Порои край Антоново, падналите валежи над 100 л на кв/м

Дъждовете временно са затворили общински пътища
Обновена: 26 юни 2023 14:27 | 26 юни 2023 13:52, Красимир Ангелов
5
Порои край Антоново, падналите валежи над 100 л на кв/м
Снимка: БГНЕС

Над 100 литра на квадратен метър дъжд са паднали в Антоновско тази нощ, съобщи за БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Търговище Красимира Стойчева.

Пороят временно е затворил общински пътища между няколко населени места. Бедстващи хора няма.

Обилният валеж  е започнал около 3:00 часа, каза пред репортер на БТА кметският на наместник на селата Стара речка, Богомолско и Мечово - Мехмед Исмаилов. Заради наноси пътят между тях е блокиран.

Причината са задръстени водостоци и прелялото в съседство дере. По проблемите, причинени от водната стихия, се работи, увери кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.

Тежка техника е изпратена и е на терен край село Черна вода. В утрешния ден ще започне разчистването по пътя за село Богомолско.

Пътят се преминава единствено от високопроходими автомобили. Днес по обяд храна на жителите на Богомолско е доставена, каза кметският наместник Исмаилов. По думите му в района се повтаря ситуацията отпреди четири години, когато отново свлечени скална маса и клони от Балкана блокираха пътя в ниското.

Днес засегнатите от обилния валеж населени места в Антоновско бяха посетени от областния управител на Търговище Станимир Парашкевов. (БТА, Боряна Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Село Стара Мечка преди 9 месеца
Малко дъжд да завали и веднага - потоп, бедствие, наводнение.
3
2
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 месеца
"Мъж умишлено блъсна и влачи автомобил на общински съветник в Антоново - Здравей, България", Jun 7, 2023, по Nova TV, youtube /watch?v=9MbANzbZS5kсечта добре върви...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а сечта на дървета как върви......?
1
1
 
8
 
! Отговори
. преди 9 месеца
Китаец, една работя трябва да се свърши и 5 човека с ръце в джобовете гледат умно в облаците. Мислиш ли, че има разлика, ако не са 5, а 50 000 и пак така гледат умно? В София и Варна има много народ. Е, там след проливен дъжд по-добре ли са улиците от селцата днес в община Антоново след пороя снощи?