Щетите в Лозенец са огромни, все още има хора, с които няма връзка

Плажът все още не е почистен, туристите и местните са събрали отломките
8 сеп 2023 09:22, Нели Христова
45
Щетите в Лозенец са огромни, все още има хора, с които няма връзка
Снимка: БГНЕС

Трети ден след наводненията, в село Лозенец има липсващи хора, с които няма връзка, каза пред БНТ Ивайло Леков, който помага при възстановяването след щетите.

Още по темата

"Издирват се от местните тук, в селото. Не мога да дам повече информация, но това се говори в селото".

По думите му ситуацията в селото се нормализира, но щетите са огромни.

Плажът все още не е почистен, туристите и местните са събрали отломките, придошли от реките и морето. На плажа на къмпинг "Арапя" са се образували огромни корита с вода, която е придошла от улицата, позната като стария път между Лозенец и Царево.

За мен е признак, че цялото това количество вода е дошло от безгрижното управление и поддържане на водните басейни, корита и язовири. Щетите са огромни, но това е най-малкото. Основно се справяме сами с присъствието на малко от останалите туристи, персонала на местните хотели и заведения и пожарната, със стара техника, се опитва да извози унищожени коли с репатраци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 18 Ти майтапиш ли се. Лозенец преди 10 години вече въобще не беше малко рибарско селце с няколко плажа. Беше си презастроено, както е и сега и оплакващите се от замърсените води заради заустените тръби си бяха толкова, колкото и сега. Да беше написал над 20 години ***-дойди, но 10 г. хехе
36
0
 
2
 
! Отговори
Отчето преди 7 месеца
Герберските кметове носят зла прокоба !Да си спомним с Бисер , Хитрино и десетки други села , махали със задръстени дерета , изсечени гори и т.н.!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда, поредното доказателство, че пресъхнало дере няма. Рано или късно природата ни го напомня
34
0
 
3
 
! Отговори
Сиромах човек жив д. преди 7 месеца
B Басейнова дирекция заплатите на испекторите са 900 лв. вземат всеки с неква диплома ... какъв контрол он умира от глад даге за 100 лв ще прикрие всичко даге...
33
0
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
А за бедстващите и щетите сигурно ще има банкови сметки ....смс-и ....ние да събираме пари ...не че онези милиарди не са наши де ....
32
1
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Правителството гласува близо 40 милиона за корабни ракети против руската агресия ......с ракети за 40 милиона ще спрем руската агресия ......а и САЩ чакат 1.5 милиарда $ за страйкарите които щели да ни доставят заедно със самолетите за които трябва да доплатим още толкова !
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нека, нека...
30
8
 
11
 
! Отговори
Deutschland преди 7 месеца
Срещу природата човека е безпомощен Каквито и мерки да предприеме. За Германците не може да се каже че са недисциплинирани или пък че нямат пари за мерки за предотвратяване на щети от бедствия. Но въпреки това съм виждал страхотни наводнения ,и огромни щети на населени места от подобни порои и бури както у нас. С жертви и разрушения. Същото сме виждали и в Америка канада япония и къде ли не.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На всички обичащи да мразят бих казал - Да ви се връща! Ако сте в далаверата - сте добре. Но ако не сте - жална им майка!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нека, нека ! Така става когато се симулира работа само да се приберат едни пари. Жал ми е само за ззгиналите те са жертви на тази мафиотска система.
27
1
 
12
 
! Отговори
Перниканец преди 7 месеца
Всички са се съсредоточили върху материалните щети както винаги...А това, че никой повече няма да стъпи по лаjнoмоpuето не ги бърка. Отново си мислят, че ще се намерят балъци...и така до края на света.
26
3
 
8
 
! Отговори
Ами преди 7 месеца
Ако поне районната съдийка имаше малко повече от мислещото вещество жертвите цяха да са с три по малко. Заради няколко 🐭, котки и кучета да си заминат хора е върховна глпст.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до 24 Тези къщи за гости са в сивия сектор. Много от тях са построени/разширени незаконно. При земетресение има ли жертви от настанените - да ги съдят докрай.
24
9
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 7 месеца
Именно заради жълтопаветните умници, Лозенец прилича на клоака към днешна дата. Иначе са радетели за чиста природа, да не се строи по морето и прочее зелени измишльотини, обаче сериозен процент от тях няма да ги видиш на палатка или некоя къща за гости, а на ол инклузивче, по възможност на първа линия. Да ви ----- на ------- пародия.
23
0
 
0
 
! Отговори
До Възмутена преди 7 месеца
Жалваш се, че Макс те е пропуснал ли?
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изобщо не ме грее за Лозенец и Царево- 2 малки селца. Паралелно в Гърция страдат милиони и държавата е пред хуманитарна катастрофа. Поне там хората имат акъл и са застраховани. Ако тук удари такъв субтропичен потоп, като там, не ми се мисли. А с тия 2 селца и двете дупки в пътя наистина вече не сте интересни.
21
3
 
11
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 7 месеца
Що никой не говори за къмпирга в Китен и южния плаж. Къмпинга се наводни, има десетки наводнени коли, бунгала, палатки и каравани. Верно, не са отвлечени в морето, ама само с Лозенец се занимавате, а там само жълтопаветни мръши се расождат по песоко!
20
5
 
13
 
! Отговори
Избирайте герб преди 7 месеца
Гербавите кметове изсякоха горите. Избирайте си ги, те ще пълнят чекмеджета и ще се оправдават с времето
19
0
 
7
 
! Отговори
парите са в крадците преди 7 месеца
Интересува ги техни хора да спечелят Изборите скоро.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И какво излезе сега, жертвите ще се окажат повече. Преди 10 г., при наводнението във Варна го изиграха по същия начин. Първо жертвите бяха 3 и всеки ден увеличаваха с по 1. Докато те стигнаха 13 мисля. Въпреки, че хората твърдят, че всъщност са доста повече. Като съобщават за жертвите поетапно, се надяват да не е толкова шоково за хората, и така да няма напрежение