Потопът в Царево: Морето изхвърли на крайбрежната алея труп, още търсят две жени

Над 300 литра на квадратен метър дъжд се изля в района на Царево и Лозенец
61
Потопът в Царево: Морето изхвърли на крайбрежната алея труп, още търсят две жени
Снимка: БГНЕС

Над 300 литра на квадратен метър дъжд се изля в района на Царево и Лозенец.

"Съболезнования на близките. Току-що приключиха докладите от всички населени места. В Синеморец още няма ток, там река Велека продължава да излиза от коритото си, така че пътят за Синеморец е затворен. Трябва да изчакаме реката да се изтече, устието на реката е отворено, което ще рече, че засега няма да се налага да взривяваме пясъчните места", каза кметът на Царево Георги Лапчев за "България сутрин".

Той поясни, че в Резово също няма проблеми.

Още по темата

"Имаме заповед питейната вода да не се пие, въпреки че няма причини да се притесняваме, но превантивна мярка. Не бива да се влиза в морето. Малко по малко започва да се нормализира обстановката в цялата община. Най-тежко е положението в село Кости, там водата много се разля. В 18:00 ч. очаквам следващия щаб, очаквам директора на ОДМВР - Бургас, на пожарната служба, на "Гранична полиция", допълни Лапчев в ефира Bulgaria ON AIR.

Продължава издирването на двама човека.

"Всички щети ще бъдат отстранени много бързо, но човешкият живот не може да се замени. И има категорично една жертва - това е мъж, чието тяло морето изхвърли на крайбрежната алея, имаме 2 жени в неизвестност, за които все още нищо не можем да кажем. Те не са открити и ако времето позволи - ще спуснем водолази. Дори не можем да установим колата, с която са паднали", подчерта кметът на Царево.

За него вчерашният ден е "безпрецедентен воден Ад".

"Гледахме статистиките, имаме абсолютен рекорд на валежите, които паднаха. Всички останали заигравки за непочистени дерета, корита са гнусни политически заигравки и не прави чест на абсолютно никого да се захваща за тази тема, особено когато имаме жертви. Категоричен съм, че не може и да става дума за това. Единственият проблем за нашата община беше огромното количество вода, което се изля", коментира Георги Лапчев.

А всеки, който е потърсил помощ, е получил такава.

"Нямаме електричество в няколко зони, но това е умишлено от съображение за сигурност, защото електротаблата се намират под вода. Всички онези, които са били притеснени, че няма ток, са настанени в други хотели за сметка на общината, нахранени са, имат и вода. Ще направим дарителска кампания и предварително благодаря на всеки, който ще помогне", добави той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: потопЦарево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега и войници няма освен който се запише, да ви напомня и аз, за да не си спомняме избирателно. Машини, без хора да ги обслужват и управляват, е същото като болниците ни - без персонал.Като искате да има българска армия - записвайте се на военна служба, а не пишете тук-там.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Престъпността на кмета, местната власт и местните велможи от съд, бизнес, караванджии тарикати и всякаква *** лъсна грозно, но и красиво. Всички построени беззаконно сгради да се съборят по пътя на водата.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съдийка и дъщеря и ветеринарка строили къща и търговска сграда по дерето и пътя на водата. Добре ги наказа природата. Корупция, кражби, грабеж, алчност бяха наказани строго, но справедливо. Да се съборят двете сгради по пътя на водата. Жалко за работника на двете наградени Дарвинистки.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Издирваните две жени са съдийката и дъщеря и, ако бяха го осъдили т.нар. кмет, нямаше да се случи това. Дават една улица, която си стои наводнена, никаква канализация, защо да се дават излишни пари, като може да се облажат определени хора. Съд за кмета и на 29.10 мислете като гласувате за кметове и ОС. Разсипаха градовете, а Царево беше толкова красиво градче преди да го презастроят.
53
2
 
7
 
! Отговори
срамота преди 7 месеца
Гошо Крадеца ,кмета на Царево , цели 3 мандата краде и граби от държавните , от военните и от общинските терени , както и от всички обществени поръчки.Де що имаше парцел край морето беше засипан ,застроен и разпродаден.Естествено хотел Серена бей на Нестинарка беше дарен на баш крадеца Боко Тиквата ,за да върви всичко безпроблемно.Сега запушените дерета и устия на реки бяха отпушени от майката Природа.Дано крадците се задавят с откраднатото.Дано.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Специално за Кмета на Царево, пределно ясно е че краднал яко, продавал парцели в/у засипани сухи дерета и са потоп, ама не е потоп а един по проливен дъжд за по малко от 14/15 часа, резултатите са видими?!Същото е за ново изградените Хотели и т.н., лакомията е повсеместна и е ГЕРБ - ава лакомия, която мижетурките от продължаваме промяната и де-бе продължават да покриват и изпират виновните за този бардак по Морето и в България!Обаче пък се е отчитал редовно в Чекмеджето.
51
4
 
3
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
В миналите десетилетия, неизбежните трудности в ситуации като тази в Царево са били преодоляване с използване на специализирана военна техника, управлявана от опитни бойци и командири от Българската армия. Сега техниката я няма поради престъпното лекомислие на премиера Денков и военния министър Тагарев. Затова броят на жертвите в Царево неколкократно надминава броя на загиналите в Пловдив (майор Райчо Николов, светла му памет!) на Шести септември 1885 г.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кметът Лапчев (ГЕРБ) е затрупал всички дерета и ги е вкарал в УПИ. Веднага прокуратурата да се самосезира и всички виновници на съд! Писна ми да гледам в какво бла то превръщат държавата ни!
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хората се издавиха, а престъпника от Банкя набива пържоли в Зайчарника и разтяга локуми на мисирките.
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Колю Фичето мостовете на по 300 години и не мърда. А на Боко Тиквата един дъжд го отнесе. И асфалта му също.
47
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо американския слуга Денков раздаде БТР ите ни на тъпата Украйна?!
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 43 от 48 Що мълчиш вееее? Нали имало шанс да са живи, разбирачо?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 43 от 46 Алоооуууу, откриха и втория труп. Остава да открият и третия. Аре пак казвай че съм злобар, щото казвам истината. Има ли шанс и третия човек издирван да е жив???? Аре казвай бързо вееее!!!!!
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дълго ще берем плодовете на гребарастката алчност и некадърност. Това е само началото.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 43 Има шанс да са живи? И пак казвам: Това да не ти е земетресение, че да са затрупани живи в някоя срутена сграда и да ги открият живи след 3-4-5 дни? Ти маааалоумен ли си бе???? Казвам истината- останалите двама те също са мъртви. Кое не разбра бе???? И къде видя злоба тук от мен?
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
рт4
41
3
 
6
 
! Отговори
Шишо преди 7 месеца
Хайде, хайрлия да е! При следващия дъжд всички хотели в морето! Балансьора от Дръндар да изпрати и малко бетон към Турция, не само дървен материал.
40
2
 
5
 
! Отговори
kk преди 7 месеца
Тоя сайт спирам да го чета.Незавършен първи клас. Какъв е тоя словоред?
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гербавите кметове изсякоха горите и задръстиха реките. Овчедушният електорат може да ги търпи гербавите мафиоти, но природата не.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 35 - Ами спри да пишеш *** и злобнни коментари ...