КНСБ настоява за минимална заплата от 1000 лева

Готви се за действия
Обновена: 13 юни 2023 13:03 | 13 юни 2023 13:03, Росен Стойчев
59
КНСБ настоява за минимална заплата от 1000 лева
Снимка: БГНЕС

Структурите на КНСБ започват подготовка за протести и стачки, ако не бъдат изпълнени исканията на синдиката за спешно приемане на бюджет 2023 с политика по доходите и компенсиране на инфлацията за заетите в бюджетната сфера от 1-и юли. Това каза за Българското национално радио представителят на КНСБ Тодор Капитанов:

Още по темата

"И това, което настояват хората, е да им бъдат осигурени такива средства за работни заплати, с които могат да поне да се покрие инфлацията, която отчита статистиката. Хората ще имат настояване да се предприемат дори и крайни действия и КНСБ не само ще ги подкрепи, но и ще ги поведе в тези искания. Спешно повишаване на минималната работна! Както вече е договорено в законодателството, в кодекса на труда, искането на синдикатите е догодина тя да бъде поне 1000 лв".

Капитанов допълни, че сектор Образование също е в протестна готовност и ако не бъдат изпълнени исканията за увеличение на възнагражденията им, ще проведат "протестен урок" на управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 57: така става след няколко фалита, разпродаване на златния резерв, хиперинфлация, изплащане на цоцалисти кредити, но ми е любопитно как го сметна това? Ти изкара лева с по голям срив от зимбабвския долар, но и двете страни са преживяли цоциалистически управление, затова няма да е изненадващо ако си прав.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега минималната заплата е 780 лева, което отговаря приблизително на заплата от 40 лева през 1988 година, но тогава минималната беше 120 лева. Така е при капитализма - банани, тоалетна хартия и мизерия.
54
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 55: и кой ги подари и унищожи? Пак цоцалистите. Те се водят от максимата или е мое или на никой. СДС, Герб, ДПС са бъкани до пръскане с бивши БКП-ци.
53
1
 
