Потопът в Царево: Морето изхвърли на крайбрежната алея труп, още търсят две жени

Над 300 литра на квадратен метър дъжд се изля в района на Царево и Лозенец
61
Потопът в Царево: Морето изхвърли на крайбрежната алея труп, още търсят две жени
Снимка: БГНЕС

Над 300 литра на квадратен метър дъжд се изля в района на Царево и Лозенец.

"Съболезнования на близките. Току-що приключиха докладите от всички населени места. В Синеморец още няма ток, там река Велека продължава да излиза от коритото си, така че пътят за Синеморец е затворен. Трябва да изчакаме реката да се изтече, устието на реката е отворено, което ще рече, че засега няма да се налага да взривяваме пясъчните места", каза кметът на Царево Георги Лапчев за "България сутрин".

Той поясни, че в Резово също няма проблеми.

Още по темата

"Имаме заповед питейната вода да не се пие, въпреки че няма причини да се притесняваме, но превантивна мярка. Не бива да се влиза в морето. Малко по малко започва да се нормализира обстановката в цялата община. Най-тежко е положението в село Кости, там водата много се разля. В 18:00 ч. очаквам следващия щаб, очаквам директора на ОДМВР - Бургас, на пожарната служба, на "Гранична полиция", допълни Лапчев в ефира Bulgaria ON AIR.

Продължава издирването на двама човека.

"Всички щети ще бъдат отстранени много бързо, но човешкият живот не може да се замени. И има категорично една жертва - това е мъж, чието тяло морето изхвърли на крайбрежната алея, имаме 2 жени в неизвестност, за които все още нищо не можем да кажем. Те не са открити и ако времето позволи - ще спуснем водолази. Дори не можем да установим колата, с която са паднали", подчерта кметът на Царево.

За него вчерашният ден е "безпрецедентен воден Ад".

"Гледахме статистиките, имаме абсолютен рекорд на валежите, които паднаха. Всички останали заигравки за непочистени дерета, корита са гнусни политически заигравки и не прави чест на абсолютно никого да се захваща за тази тема, особено когато имаме жертви. Категоричен съм, че не може и да става дума за това. Единственият проблем за нашата община беше огромното количество вода, което се изля", коментира Георги Лапчев.

А всеки, който е потърсил помощ, е получил такава.

"Нямаме електричество в няколко зони, но това е умишлено от съображение за сигурност, защото електротаблата се намират под вода. Всички онези, които са били притеснени, че няма ток, са настанени в други хотели за сметка на общината, нахранени са, имат и вода. Ще направим дарителска кампания и предварително благодаря на всеки, който ще помогне", добави той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: потопЦарево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
7 8 поредни години така и плажовете отново ще станат девствени..
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А почистени ли са деретата все пак, господин Гнусен? Така и не отговори конкретно кога точно са почистени.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова не ходя на българското черноморие. Пълно е с мутри и е презастроено. В Гърция ми е по-спокойно.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А бе нали ви казах в предната статия да си оправите заглавието??? Не са мъртви двама човека само а са 5, защото трима се издирваха. Единия труп е ясен, остават другите два трупа да намерят с което стават 5 загинали. Набързо ми начаткаха минуси кавалченцата.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На 1 километър на юг от Нестинарка има един индустриален обект до водата. Прилича на завод или някаква складова база. Изглежда изоставено. Строено е през социализма. Някой знае ли какво е това?
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
""Имаме заповед питейната вода да не се пие" --- Тази заповед важи ли за хората, които са се спасили по покривите. На тях кой им доставя храна и вода?
31
8
 
11
 
! Отговори
Чингис Хан преди 8 месеца
Искате да сте роби на ЕС - получавате го , бабата ЛаеН да не би да ви посети както направи в Словения след наводнение и раздаде някое евро като кредит там , тук няма никой да ви помогне , спасението е по единично , защото 90 процента племе Мун-ЧО иска да е роб на ЕС а сега и да кара тротинетки .
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едни от най-хубавите планина и плажна ивица им еееваха майката за отрицателно време. Едно време имаше малки къмпинги, да идеш до Синеморец се вадеха разрешителни, но плажовете там бяха девствени, буквално. Сега е презастроено, претъпкано, неподдържано...
29
3
 
17
 
! Отговори
Ричард преди 8 месеца
Всичко това е лъжа. Нашите хотели и ресторанти са отворени, елате при нас. Нощувки от 300 евро, пържоли от 200 евро. Който твърди че има наводнение ще го съдим защото уронва престижа ни. Също така искаме помощи от държавата за наводнението.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно защо няма вълна от акции за събиране на средства, дрехи и тн за пострадалите? Вчера казаха как Еди си кой предлагал подслон на пострадали срещу 50лв на ден. То е ясно, че нищо не е безплатно, освен ако не си украинец или някакъв друг модел. За българи всичко е платено и аванта няма! Объркана нация сме
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не че одобрявам сечта в горите, но дали тя въобще е свързана с пороите, няма как да се знае! Ами по времето на Библейския потоп, като не е имало сеч, от какво е бил предизвикан?!
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изсякоха бая от Странджа. Сега що така става. Ама то се иска малко акъл.Ама не пуста му лакомия човешка - край няма.
25
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 8 месеца
До АнонименНарушили са спокойствието на Чулман и той ги е превърнал в риби! Нал искат море,з авинаги! Да, море, завинаги! Изпълнил им е желанието;)))
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време край Лозенец имаше малък къмпинг, насред гора. Къмпинга се казваше Оазис и през него минаваше рекичка. Преди, има няма 10 години, незнайно кой позволи да се изсече гората и да се вкара в тръба реката. Върху дерето вдигнаха висок комплекс по името на къмпинга - Оазис, като бетонните му стени изцяло препречват склона за да може максимално да се усвои целия залив. Днес това нещо е под вода. Не разбирам само, защо има учудени.
23
4
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 8 месеца
Лапчев;))) оставката герберухии, оставкааааааа. Тангра ви наказва геберухи, с чвор в главите кухи, вий сте гадни герберухи, болшевики сущи вий, да умрете, ще се отървете, та затуй вечна мъка на земята, да гнийти без гният ви месата, вечна Тамя, вечен ад!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морето се изчисти от катуня най-накрая. Успех да дам нещо на мазните хотелиерчета като помощ.
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имаше едни софиянци дето от месеци живееха на Арапя...щото им беше евтинко....не можеха да ги изгонят...нарая и на реката и писна от тях и ги изрина в морето. Природа ...какво да прайш :(
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не, бе сечете още дърва, стройте още хотели. Тия дето са нацвъкани един върху друг са малко. Има още пиян англичани.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е сега да не вземета да помислите, че масовата сеч при управлението на ГЕРБ е виновна ?
18
2
 
9
 
! Отговори
И ВИДЯХ преди 8 месеца
НОВО НЕБЕ И НОВА ЗЕМЯ. ОТКРОВЕНИЕ 21-1:4