Щетите в Лозенец са огромни, все още има хора, с които няма връзка

Плажът все още не е почистен, туристите и местните са събрали отломките
8 сеп 2023 09:22, Нели Христова
45
Щетите в Лозенец са огромни, все още има хора, с които няма връзка
Снимка: БГНЕС

Трети ден след наводненията, в село Лозенец има липсващи хора, с които няма връзка, каза пред БНТ Ивайло Леков, който помага при възстановяването след щетите.

Още по темата

"Издирват се от местните тук, в селото. Не мога да дам повече информация, но това се говори в селото".

По думите му ситуацията в селото се нормализира, но щетите са огромни.

Плажът все още не е почистен, туристите и местните са събрали отломките, придошли от реките и морето. На плажа на къмпинг "Арапя" са се образували огромни корита с вода, която е придошла от улицата, позната като стария път между Лозенец и Царево.

За мен е признак, че цялото това количество вода е дошло от безгрижното управление и поддържане на водните басейни, корита и язовири. Щетите са огромни, но това е най-малкото. Основно се справяме сами с присъствието на малко от останалите туристи, персонала на местните хотели и заведения и пожарната, със стара техника, се опитва да извози унищожени коли с репатраци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди десетина годин кога това още беше малко рибарско селце с неколко малки плажа, що не си остана такова, а беше брутално презастроено до степен, че да няма къде да се отводнява водата идваща от Странджа?
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моята баба и дядо живееха до едно дере.Беше ни много забавно.В него много често плуваха патенца,имаше гъски,които бяха много страшни,пуйки ,истинска екзотика.Думата ми обаче ,че дворът и къщата никога не се наводниха.Сега вече сме много модерни и съвременни ,а ситуациите са страховити.Човекът много се намесва в природата.Понякога резултатите са ужасяващи.
15
5
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 8 месеца
Офффф ай стига че ми писна . Демек и нощем журналята с включвания, колко лошо било и дали , евентуално ( то все едно им се иска ) няма и още някой умрял . Добре ай стига вече ? Есен е , вали дъжд ... Лека им пръст на починалите, но животът е за живите , ние останалите колко време ще се занимаваме с тия сега ?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой поддържа язовирите които преляха скъсаха стени и навдодниха черноморието? Пак ли няма виновни?
13
0
 
17
 
! Отговори
джо бързия преди 8 месеца
Жалко за пострадалите хора .. В случая цялото безхаберие и всичко оставено на самотек , само и само някои определени кръгове да спечелят пари , е причината за това бедствие . Ако имаше един чалъм и в морето щяха да построят хотели и къщи .. Странджа и Сакар ги запалиха и изсякоха , това е години наред практика . Бизнеса да върви , да си караме скъпите коли , никой да не ни закача . Ама всичко се връща , днес е едно , утре е друго ..
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е ВЪЗМОЖНО. Царево всичко реагирало "СВЕТКАВИЧНО", а другите хвърлени в произвола на съдбата???? Ех тези лъжи и пропагдани ги нямате за НИЩО вече новинаски сайтове да хвалите тези за ПР насред бествие и нещастия.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 0:10. Те чистоводниците както винаги изведнъж получиха пълна амнезия и се покриха някъде.
10
0
 
14
 
! Отговори
0:10 преди 8 месеца
Алибегов vs Активни потребители
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Нане. Той Денкув рече че оня ден били реагирали светкавично и немало какво повече да се прави.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ади па догодина да е Слънчув брег и Несебър.
7
1
 
20
 
! Отговори
Има Господ преди 8 месеца
и той наказа Алибеговците по най-болезнения за тях начин - изрови им закопаните мръсни отходни тръби за които се кълняха, че нямат и водата била кристално чиста. Сега ако имахме и СЪД и ПРОКУРАТУРА да им изрови и корупционните схеми.....
6
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
спрете сечта и строителвтвото за вечни времена планината ще я свлечете в морето
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Събаряйте всичко и да се приключва с тоя "туризъм". След 10 години пак почвайте да строите.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има корумпе с камера срещу Герман. Скрило я е в трънаците и чака пенсията на младини и торбата със заплатите.
3
2
 
9
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Как така сами се справят, щаба на денкоглу не работи ли на терен... ===))) оназ костенурка министершата няма ли я с белите ботушки... ===)))
2
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Обезлесяване, безхаберие, затлачени дерета и т.н. ***..та му на правилното отводняване, важното е да има повече бетонни кутии без необходима инфраструктура, без места за паркиране, без спазване на строителни норми и правила за бедствия и аварии.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато си самозабравила се мутра дерибействаща безнаказано, предлагаща пържоли на грамаж, съдеща клиенти за изразено мнение, съдеща организации за защита правата на потребителите, изливаш ф*кални води директно в морето - така ти се пада. Пълен погром от природата. Жалко, че нямаме държава и такива дерибействащи да бъдат затворени до живот.