Затварят прохода "Шипка" за няколко часа в събота

Причината са тържествата за годишнината от Шипченската епопея
17 авг 2023 10:44, Красимир Ангелов
13
Затварят прохода "Шипка" за няколко часа в събота
Снимка: БГНЕС

Във връзка с организацията на Националните чествания по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея, проходът „Шипка“ ще бъде затворен за транзитно преминаване на 19 август от 9:00 до 15:00 часа, съобщиха от Областната администрация – Габрово.

Осигурен е обходен маршрут за желаещите да прекосят Стара планина.

За пътуващите от Северна към Южна България това е пътят от Русе и Велико Търново, през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково, за Казанлък, Стара Загора и Бургас, а за пътуващите от Южна към Северна България - към Велико Търново и Русе през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец.

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт, допълват организаторите.

Във връзка с тържествената заря-проверка в петък, 18 август, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово съобщиха за БТА, че автобусите от редовните линии на градския транспорт ще преминават през спирката на площад „Възраждане“ до 20:00 ч., а след това ще бъдат пренасочени по ул. „Юрий Венелин“.

За времето от 16:00 до 18:00 ч. по бул. „Васил Априлов“ ще се организира еднопосочно движение в участъка от пресечката с ул. „Лазар Донков“ до кръстовището с ул. „Райчо Каролев“, с посока на движение от площад „Възраждане“ към Централна поща.

Движението на автомобили по бул. „Васил Априлов“, в участъка от пресечката с ул. „Възраждане“ до кръстовището с ул. „Райчо Каролев“, ще бъде ограничено от 18:00 ч. до приключване на събитието, допълват организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може де се стигне и по пътеката.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що не съборите и паметника Шипка , краварски жалки ***? Давайте наред, съборете и паметника на Альоша в Пловдив, съборете паметника на Бузлуджа, съборете и всички панелки в България в които живеят 3 милиона души тоест половин България защото са построени от комунистите. Давайте, кравари умирисани!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що не съборите и паметника Шипка , краварски ***? Давайте наред, съборете и паметника на Альоша в Пловдив, съборете паметника на Бузлуджа, съборете и всички панелки в България в които живеят 3 милиона души тоест половин България защото са построени от комунистите. Давайте, кравари умирисани!
7
2
 
1
 
! Отговори
Утре преди 8 месеца
"***" да се чтете "Бeзpoдници"
6
2
 
5
 
! Отговори
Утре преди 8 месеца
До Ясно"***" се пише слято, ама от къде да знаеш, то от толкова прайдове не остава време да се научи българския език.
5
3
 
2
 
! Отговори
Светозар преди 8 месеца
Да го затворят за постоянно.
4
4
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 8 месеца
Аа ушатия пак ще държи реч за без родниците...
3
4
 
1
 
! Отговори
ха преди 8 месеца
а не е ли заради утрепания петров :)
2
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Правилно! Това е голям празник на НАТО и евроатлантическата солидарност!Не трябва да забравяме, как българските опълченци, подготвени във Великобритания, със знаме дарено от жителите на Уемс, заедно с американските войници са се борили до последния човек на върха до идването на генерал Патън с танковете!
1
2
 
6
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 8 месеца
И там ли ще дирят килърО?!