Започват проверки на магистрални и скоростни пътища

Проверяват места в гаранция
22 авг 2023 11:00, Росен Стойчев
11
Започват проверки на магистрални и скоростни пътища
Снимка: БГНЕС

До месец започват нови проверки за състоянието на магистралите и скоростните пътища. Най-напред ще се проверяват отсечки в гаранционен срок, съобщи Bulgaria ON AIR.

В съобщение до медиите от ведомството обясниха, че проверките с радар и скенер се правят единствено в защита на обществения интерес и прозрачното разходване на публични средства.

Още по темата
Резултатите от извършените до момента проверки на пътните настилки не се оспорват. От министерството посочват и че пробите, взети през последната година, са единични.

Проверките, извършени по времето на служебния министър Иван Шишков, са направени на обекти с изтекли гаранционни срокове, а обследванията не са извършени по утвърдената методика на Института за пътища и мостове и не могат да се използват за генерални заключения за цялостното състояние на пътната настилка, допълват от регионалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: магистралапроверка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 8 месеца
Ха хА хаА... Ето след проверките ще разберете, че всичко е чисто и точно. И пак виновен ще е вятъра и дъждеца, че е отмил 2 слоя авалт : )))
9
0
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Кога най после управляващите ще спрат разрухата по инфраструктурата на държавата
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Идат избори и корпоративните спонсори трябва да се дициплиниртат
7
0
 
5
 
! Отговори
Йосарян преди 8 месеца
Жив офроуд си е това у нас. През две години сменям карета.
6
1
 
4
 
! Отговори
Тъппи журррналя преди 8 месеца
Благодарим за предизвестието, очакваме да дращите кога проверките спират за да карам отново без колан в обратното платно с 3 промила :))))
5
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Древен Рим е направил с една тумба диви селяни, с ръчен труд и пръчки за измерване пътища които изкарват хилядолетия, а нашите некадърници с модерна технология, с висшисти проектанти завършили през соца, с цяла гора "висококачествени" служители немогат 2 метра прав път да направят! Първобитните хора са правили по прави и гладки пътища, с по малко ресурс и в пъти по качествено! Аман от некадърници в тази държава! Като не сте способни платете на немска фирма да ги направи!
4
0
 
5
 
! Отговори
36542 преди 8 месеца
Участъкът от Хемус около гара ЯНа изтекла ли му е гаранцията? Вероятно. С други думи - ами то си е така, няма виновни. Обаче съдба - така се клатят Тировете , ама не се обръщат, вълшебно място е. Няма дори един знак за ограничаване на скоростта. КеВ
3
0
 
9
 
! Отговори
Троян преди 8 месеца
Някъде си още стоят хитлеровите магистрали. Тука е нещо като офроуд. Едно нещо няма направено като хората.
2
0
 
12
 
! Отговори
Зевс преди 8 месеца
От сега мога да ви кажа, че всичко ще е точно при проверките, подобно на "чистата" морска вода :)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре че непрекъснато има предни, които да са виновни нещо...Ако бяхме тоталитарна държава с несменяемо правителство нямаше да има как да се извиняват с предни.