Очакваме голямо поскъпване на автомобилите

Това обявиха търговци
13 мар 2023 19:20, Росен Стойчев
40
Очакваме голямо поскъпване на автомобилите
Снимка: БГНЕС

Драстично поскъпване на автомобилите през лятото, прогнозират търговците. Причината е въвеждането на новия екостандарт Евро 7. Цените на автомобилите втора употреба достигнаха нови рекорди, съобщи Нова.

Марин Ташков, собственик на автокъща, каза, че увеличението на цените е с около 20%. Той посочи, че се продават автомобили на стойност между 2000 и 5000 лв.

Още по темата
По негови думи цените ще продължат да се повишават.

Александър Костадинов, председател на Асоциацията на автомобилните производители, каза, че темпът на нарастване цените на новите коли е по-малък, отколкото при употребяваните. Това се дължи на намаленото производство на нови автомобили и сериозното търсене, посочи той.

По негови думи плановете за влизане в сила на екостандарт Евро 7 са за лятото на 2025 г. Костадинов посочи, че ако той бъде въведен в настоящия му вариант, това означава повечето дизелови автомобили да изчезнат от пазара. Причината - Евро 7 предвижда значително засилване на изискванията за замърсяване от дизеловите мотори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Боли ме главата вази преди 1 година
Мае пеш тогази
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземайте заеми и копувайте докато е време.Няма да живеем с орлите,че с една простичка заплата за къде по-напред?Да оцеляваш ли,кола ли?
26
1
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 1 година
Не знам евро 7, ама моята евро 4 и два пъти по-мощна харчи еднакво като евро 5
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой балък още си купува старо желязо от Италия за хиляди левове, вече всеки нормален си взима нова кола, по малка или голяма се тая, никой не иска да виси отстрани на пътя в 15 годишен раздрънкан мерцедес, освен ромите.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега по кварталите ще се появят по още 5 автомобила на градинка. Ех, Фандъкa, ако имаше и капка мозък отдавна щеше да поръча създаването на сини и зелени зони за да намали броя неизползваеми каруци.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България дизел с изправен катализатор почти няма. И сегашните стандарти не се спазват. Това е ролята на България като държава от източна Европа - да купува изтеклите от лизинг маслени *** от западна Европа, като на първия собственик не му се плаща за катализатори и други консумативи. Те се доволни, че има кой да им изкупува колите да не му заема място в гаража, а ние сме доволни, че караме лимузина на печалба едва ли не.
22
3
 
16
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 година
Няма да поскъпват, не се хващайте на тая кукичка. Ако поскъпнат никой няма да ги купува. Те и на тези цени търсенето е намаляло заради рецесията, хората затягат коланите за да могат да си плащат сметките и храната, старата жигулка ще изкара още 2-3 години докато се стабилизират икономиките. Аз обикновенно карам нови автомобили на изплащане но тази година ще си доизплатя новата мазда и ще я карам докато започне да сдава багажа, токава ще мисля пак за нова.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мега ултра хипер огромно поскъпване на колите в България. Трабант ще се продава за 150 хиляди евро. Голф 2 за 450 хиляди евро. Някоя по т ъ п и ч к а и очевидно платена новина няма ли спусната от главният фес байлардъглъ или там както му викат тарамб уките.
20
3
 
23
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
С тази статийка става ясно едно- джамбазите са го закъсали здраво !
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България 90% гласуват с ток от въглищни централи да се зареждат електрички. Факт. ЕС се върна в средата на 20 век, Китай води с преднина в производството на възобновяема енергия. Факти.
18
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Мечтата на автотърговеца.А дано,ама надали.Автомобилен *** в Зап.Европа бол.
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си караме наличните, какво толкова.
16
2
 
21
 
! Отговори
Болгъ преди 1 година
Мдаааа а в Германия обмислят отварянето на въглищни ТЕЦове, в резонанс с евро 007 хахаха!!!!С такива статии се взима Пулицър!!!Браво, аферим ! Непроверени, подхвърлени от чичо на вуйчето!!!
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости! Евро 7 няма да влезе, защото вече няколко държави се противопоставиха остро. Скоро ше има предложение да се отмени и забраната на ДВГ от 35-та. Това ше отприщи обратно производството.
14
8
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
И Евро 77 да се въведе все тая като започнат да капят банки като зрели круши. Голямото нааасссиране в САЩ започна, а това означава че в ЕС се очаква огромно мазане!
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си унищожиш производството и пазара като всичко останало. ДВГто ще станат щастливи като кокошките и правите краставици.
12
1
 
17
 
! Отговори
Йоан преди 1 година
Като подам газ от шума на двигателя се пазят хората колкото и бавно да карам. А с евро 7 как ще опазим заспалите тетки с телефоните в ръка?
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшна статия... в началото пише, че евро 7 влиза от лятото и това ще е причина за поскъпването.... няколко реда по долу четем как евро 7 щяло да влиза в сила от лятото, но на 2025...
10
6
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Заминавай, колкото по-малко *** като тебе толкова по-добре ... Препоръчвам ти Нигерия .... На много неща ще те научат там
9
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плашите гаргите с тая статия като с измамата ковиТ.