Много млади не работят, заради нереалистични очаквания за доход

Ново проучване
13 авг 2023 08:12, Росен Стойчев
518
Много млади не работят, заради нереалистични очаквания за доход
Снимка: БГНЕС

У нас предизвикателствата пред младите хода са свързани главно в интеграцията им на пазара на труда.

Още по темата
Според Агенцията по заетостта, безработните млади хора представляват „значим резерв от работна сила“.

По данни на националната статистика само за първото тримесечие на тази година безработните млади хора до 24 години са 9,4%.

Експертите отчитат, че младежите срещат редица затруднения поради липса на предишен опит и трудови навици. Нереалистични очаквания за естеството на работата и възнаграждението, както и слаба мотивация, са сред останалите предизвикателства пред тяхната реализация на пазара на труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още по темата: младидоход
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който са му малко парите да си отвори собствен бизнес!!Баста!!!Ще ми идва съльо-пульо да ми казва колко пари да му плащам?!Вие нормални ли сте??? Плащам колкото съм преценил!! Като не ви харесва У ЛЕВО !!Теглиш кредит и започваш собствен бизнес.Егати мързеливото лакомо племе!!
348
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Христо 368 - Не знам на шега ли пишеш или разказваш истинските си проблеми, но ще подсетя останалите, които редовно пишат тук. Преди време ви казах за една съседка, която е със средно образование. Била изкарала някакъв курс за психоаналитик, за който видяла обява някъде. И сега в сутерена си е направила кабинет. Не знам колко хора идват при нея, но все пак идват. Като й знам нивото на акъла, чудя се кой й се връзва. Ти като имаш диплома за висше, защо не ти върви бизнеса с частен кабинет?
347
7
 
0
 
! Отговори
Христо преди 9 месеца
Иде ми да отида в Англия да отворя кабинета и да си взимам по 300 хиляди паунда като психолог на свободна практика защото тук не ценят училите хора.
346
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Млади хора. Преди да имате работа, трябва да създадете нещо. Примерно свободна енергия от Гравитацията на Земята! Примерно свободна енергия и двигател за задвижване на леките коли с чиста вода. Примерно облекло и пластмаса от коноп, който не замърсява земята. След като помислите малко и станете творци ще започнете да живеете прекрасно! А сега какво правите? Ами нищо! Бащите са ви оставили нещо, което вече не става за нищо и какво ще правите? Ми идете да се молите в църквите! Там ви чакат!
345
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Христо до 371Значи си просто некадърен.
344
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който е честен ще работи за малко, но няма да краде. Крадец ли е винаги ще ламти за още и още...В БГ повечето честни хора живеят с ниски доходи.
343
1
 
4
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
До ХристоАми те никакви не ценят ,нито прости нито умни ,ценят единствено нашите и подходящите ,затова бягаи ама със 100 и когато се позамогнеш и си стъпиш на краката естесвено може да си губиш времето с хоби задачки и меценатство на база родолюбие.Дотогава къш мизерни кръвопиици
342
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 367Е много искаш. Отиди някъде на Запад със същото искане и след това сподели какъв отговор си получил там за да се посмеем още.
341
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За 1000 лв. хората и по 12 ч. работат.
340
5
 
2
 
! Отговори
Христо до 371 преди 9 месеца
Аз имам стаичка ама никой не идва. Дори съм си я декорирал.
339
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ХристоАми изтегли кредит и си отвори кабинет бе. Ама май е по лесно да мрънкаш.
338
6
 
6
 
! Отговори
До 367 преди 9 месеца
Не искам да ми даваш 5 хиляди а ти да вземаш 10 хиляди при положение че аз работя да ти искарвам парите. Искам да си делим твоите 10 хиляди и да ми даваш 5 хиляди. Маи не разбираш и не си учил математика. 10 делено на 2 е 5.
337
8
 
5
 
! Отговори
Христо преди 9 месеца
Завършил съм психология 2009 година и искам просто да си отворя един кабинет и да имам частна практика и хората да идват и да им давам съвети. Обаче в нашата държава не ценят умните хора и не ми дават пари. Не искам да работя обикновена работа защото съм завършил много трудна специалност. Кандидатствам само за директорски постове, но от никъде не ми се обаждат защото нямам връзки. Уморих се да съм без работа, защото съм на 37 години вече и ще заминавам за чужбина където ще ми ценят знанията.
336
3
 
10
 
! Отговори
До 354 преди 9 месеца
Очевидно не си разбрал. Точно това ти предлагам. При 10000 хил. приход от теб за фирмата няма проблем да получиш 5000. Останалите 5000 хил. не са само за фирмата. От тях се плащат осигуровки, данъци, фирмени разходи за ток, отопление, вода и т.н. и вероятно ще останат към 2000 да се натрупат за оборотен капитал. Ама какво да правя като твоето четене с разбиране клони към 3.00? После се чудиш,че не ти дават 5000 чисти,как да стане?
335
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
О, каква изненада - хората не искат да са работещи бедни. Искат заплатата да им стига, за да се издържат. Скандално!
334
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия пeндepeта горе на снилката не мога да ги гледам. Свят ми се завива, като видя такива по улицата!
333
3
 
13
 
! Отговори
Анонимний преди 9 месеца
Много хора са закърмени с химерата, че за да бъдеш щастлив трябва да печелиш, а за да печелиш трябва да работиш. Младите, на които така обичате да им лепите всякакви етикети, не искат да се отъждествяват с тази извратена постмодернистична парадигма. Това е.
332
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До баба Пена Ако се трудиш излиза си глупав че шефа ти забогатява. Ако не се трудиш си мързелив но поне няма да си пък глупав.
331
2
 
15
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
До ВъпросителнатаАлоу я не се обаждаи неподготвена и да лъжеш ,2000 евра преди 2 години си бяха сума ....за 300 евра се изхранваш в Германия ,я ми обясни как да правиш същото за 600 лева при 700 лева заплата в БГ .Истината е че алчноста на бг работодателите им изяде главите -сега да го духат .В цяла европа глад за квалифициран персонал ,само тук бояджията примерно бил *** работник=ми боядисаи си сам бе Груйо толкова е просто и безплатно
330
6
 
11
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Работя в офис с много млади хора, почти на половината на моята възраст. Единици от тях си вършат съвестно работата и се задържат. Заплатите и възможности са добри, но те пак не са доволни. Скатават се по цял ден, мързи ги да гледат, мрънкат, претупват задълженият си и когато им се направи забележка от ръководството се връткат и напускат. Знам, че като си на 20 и няколко живота е песен, нямаш отговорности и деца, но когато си поел ангажимент трябва да се положат някакви усилия.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe