Отговори
Форекс преди 1 година
До До банкеръ Ти кой си да определяш кой е българин ?
87
1
 
36
 
! Отговори
Поредното ПП дело преди 1 година
Само три страни настаняваха в хотели. в другите страни като в Германия,Швейцария,Холандия ... бяха в хангари и салони по 200 човека в помещението.Не са виновни бежанците сред тях имаше наистина бягащи от войната .Просто Киро и Асен врътнаха неква схема с хотелите за да спрат стачките им за компенсации за Ковида.Може би тогава е работило в смисъл по ковидово време като помощ за хотелите,но сега е разход и ако 50% само се покрива от ЕС и 50% от България си е голям разход при тая дългова спирала !
86
1
 
18
 
! Отговори
Не се заблуждавайте! преди 1 година
Хотелиерите са поДСтавени лица, а господарите им стоят в сянка. За вас остават лъжите за равен старт...европейски капитализъм... и още бла бла...до края на света!!!
85
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън украинците от България!
84
1
 
21
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Хотелиери вече нема ковид ,тая година драхтре кожи както преди пандемията ако искате посрещайте бежанци на ваша сметка...Истинските бежанци когато ги местихме по базите помагаха и организираха,а туристите и руските украинци вдигаха бунтове и искаха да говорят с мениджър....
83
1
 
13
 
! Отговори
Явно кой е преди 1 година
заблудения..Щом си мислиш, че бг пенсионера е добре с 450 лв. пенсия-30% от всички пенсионери..
82
4
 
35
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Очеизваден факт е,че тъй наречените бежанци са предимно заможни хора.Силно се съмнявам,че ще се навият да отидат в Узана примерно.Все пак колкото и да си заможен,като ти дават нещо безплатно ако те устройва го прибираш.Време е Българите да започнем да ги клатим,като икономически емигранти.За мен са същите,като Сирийци,Иракчани,пакистанци,индийци и т.н.
81
2
 
27
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Полвин милярд лева за "туристи" реалните бежанци бяха 20 х. другите беха туристи даже си беха платили на туроператори и имаха претенции за хотелите.Полвината бяха даже руски украинци и правиха клипове злепостяващи украинците и България.В базите в Германия са в настанени в хангари на вижки.Теа пари само полвината са от ЕС над 200 милиона са от залъка на пенсионерите ни и образованието на децата ни -пари на нашиа данакоплатец.
80
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно че си много заблуден щом мислиш че бг. пенсионер е по зле от емигрантите!
79
29
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Чу:-к-ай на дърво да не изпаднеш на мястото на украинците някакви терористи комунисти да ти бомбят къщата 24 часа и да се опитват да те убият к теб и жена ти и децата ти само защото искаш да живееш живота си НЕЗАВИСИМ и НЕЗАВИСИМО от болшевишката империя на злото. Тръгнал *** да им гледа колите и да завижда . Дребен злобен комплексар и съдист
78
2
 
15
 
! Отговори
българските преди 1 година
пенсионери са в по-голяма нужда от украинските бежанци, филантропе..Що не им изпращаш половината си заплата на тях, като си толкоз загрижен..