Отстъпките за тол таксите дават въздух на превозвачите

Това обяви Йордан Арабаджиев
31 авг 2023 14:33, Росен Стойчев
10
Отстъпките за тол таксите дават въздух на превозвачите
Снимка: БГНЕС

Отстъпките за тол таксите на база изминато разстояние целят да се възпре инфлацията и да се даде глъдка въздух на превозвачите, независимо дали са български или чужди.

Още по темата
Това заяви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи пред НОВА Нюз.

Според Арабаджиев от тези отстъпки ще могат да се възползват около 1/3-та от българските превозвачи. Намалението при тол таксите ще бъде за най-силните компании, тези, които имат изминати над 4000 и над 6000 километра на територията на страната.

Той отрече, че леките коли плащат повече за ползване на пътищата в сравнение с приходите от тол такси. Арабаджиев се съгласи с мнението, че камионите рушат най-много пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: магистралаотстъпки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
7-ми, защо чужденците да карат безплатно - нали си купуват винетки? Дори малко след Калотина дреме денонощно една кола на БГТол. По разни други I и II пътища, също съм засичал, така че трудно някой би минал метър. Друга тема е парите от тези такси къде потъват. Не отиват за пътща, а запушват други дупки в бюджета или нечии джобове.
8
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Въздух за тях. Офруд за нас!
7
0
 
1
 
! Отговори
Момо преди 7 месеца
Това разстояние за месец ли е, за ден ли, за година ли?...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредната популистка глупост на левите к0мунисти Кирчо и Кокорчо. Вместо отстъпки трябва истинска тол система с бариера, която да събира пари от всички чужденци, които кръстосват страната ни. Сега само ние плащаме сметката, докато цяла Европа кара за без пари по нашите магистрали и после се чудим защо пътищата са разбити и трябва да се правят през две години. Веднага бариери на Калотина и Църна Маца да видим колко пари ще влязат в държавата ни за година.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако всички станем превозвачи и ползваме отстъпка накрая няма да има пари за поддръжка, което доказва че отстъпката е неправилна.
4
0
 
5
 
! Отговори
Позор /грабеж преди 7 месеца
Това обясни ми как става.Да рушиш най много и да плащат най малко .Това са дарения ,давани на ПП/ДБ от транспортните фирми че да натъкмят закона че да работи в тяхна полза .По същия начин както закона беше натъкмен в полза на черепа че да плаща по малко данъци .Черепа не платил 700 милиона данъци ,сега превозвачите с отстъките които им правят по (70 милиона на година ) и те за 10 години и те нямат да платят 700 милиона такси .
3
1
 
5
 
! Отговори
Аре ве преди 7 месеца
Бай каиш плаща пътищата
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А въздух за пътищата,защото те най-много ги съсипват?Силно лоби брей,аман вече.
1
0
 
20
 
! Отговори
Позор преди 7 месеца
А въздух на народа кой ще даде ?До кога ше се подиграват с хората ?Значи ,който руши най много той ще плаща най малко .Ай сиктир и продажните тарикати.4 милиона души ще карат по разбити пътищата щото превозвачите не плащат нищо