Полицаи хвърлят стотинки за Асен Василев

Настояват за повишени доходи
15 юли 2023 14:25, Росен Стойчев
145

Центърът на София е под блокада. Хиляди полицаи излязоха на жълтите павета, но не за да охраняват реда, а за да издигнат глас в своя защита, съобщи Bulgaria ON AIR.

Служителите в МВР организираха шествие от Министерския съвет до сградата на Народното събрание. Протестиращите хвърляха жълти стотинки пред ведомството, оглавявано от министър Асен Василев.

Още по темата
Те са недоволни от решението му да не внесе в Бюджет 2023 предложение за увеличение на техните заплати. Асен Василев попита откъде ще дойдат парите за евентуално увеличение на заплатите им.

Служителите в системата на МВР настояват за увеличение на заплатите с 10%.

"След като министър Василев не пожела да чуе и да ни разбере, остават надеждите у народните представители. Протестираме заради лошите условия на труд. Заплатата не е коригирана спрямо инфлацията. Искаме по-добри условия и 10% увеличение на заплатите", заяви част от протестиращите полицаи.

На площада пред парламента има служители на МВР от цялата страна. Те отдадоха почит и на загиналите свои колеги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
16
 
! Отговори
Страх преди 10 месеца
Защо ли мисирките не дават думата на хората,а само на полицаите?!
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви са тези лоши условия?
72
6
 
16
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 10 месеца
Разбойниците искат своя дял от плячката. Аз пък искам закриване на МВР! Това е терористична групировка. След това съд и затвор за всевъзможните им престъпления на тия бандити. Да не казвам и какво друго, сещате се. Има ли нормален човек, дето не е бил жертва на милиционер? Въпросът е риторичен.
71
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съкращение и уволнение!Най много полиция в целия свят на глава от населението!
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който протестира го съкратете или уволнете веднага.
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вън пенсионерите от МВР! Така ще има пари за останалите, пенсионерите нищо не правят и по-лошото е, че са на ръководни длъжности.
68
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами като не са доволни от години защо работят там . Аз съм си сменял работата 7 пъти. Питам, ще вдигате ли заплатата, ами за сега няма. Айде чао. Багажа на суджук и чорбаджията друг. Но проблема е друг . Тези хора нищо не работят и затова не искат да си сменят работата. Затова и реват.
67
0
 
17
 
! Отговори
Mopcku_ преди 10 месеца
Аз нямам против заплатите в който и било сектор да се вдигат, но каква е продуктивността на този сектор? Какви са резултатите от дейността на сектора? Има ли по-голяма успеваемост в решаването на криминалните случаи от предното увеличение? Ако исканото увеличение е само на база инфлацията, то нека го дадфът, но нека и съкратят по-некадърната част от тези служители, а оставащите получат увеличение, което не бърка бюджета. Освен това да се изиска разкриването на престъпленията, за да има файда.
66
1
 
15
 
! Отговори
Пари нема действайте преди 10 месеца
Искат по-високи заплати? Ами да помогнат за по-висока събираемост на приходи в бюджета! Проверка на богаташите дали са си платили данъците. Конфискация на незаконно придобито имущество.Солени глоби и затвор за всички каналджии. Има и още много други възможности.
65
0
 
19
 
! Отговори
Тюфлек до тюфлека. преди 10 месеца
Ами направете вътрешен тест : 10 коремни 10 % 20 коремни 20% под 10 аут от системата и без полицейска пенсия. Пропадналите да копаят картофи.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Минималния отпуск в милицията-30 работни дни. При частника е 20, ако изобщо ти позволят да ползваш отпуск. Отпуск в сферата на туризма-такова чудо там няма. При частника, в туризма се работи от 6 сутрина до полунощ, и събота и неделя, отпуски и болнични няма-заплата -ако изобщо ти я платят-чисто 800 лв.
63
2
 
23
 
! Отговори
осигуровките! преди 10 месеца
Доходите на полицаите далеч не са ниски, като се има предвид,че не плащат осигуровки. Човек със същата заплата, но работещ причастника -получава далеч по-малко заради осигурителното бреме. Тоест неплащането на осигуровки е допълнително 12 процента към заплатата. В нормалната ситуация тези 12 процента трябва да бъдат обложени в приход на НОИ, както за всички други важи, но милиционерите не плащат осигуровки.
62
3
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 10 месеца
Вижте плачевните резултати от матурите и послед давайте акъл за материя която ме разбирате
61
2
 
19
 
! Отговори
осигуровките! преди 10 месеца
Само неплащането на осигуровки осигурява допълнителен доход от 200 лева на месец Другите хора ги губях тези 200 лв за осигуровки.АКО ТОДИ ПРОТЕСТ Е ЗА ДА СИ ПЛАЩАТ САМИ ОСИГУРОВКИТЕ-като всички други-го подкрепям!
60
0
 
6
 
! Отговори
Бой на Нигъри в преди 10 месеца
Тъмна Нощ ще има ли?!
59
5
 
14
 
! Отговори
до 53 преди 10 месеца
Учител сам си плаща осигуровката. От заплатата му -веднага спада с още 12 процента, заради осигуровката. Милиционер не плаща осигуровка. Плюс това милиционер получава и пари за храна. Учител не получава. Мили4ционер на 53г е и с пенсия, и със заплата. Учител-като се пенсионира-го уволняват, а не е като милиционерите да са с право да останат още години. Учител при пенсиониране е с 8 заплати, милиционер с 20. Учител има задължения по закона за резерва , а милиционер-не.
58
3
 
24
 
! Отговори
тъй де.... преди 10 месеца
Увеличение на заплатите,само след съкращение на щата.
57
1
 
1
 
! Отговори
Нали Чухте преди 10 месеца
Записа бе - Коко с Кръв Подписва Заповедите си! Какво Искате - да Ви Прати Кукуте ли?!
56
13
 
3
 
! Отговори
Ххс преди 10 месеца
Като чета коментарите, по-голямата част от тези които са ги писали са с еднополови родители
55
1
 
13
 
! Отговори
Тия и 1 Лев преди 10 месеца
Добавен Продукт не са Изработили!