Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%

На 4 и 6 юли ще покажат недоволството си в страната, после - в София
Обновена: 2 юли 2023 12:31 | 2 юли 2023 10:15, Камелия Цветанова
132
Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България  - 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: протестПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не са много 50 стотинки за теглене от автомат и 2 лева на месец, но беден банкер видяли ли сте, всички са охранени като политици и карат скъпи коли, а живеят в дворци. Та 2,50 по 2(тегления) по 2000 000 (души длъжни да си държат парите в банките) и това е опростена сметка , но по 12 месеца. И не било грабеж.
96
1
 
1
 
! Отговори
Колко сте заблудени преди 10 месеца
До Анонимен 94 Защо не искат да стават полицаи днешните младежи? Сигурно, защото е много хубаво, престижно, леко и добре заплатено ? Отговорете си сами ако Ви е възможно.
95
0
 
0
 
! Отговори
О неразумний преди 10 месеца
До Анонимен 97 В голяма грешка си. Бройката е около 45 000, от които повече от половината са администрация и реално полицаи има съвсем малко. Това пояснение е за тези, които вярват на всичко казано по манипулативните ни телевизии.
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който полицай е демотивиран да си ходи на село да дои кравите.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
60 000 души милиция! Ние сме на едно от първите места по милиционер на глава от населението! В същото време корупция, кражби, убийства, хулиганства, .......
92
1
 
2
 
! Отговори
Закривай преди 10 месеца
милицията и на ново! Извади от там гражданска защита, пожарна, пощи, ........!!!!
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4 пъти в годината изпити по физическа подготовка и IQ тест и който не издържи - да си ходи. Стига са дразнили с шкембетата и простотията си тези, които им изкарват заплатите.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За толкова работа , колко искат ?Като им гледаМЕ и какви ''кадри'' имат , майка плаче , от КАЛИНКИ и нагоре !
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искат увеличение, защото не могат да напуснат. Кой ще ги вземе на работа, та те нямат трудови навици.
88
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 10 месеца
В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ УВЕЛИЧАВАХА ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПЕДАГОЗИ . ПАНДЕМИЯТА ИМ ПОЗВОЛИ ДА СИ СТОЯТ В КЪЩИ И ДА РАБОТЯТ . КАКВО РАБОТЕХА НЕ ЗНАМ . ПРОСТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПАК ЩЕ СЕ ВТУРНАТ ДА УВЕЛИЧАВАТ ПАК ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ . ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО . ПОЛИЦАИТЕ , ПОЖАРНИКАРИТЕ И НАДЗИРАТЕЛИТЕ РАБОТЯТ С РИСК ЗА ЖИВОТА . И ТО НЕ ГОЛЯМ . НЕКА ДА ПОГЛЕДНЕМ ЗАПЛАТИТЕ ИМ В ЕВРОПА И ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ЗАЩО ИСКАТ ТЕЗИ МИЖАВИ 10 ПРОЦЕНТА .
87
1
 
11
 
! Отговори
шкембест милиционер преди 10 месеца
И тези заплати са ви много бездарници, най-некадърната и пробита институция, 2% разкриваемост, корупция ... закривай!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте ми една палка да ходя да им пазя протеста да не ги бие някой! Безплатно. Който иска от тия тумбаци зад колоната на мин. съвет мога да го посъветвам също така. Успех!
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баце всяка пролет ли им вдигаше заплатите !!! Много е лицемерно сега на това правителство, което има няма и месец управление веднага протести и ултиматуми. Много недостойни намерения и подстрекателства.
84
1
 
4
 
! Отговори
ъцз преди 10 месеца
ама защо протестирате бе фуражки????тези от които зависи това нещо вие ги пазите...
83
7
 
2
 
! Отговори
Хак ви е преди 10 месеца
До Анонимен 81 Ами да нормално е да не виждаш полицаи, защото тях ги съкратиха и вече и полицаи няма. Нали ви бяха много, сега що ревете? Ай оплачете се на арменския поп.
82
2
 
4
 
! Отговори
Синдикалист преди 10 месеца
Не само заплатите, но и "кристали" да има за всички полицаи в извънработно време.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
To и аз исках увеличение, ама шефа ми се изсмя и каза да си търся друга работа ако парите ми се виждали малко
80
6
 
6
 
! Отговори
Експертите преди 10 месеца
Денко и Мими ще оправят държавата за 80 дена вервайте и стискайте зъбки и евро да ни го натурят и вкарат, че се опрайм сички.
79
3
 
11
 
! Отговори
Пригожин преди 10 месеца
Единственото полезно нещо което биха могли да сторят полицаите е да СВАЛЯТ правителството - това е нищо друго няма.
78
1
 
12
 
! Отговори
Безсмислено е преди 10 месеца
Така не се борим с инфлацията, надуването на всичко на цени и на надуване на заплати надуват балона на инфлацията. Най-лошото нещо което може да се направи е да се повишават заплати ей така.