6
 
! Отговори
До Радослав преди 10 месеца
Абе не е баш така,покрай глупостите се сътвориха и доста стойностни неща,например инфраструктура,язовири енергетика и най вече ядренна такава,доста ключови производства и най важното образованието и здравеопазването беше на ниво,лошото е че всички тия блага попаднаха в ръцете на"наши"хора или пък бяха подарени за жълти стотинки срещу нищожна комисионна а сфери като образование и здравеопазване направо ги унищожихме!
52
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До цоцалист: цоцализма винаги е бил добре докато има какво да канибализира, а момента в които свърши натрупаното от преди него и фалира: справка - СССР, НРБ, Северна Корея, Зимбабве, Куба и какви ли не други забравени от господа страни в които бедните биват яхнати и използвани за да могат цоцалисти да вземат властта, да фалират държавата и да оставят бедните още по бедни! Тръгнал той с директори по цоциалистически кражби заводи да управлява!
51
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До цоцалист: ще възкръсне ако има какво да яде за чужда сметка. Кое е лъжа бе цоцалисте? Че всички които не бяха от партията взимаха еднакви смешни заплати? Че висшиста взимаше по малко от черноработника със средно? Че за директори се слагаха партийци? Че н почит бяха доносниците? Че цоцализма фалира 3 пъти и разпродава златният резерв за да има с какво да ви издържат фалшивия висок стандарт? Че фалирахте в секундата в която останахте без субсидия защото продуктите ви бяха с технология на 50+г?
50
1
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 10 месеца
Всичко написано от теб за социализма е *** лъжа. Мощна социалистическа България я няма, но един ден, ще се възкръсне, като птицата Феникс от пепелта.
49
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 48: САЩ са ти виновни, че прехвалени те ви цоц заводи които реално бяха пребоядисани заводи от царско време с машини от същата епоха бяха толкова неконкурентно способни, че фалираха на секундата в която останаха без финансиране от държавата и лъсна колко добре са работили. Че работливите през цоца се наказваха, а мързела се издигаше в култ, че умния се наказваше, а доносника повишаваше. Че всички крадпхте като разпрани защото е държавно, че цоца ви даде прекалено висок стандарт на кредит!
48
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 47 преди 10 месеца
Именно"господарите"ни от ЕС въведоха правилото,че МРЗ трябва да е 50% от средната заплата за всяка една стана членка,просто нашите чорбаджии щат не щат ще трябва да се съобразят с това изискване!
47
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 44: да САЩ са виновни, че цоцалистите заличиха предприемаческият дух, че избиха всички които знаеха как се прави бизнес и пари, че за директори на заводи се слагаха най некадърните цоцалисти, но верни на партията които фалираха държавата няколко пъти. САЩ са ти виновни, че сервитьорката е заета да се сваля с бармана вместо да чисти масите.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КНСБ настоява, но имат ли разрешение от господарите на България в САЩ? Все пак всичко значимо, което става в България след 1989 година е по нареждане на САЩ.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До45 Защо тогава всичко,хайде да не е всичко ама почти всичко е в ръцете на хора свързани с бившата червена номенклатура или хора били в структурите на ДС,огледай се хубаво там където живееш и ще го установиш сам!А тия абвиатури които си споменал,са също рожба на въпросната червена номенклатура!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След 1989 година България беше разграбена от демократите в СДС, както и от демократите в ДПС. В разграбването участваха и мутрите - главно криминални престъпници пуснати от затвора от СДС. После мутрите взеха властта през 2009 година.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Накарай някого да се чувства виновен и може да го манипулираш, както си искаш. Не се чувствам виновен, че след 1989 година САЩ направиха това с България, което всички виждаме. По нареждане на САЩ демократите унищожиха икономиката на България както самите САЩ си го казаха. Държава, която не се подчиняваше на САЩ я чакаше обеднен уран както Сърбия или най-малкото икономически санкции, каквито САЩ ни наложи 1995-1997 години и доведоха да хиперинфлацията тогава
42
1
 
6
 
! Отговори
До-40 преди 10 месеца
Определено имам вина и аз както и хората от моето поколение,затова,че разрешихме на шепа червени фамилии да разграбят страната ни и впоследствие да се подиграват с нас,затова и призива ми към младите е хващайте сопите а не за"мирен преход"както бяхме подведени ние от нашето поколение и сега си плащаме за това!
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КНСБ е гнусна долна лява комуна от хомота, които не разбират как работи икономиката и смятат, че всичко може да се регулира с вълшебна пръчка с някой *** закон или друго. Ами да - колко му е, взимаш пт тези дето имат, те са лоши, нищо че може да са пестни хора, с висока квалификация и плащаши данъци. Те са виновни, че имат добри доходи. И после раздаваш на другите дето не им се работи и нямат квалификация. Социализмът свършва, когато свършат чуждите пари, които да крадете. И жертвите си тръгнат!
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Минималната заплата единствено ще накара бизнеса да плаща по-високи осигуровки. Иначе и сега повечето пари над минималната ги дават на черно. Няма как на бизнеса да се казва колко да плаща, когато има търсене ще плаща много, когато няма - малко. Примерно читав майстор - плочкаджия, електротехник, парнаджия и мн. други. Когато е работа без квалификация, няма как цената да се определи от правителството...
39
4
 
3
 
! Отговори
До коментар 39 преди 10 месеца
Вината е във теб, затова че децата ти са в чужбина. Нищо не си направил за просперитета на държавата.
38
1
 
9
 
! Отговори
До-37 преди 10 месеца
Я пак драги ми смехурко,мен ме остави аз съм на възраст,ама лошото е,че и двете ми деца са навън и то не защото са седяли във фитнеса повече отколкото трябва или са без образование а просто защото тук няма бъдеще!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По време управлението на ГЕРБ, мълчание. При служебното на Донев също мълчание. Сега се сетих те.