Полицаи хвърлят стотинки за Асен Василев

Настояват за повишени доходи
15 юли 2023 14:25, Росен Стойчев
145

Центърът на София е под блокада. Хиляди полицаи излязоха на жълтите павета, но не за да охраняват реда, а за да издигнат глас в своя защита, съобщи Bulgaria ON AIR.

Служителите в МВР организираха шествие от Министерския съвет до сградата на Народното събрание. Протестиращите хвърляха жълти стотинки пред ведомството, оглавявано от министър Асен Василев.

Още по темата
Те са недоволни от решението му да не внесе в Бюджет 2023 предложение за увеличение на техните заплати. Асен Василев попита откъде ще дойдат парите за евентуално увеличение на заплатите им.

Служителите в системата на МВР настояват за увеличение на заплатите с 10%.

"След като министър Василев не пожела да чуе и да ни разбере, остават надеждите у народните представители. Протестираме заради лошите условия на труд. Заплатата не е коригирана спрямо инфлацията. Искаме по-добри условия и 10% увеличение на заплатите", заяви част от протестиращите полицаи.

На площада пред парламента има служители на МВР от цялата страна. Те отдадоха почит и на загиналите свои колеги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
21
 
! Отговори
xxx преди 10 месеца
Баси наглите хрантутници. Познавам един селски инспектор, който взима над 2500 лв. чисто. Отива на работа към 9-10, дреме и пие кафенца цял ден, после към 16 си тръгва. И това е когато му се идва на работа. Четирима такива има в едно малко управление на 1000 души градче. Работата им може да се върши и от един, дори и на половин ден.
113
0
 
17
 
! Отговори
Нека си спомним преди 10 месеца
От Цв. Цветаров остана традицията един от най-големите бюджети да е за полицията. Какво получаваме срещу това -полицаи возят трафиканти, полицаи пренасят наркотици, полицаи пазят мутри, полицаи охраняват престъпници...От кога се говори, че службите с за издаване на паспорти ще преминат в ГРАО и регистрацията на автомобилите в общините и не се прави.. Не се прави , защото там са назначени дъщеричките, женичките на полицаите и си камат 12-те заплатки..Няма да получат подкрепа , ЖАЛКИ СА.
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напускаш като не ти харесва!?Както хората в частния сектор правят.Но тези заплатки сладки накрая?
111
3
 
28
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 10 месеца
Няма ли да спрете да се излагате, бивши мои колеги? Миналата година получихте 20%, което не се е случвало в последните 20 години. Получавате нови автомобили, ново оръжие, плащат ви всеки час извънреден труд, работите "на черно" и никой не ви закача за това, за пенсионерите на заплата да не говорим! Протестирайте за това, че 10 години никой не решава проблема с командировките по границата, там трябва да работят щатни, а не командировани полицаи! Протестирайте против политическите назначения!
110
5
 
14
 
! Отговори
Напомняне преди 10 месеца
Да дават се милиони за укрите, а за пострадали от наводнения, или за повишение на заплатите- получаваш дедовия. Няма значение, дали е за полицаи, учители, здравеопазване- ефектът е един, нищо за народа. После защо много млади напускат, ами то отговорът е ясен!
109
0
 
19
 
! Отговори
Пламен преди 10 месеца
От понеделник 30процентова оптимизация на състава поетапно тръгва.това е
108
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реформа първо, този с тоз корем жена си не може да хване. После резултати, с почти нулева разкриваемост ме, за какво искат увеличение на заплатите
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма престъпление без съдействието на ушев.
106
0
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
Защо няма статистика какъв е процентът в частните фирми, които са увеличили заплатите, съгласно инфлрацията. На базата на подобна статиските, може да се каже, дали е реалистично и на държавните да им се увеличават заплатите.
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези гащници много пресилено ги квалифицирате за "полицаи"!Тия "полицаи" виждали ли са полицаите какви са в нормалните държави а не само по детските филми!
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Милиционерите все за пари и привилегии думат..А ЗА РАБОТА ,КВАЛИФИКАЦИИ ,ОБУЧЕНИЯ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ - КОГА ?ТЕ ТВА СИ Е КЛУБ НА ТРУДОУСТРОЕНИТЕ ПЪДАРИ - щом може да се "работи" (да получават и заплата) след като го пенсионират с една чанта пари..- защо ги пенсионирват тогава !!!
103
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нахалството им е безгранично. Всяка година увеличаване на заплатите за това,че много много не си гледат работата.Хората вместо да търсят закрила и справедливост от тях, на практика става точно обратното. Обикновеният човек трябва да се пази от техните своеволия и тн.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До МВР 104 С остатъка от магазина.
101
0
 
5
 
! Отговори
диди преди 10 месеца
Давайте преврат! хайде да ви видим кви мъже сте!
100
0
 
12
 
! Отговори
МВР преди 10 месеца
От къде стотинки , взимат рушвета на банкноти по 50 лева ?
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Обикновен българин И за капак а вземеш при пенсиониране 20 заплати на куп това е сериозна сума 20-30 бона.
98
0
 
19
 
! Отговори
Обикновен българин преди 10 месеца
И аз искам всяка година да ми вдигат заплатата, нищо да не върша о да се пенсионирам 10 години по-рано
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да уволнят 10 хиляди ушеви и с половината спестени пари да повишат заплатите другите пари за бомбби и оръжия, че да се избиват православни. Както каза Паси майната му на православието.
96
4
 
12
 
! Отговори
шмatka преди 10 месеца
вместо да хвърляте стотинки на асенката ,хвърлете един хубав бой с тояги на него по дебелата гъзина и на ония от козяк ,та да си вървят по живо ,по здраво отвъд океана!
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия хич не са нагли сяка година искат повишение, няма повишение отиде за БТР-ите и хрантутене на укропитеци. Най-непроизводителната част от обществото най-много реве за повишение айде у лево бе.