След боя в Казанлъшко: В Тъжа искат изселване на ромската фамилия

Няма жена, няма дете, кефят се да убиват от бой, коментира местните
Обновена: 21 мар 2023 17:38 | 21 мар 2023 17:30, Анисия Иванова
129

Четирима души остават с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В село Тъжа местни жители искат едната от ромските фамилии да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в селата Тъжа и Манолово, за да бъдат възпрепятствани нови физически сблъсъци между участниците във вчерашния масов бой.

И в двете ромски села, откъдето са родовете Таирови и Бижиеви, продължава да има полицейско присъствие и жандармерия. От рода на пострадалите споделят, че се страхуват.

"Пет души пострадали има. Притесняваме се, никой нищо не ни казва", сподели една от жените. "Няма жена, няма дете, когото хванат - убиват го от бой, просто се кефят. Тъженските хора са в Манолово", каза друга жена от пострадалата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово потвърждават и кметовете на селата. "Има напрежение. Не знам на какво се дължи, според мен на нещо дребно, но нещата от дребно отиват в по-голям план", коментира кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

"Страхът е голям. Това е варварство. Стари разправии и вражди. Необяснимо е откъде възниква тази агресия, той е пребит по най-жестокия начин, млад мъж на 37 г., с две деца", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на село Манолово - Мурад Моллаахмед.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, особено след смъртния случай.

Двата рода е трябвало да присъстват на съдебно заседание заради масов бой през миналата година. До него така и не стигнали, тъй като отново се сбили вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те правят точно като вас, вие също убивате православните си братушки. Като сте толкова миролюбиви, защо изпращате снаряди на Украйна, да убивате вашите православни славянски братя?
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да ги изселят щото някой така искал ? Изрядни български граждани с документи.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БхК,да влиза в час,да иска социалните помощи да станат на калпак по 1 депутатски заплата.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, всеки ден така да бият.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да ги съберат на националния стадион и всеки да си избира по ЕДНО оръжие - чукккк, лопата или секира и да се бият като гладиаторите едно време - нали все пак са римляни. И 50лв билет бих платил, за да гледам това зрелище. Стадиона ще се пръсне по шевовете. 50лв по 60хил места са три милиона с които да се помогне на някоя болница.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете ги в Бахмут, Зеленски се нуждае от тях.
17
4
 
30
 
! Отговори
Ще търпите селяни! преди 1 година
Да сте мислили, когато скачахте да разбиете старите държава и ред. Ромите не сщачаха и не викаха `времето е наше`. Сега времета е тяхно, колкото и да не вярвате...
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да затворят двете фамилии в едно помещение да се разберат като бели хора!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да я изселят в Украйна
14
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Навремето в Османската Империя и на други места, са опожарявали буйни села. Май е време да се поучим от миналото си...все пак дедите ни са живели в Османската Империя. Да си взимаме американските бази, да им сложим големи огради с една врата и всички там!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако ми трябва полиция няма да ми обърне внимание или ще ме изкара виновен а тия ги гледат като писани ица с дни.
12
1
 
27
 
! Отговори
българин преди 1 година
Къде се скриха онези,дето ни укоряваха,че сме се държали зле с този етнос?Какво да се направи?С иззелване не става.Някакави либерасти само чакат да се каже нещо за този етнос,и започват да заплашват.Да ги питам-къде ще се криете г-да либерасти,когато този етнос стане наполовина?Няма удържане.Тогава ще ви пикам къде ще се спасявате.Необходими са радикални мерки.
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания ако полицията намери в колата ти нож, наказанието е 1 година затвор. А в Бг ромите размахват безнаказано брадви, саби, ножове, пръти и се заканват пред тв оператори-журналисти. Това е абсурдно.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги заселят в Банкя при техния вожд Винету великолепни.
9
0
 
25
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Единствения начин да се реши проблема е да ги изселят към вечните ловни полета. Да си берат мустанги и да ги яздят докато преминават под дъгата. Размечтах се... Я по-добре да кандидатстват за социал нейде из белите европейски държави. Хем ние ще се отървем, хем и тях ще ги култивират.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги заселят при защитниците им от бхк.
7
1
 
19
 
! Отговори
ф преди 1 година
Трябва да ги мотивират да се маризят повече. Така ще намалеят по естествен път. Значи да се въведат мотивационни някакви програми и похвати, може финансирани от ЕС, че на нормалните хора им писна от тях.
6
0
 
27
 
! Отговори
Демографски срив преди 1 година
След 20 години от тези очаквате ли да ви изкупят апартамемтите за по 200 000 Евро? Това е бъдещето!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде по-точно ще ги "заселят"?! Те 100% иначе са изрядни граждани с адресна регистрация, нотариален акт за къщите, партиди за вода и ток, всичко както си трябва.Как пък не казаха, че искат правосъдие и всеки от виновните да си понесе отговорността, а не да ги пращат да тормозят други хора на друго място. Дъно!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То да изселиш цялата малаха, но не става, защото ревът че имат права - въпреки че живеят в незаконни постройки без каквито и да е разрешителни за строеж. Пробвайте да ги пратите в Испания, ако има как? В Мадрид също имало гето.