Второто дете, ударено от мълния, идва в съзнание

Все още обаче не е отминала опасността за живота му
31 авг 2023 16:23, Стела Стоянова
8
Второто дете, ударено от мълния, идва в съзнание
Снимка БГНЕС, архив

Второто дете, ударено от мълния в Русе, идва в съзнание. Мълнията падна на стадион "Дунав" в Русе в сряда и порази две деца.

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на ефективно спонтанно дишане, оцелялото дете е екстубирано и оставено под наблюдение. С течение на времето момчето започва да става контактно и адекватно.

Със съдействието на Министерство на здравеопазването бе извършена консултация по телефона с д-р Христо Пседерски от детска реанимация - "Пирогов". Според експерта поведението на лекуващите екипи е правилно и не се налага към момента детето да бъде транспортирано в друго лечебно заведение, предаде Нова тв.

Още по темата
Все още борбата за живота на детето продължава, тъй като медиците се борят с усложнения от увредите от мълнията. Продължава се лечението, изследванията и консултите със специалисти.

В сряда вечер едно от децата, които бяха ударени, почина. То е било докарано в болницата в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност.

В продължение на час екипите са го реанимирали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Поп Игнатий преди 8 месеца
Господ е спасил едното дете, но е убил другото. Нищо не става без знанието и одобрението на Бог.
3
4
 
1
 
! Отговори
КУРзаМЬДЕРАТОРката ) преди 8 месеца
напълно съчувствам! вчера ми изгоря рутера и единия телевизор!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чл. 123. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на детето да е живо издраво.