Дълги опашки и чакане с часове на ГКПП "Калотина"

Интензивният трафик е от 9 до 22 часа
11
Дълги опашки и чакане с часове на ГКПП "Калотина"
Снимка: БГНЕС

Огромни тапи и часове на чакане за влизане в България на ГКПП „Калотина“.

През този граничен пункт всеки ден излизат 2500 автомобила и влизат над 10 000 коли и тежкотоварни камиони. В ранните часове на деня обстановката е спокойно и не се чака с часове преди да се премине границата. Няма трафик.

„Струпванията се случват предимно заради активния летен сезон и големият наплив от почиващи по родното Черноморие, както и в съседни страни. Капацитетът на пункта е осем гишета за вход в страната и пет за изход“, обяснява комисар Теодор Чешмеджиев, който е директор на РД „Гранична полиция“ – Драгоман, пред bTV.

Той поясни, че в момента на ГКПП „Калотина“ тече ремонт, който цели изграждането на изцяло нов пункт с нови съоръжения за гранична митническа проверка. Строителните работи затруднява малко преминаването, но е създадена организация за максимално облекчаване на движението.

„Уведомили сме екипите на „Спешна помощ“, така че при сигнал от наша страна те идват за минути – ако това е необходимо, разбира се“, поясни още комисар Чешмеджиев. От думите му става ясно, че около минута-две е обработката на един преминаващ автомобил. Интензивният трафик е от 9 до 22 часа, добавя комисарят. При по-сериозно натоварване се чака по 20-30 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: КалотинаГКПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
До от 20 години А на "Хоргош" минаваш по-бързо,така ли!?
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А, Сърбия не е в ЕС, там границата си остава в този й вид.Същото е с границите с Турция.Така че ШЕНГЕН почти е безсмислено.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а могат да минат на проверка и като се сменят смените. Едните затварят гишето 15мин по рано, за да си тръгнат точно навреме от "централата", а другите идват 15-20 мин по-късно на гишето. Разбира се, ако са задълбочили разгова по важна тема с колега, стоят пред кабинките и хич не им пука, че опашката е... важното е че смяната тече, надника върви.
7
0
 
0
 
! Отговори
Е И преди 9 месеца
е аз кво да направя ?!
6
0
 
13
 
! Отговори
от 20 години преди 9 месеца
пътувам. Минавал съм много граници, но колкото се чака на българските граници нукъде не съм чакал толкова. Дори и между България и Румъния. Обаче бежанците си минават спокойно и по много - как се случва това не е ясно. Може би има нещо сбъркано?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
като не искате бетона по черно море ще почивате на асвалта на калотина. Справедливо :)
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента течал ремонт. Винаги тече ремонт и никога не свършва тоя ремонт. Не знам какво строят, сигурно стадион.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1-2 минути на кола, но минавали 10000 коли на ден. Пита се колко гишета са необходими, за да се случи това или е измислица всичко.
2
1
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
В неделя 4 часа на 36 градуса, километри задръстване. Положението беше трагично, чувствахме се като бежанци.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я да пробват да влязат от Сърбия, да видят как става за 1-2мин на кола. Чака се с часове, мотат се по гишетата, и са доста не учтиви .