Ректорът на УНСС: Не се връщаме в мутренските години

Надява се на справедливост
Обновена: 17 авг 2023 10:14 | 17 авг 2023 10:10, Росен Стойчев
46

"С него се познаваме сигурно от 20 години - когато той беше докторант в УНСС, а след това и преподавател. Знаете за проблемите със съдебната власт. След това Алексей Петров прекъсна малко контактите и разви академична кариера в Пловдивския университет. Студентите са го харесвали винаги. Книгата му "Активна корпоративна сигурност: Теория и практика" беше един от по-интересните материали, свързани с корпоративната сигурност, който той също прилагаше и в бизнеса си", каза ректорът на УНСС и експерт по национална сигурност проф. Димитър Димитров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Гостът сподели, че с Алексей Петров са говорили лично преди 2 години и каза, че не е сигурен дали се е притеснявал за живота си.

Още по темата
Димитров разбира за станлото от Facebook и първоначално мисли, че това е шега. Според него покушението е било добре организирано, след като бившата барета успя да оцелее при другите опити.

"Очевидно това е организирано. Поръчителите смятат, че няма да бъдат заловени и това е големият проблем. Когато има страх от залавяне, няма да се случват такива неща. Понякога извършителите са много изобретателни, но архивите показват, че има много неразкрити случаи, което говори за системен проблем. Да, трябват реформи и в МВР, и в правосъдната ни система, но те не трябва да бъдат безкрайни", заяви ректорът на УНСС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Димитър Димитров не смята, че се връщаме в мутренските времена и силно се надява извършителите да бъдат открити и осъдени.

"Алексей Петров се занимаваше с много неща - икономика, политика. Явно мотивът е бил много сериозен, след като е организирано това. Възможно е да има сътресения в сферата на застраховането, но не мисля, че ще са сериозни. Все пак не е лесно да създадеш такива компании и да ги управляваш", каза още ректорът на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: унссАлексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Фичо преди 8 месеца
До, БокоТой няма син има само дъщеря
35
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 8 месеца
Къде не се връщаме ? Та ние не сме излизали от тях! То не остана свестен човек е това управление! Само боклу и крадци! Не може да се връщаш там от където не си излизал!
34
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
И ректорът откъде знае ?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може да е асан, може да е юмеров, може да е козарче с основно образование, ама е доцент...
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се връщаме, защото не сме излезли..
31
1
 
12
 
! Отговори
ЕК преди 8 месеца
Самият факт , че излиза ректорът на УНСС Димитров като познавач и приближен да говори за Алексей Петров е доста зле, ама доста. Каква наука се прави в УНСС, какво образование? Не, че нещо ама никъде не съм чул за другите университети по света подобни плетеници
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Завършил съм УНСС преди 30 години , беше добър университет , с високо ниво на академичност . Сега доцентите им ги отстрелват и се спори дали са мутри или ченгета , а ректора им е професор по икономика на отбраната , с висящи обвинения за плагиатство . Егати падението
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Първото мутренско убийство става в края на 93-та година. Значи от така наречените мутренски години имаме само последните към шест, които могат да се нарекат мутренски, ако за знак за мутринщина смятаме от кога са почнали убийствата, а не кога са били създадени групировките. А реално след 2000-та година имаме и повече и по-знакови убийства на мутри. Също така от 2009 г с прекъсвания до 2021 г управляваше баш мутренската партия за период от около 10 г общо.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този кой го пита , или се чувства и той застрашен . Каквито доцентите , такъв и ректора
27
0
 
8
 
! Отговори
ХАХА преди 8 месеца
Бандита е преподавал "Бандитизъм и как се краде държава" ли?Учил е новите бандитчета на стойки и чалъми!Шъ съ упрайми с тавкиз наследници!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво да каже
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се връщаме в мутренските години, защото никога не сме излизали от тях!
24
1
 
11
 
! Отговори
Така е Ректоре! преди 8 месеца
Ние просто не сме излизали от тях!
23
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
До Анонимен ... В България може да станеш и патриарх.... Прав си. Че то Патриарха е доказано ченге от ДС - агент Симеонов.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България може да станеш и патриарх ако си завършил милиционерските училища в Пазарджик или Симеоново.
21
1
 
8
 
! Отговори
Боко преди 8 месеца
Мутренските години може би чак сега започват да си отиват. Боко Е МУТРА и управлява 12 години. Сикаджиийските му дружки - чичо Венци и Пашата ЗАБОГАТЯХА най-много именно докато беше премиер. А конфликта му с Трактора не беше тайна... 90-тарските мутри сега са в 60-те си години и почват да изпускат кокала. А самият Боко 2 дена не е излизал от зайчарника - говори се ,че сина на Трактора сега иска главата на Боко.
20
1
 
8
 
! Отговори
Акушер Гинеколог преди 8 месеца
Толкова добро момче беше, още от момента в който го изродих и проплака за първи път знаех, че ще залегне над книгите и няма да се занимава с незаконни неща. Трагедия голяма, УНСС загуби едно от светилата в преподавателските си среди. Доцент, Доктор на престъпните науки, по цели нощи помагаше на студентки да си вземат изпитите като залягаха заедно над учебниците докато не заспят в прегръдките му.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалко, прекършиха крилете на бъдещия български академик в научната дисциплина "Умирай трудно" Алексей Петров.
18
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
До 15: само да не се окаже, че тичащата с Алексей Петров и Мата Хари са една и съща звезда, че тия така са се омешали, че като нищо може да е отстрел от ревност, че звездата е изоставила единия бандит за да бъде с друг бандит.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доста уплашено ми звучи тоя ректор. Стреснал се е сериозно след убийството на милиционерския кадър хабилитиран преподавател.