Закупилите по-скъпа ученическа карта ще си получат парите обратно

Връщат картата за една линия от днес
15 мар 2023 11:00, Росен Стойчев
9
Закупилите по-скъпа ученическа карта ще си получат парите обратно
Снимка: БГНЕС

От днес картата за една линия от столичния градски транспорт отново е в продажба. Това е възможно, след като през февруари колегите в общинския съвет подкрепиха предложението ми да се върне един от най-предпочитаните от гражданите пътни документи. Няма промяна в цените - поименната карта е отново 23 лева, а неперсонализираната 28 лева.

Още по темата
Това написа в профила си във Facebook председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той е категоричен, че всички, които са закупили по-скъпи ученически карти, могат да отидат на касите на ЦГМ, за да си получат парите обратно. От днес ученическа и студентска карта ще са на цена 6.90 лева до края на годината.

"Напомням, че с решение на СОС, от началото на 202 3г., се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за учещи и работещи млади хора до 26 години на стойност 250 лева. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в градския транспорт. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които използват този билет, се прекачват на друго превозно средство в рамките на 30 минути. Безспорно това е дигитална революция", пише още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: транспорткартавръщат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега няколко общинара напъхали откраднатото в някоя банка и получават лихви и дивиденти. Пък че трябва ходят на съд за вреди , пропуснати ползи, злоупотреба с власт и изобщо да им се забрани да заемат държавни длъжности заради рушене на доверието в институциите кой трябва да каже? Къде са следствие, прокуратурата, врещящите до безкрай нпо-та?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глоба ви трябва да спрете да крадете по тоз начин
7
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
До АнонименЗа детски карти например. Ние купихме на децата целогодишни по новите цени, сега са по евтини, даже и по месец да ги купуваш и да ги сумираш.
6
0
 
6
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Пълно фиаско. Некадърници.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам си 10те билетчета !
4
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 1 година
"Глобата от 3 лева, ако не е валидиран превозния документ, отпада от днес, но валидацията при качване остава задължителна." - демек не трябва да се валидираме, но трябва да се валидираме?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е възможно да си купиш по - скъпа карта за една линия за градски транспорт, при положение, че последните 3 месеца и половина такива не се издаваха. Пари за какво и как ще връщат, или само си пишат?
2
1
 
2
 
! Отговори
Да си плащат преди 1 година
Никакво връщане на пари да си карат кънки и тротинетки.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Групата не се яви да ви върнем парите за билетите