Тялото на пилота на разбилия се хеликоптер било извън кабината

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно
23 сеп 2023 12:50, Нели Христова
24
Тялото на пилота на разбилия се хеликоптер било извън кабината
Снимка: БГНЕС

Вторият оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер, започна едва след 10.00 часа, защото разследващият екип трябваше да бъде снабден със специално оборудване заради труднодостъпния терен, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Теренът е силно пресечен, отломките от разбилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на пилота е намерено извън кабинета и все още се намира на мястото на катастрофата.

8 представители на различни ведомства, включително полиция, прокуратура, авиационни власти се включиха в разследването.

Разследването на катастрофата ще отнеме една година, заяви Христо Христов, представител на разследващите авиационни злополуки. Той се съгласи да говори пред медиите при условие, че разглеждаме само хипотези за авиопроизшествието преди да е направен оглед.

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.

След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, който е с височина около 800 метра и се е разбил в подножието му. Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди това в продължение на 4 дни в района на Петрич и Гърмен.

"Издирването продължи по-дълго, защото теренът е много труден. Тялото на пилота още не е извадено, защото чакаме разследващите да приключат работа на място. Летателният апарат се е ударил в дърво точно на билото на хълма. Може би е изгубил височина или е имал слаба видимост от мъглата, която е имало", коментира Ибрахим Пингов, ръководител на доброволците в издирването пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 7 месеца
До Анонимен 11 И една седмица разпознаване, да не би втория пилот да лъже кой е летеца.Че и аутопсия.Заплатите на разследващите са гарантирани за една година.
18
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 7 месеца
До специалист 1 Какво значи ниско габаритен хеликоптер ?Поясни на нас невежите.
17
1
 
2
 
! Отговори
до Пилот преди 7 месеца
Ей пилотчето, я кажи кат си пилот тренирал ли си авторотация? Колко пъти си се приземявал с авторотация а?
16
0
 
4
 
! Отговори
Пилот преди 7 месеца
До Анонимен Ей *** , ще те намеря и ще ти завра всичко дето не си и представлявал в тъмният ти изход. Познаваш ли човека за да говориш такива глупости, той беше на светлинни години от такива парцали като теб. Егати сайта, някакви *** дето нямат какво да правят си изливат душевната мръсотия дето не трябва.
15
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
За съжаление пилотът грубо е нарушил правилата за безопасност.Излита в гъста мъгла и даже не си е закопчал колана.Тези правила са написани с кръв и трябва стриктно да се спазват.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе оглеждали с него местността за ниви с марихуана и за това, е това, разследване съмняват се да не е свален
13
2
 
2
 
! Отговори
Dani преди 7 месеца
Вероятно е опитал да скочи непосредствено преди да се разбие машината.
12
2
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 7 месеца
Абе, колко да е трудно достъпна тая местност край Гърмен ? Това да не е северната стена на Еверест ? Какво е това дере ? Да не е на 100 метра от К2 ?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бог да прости човека. Много жалко, че това се е случило.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сякаш не е пилотирал на пресечена местност и не пръскал над ниви,гори в такива хълмисти местности с баири до 800 м. височина на най-високата му част,а вече се е прибирал от командировка и да не заобиколи хълма и върха как най-висок за тази местност около с. Гърмен,що се намирал 1-2 км. от игрището и той като излитащ в полети много пъти от туй място е знаел за този хълм и върха,че са наблизо и трябва да се издигне на по-голяма височина,а може да се види в дневника за извършени полети за пръскане.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само планинските спасители си вършат работата съвестно.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Май нарочно ни снасят подобна объркана информация и за амнайсети път обясняват да не чакаме резултати от разследванията. И много бързи тия екипи по спасяване и разследване. Все им трябва половин ден да намерят нещо или да стигнат до него. И за дрона беше така сега и за хеликоптера. Какви са тия светкавини реакции бе ?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С оборудване за планинско катерене ли са били в тая невероятна труднодостъпна местност ?
6
4
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 7 месеца
Втори пилот . Тук да не замесена конкуренция.
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Колкото до името на загиналия: нормално е да не съобщават нищо докато не говорят с роднините. А и след това не виждам особен смисъл." - Никой не те пита, мршшъъъ!
4
4
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 7 месеца
До АнонименИма си разследване за тези неща.Колкото до името на загиналия: нормално е да не съобщават нищо докато не говорят с роднините. А и след това не виждам особен смисъл. Ако те засяга, няма да научаваш през медиите и даже ще ти е неприятно да четеш името на свой близък там, ако не - нямаш полза от тази информация така или иначе.
3
1
 
14
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Имало мъгла....Така и всичко с разследването ще си остане в мъгла...дори след една година.Жалко за пилота.
2
1
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 7 месеца
От вчера едно и също! Това явно е най-труднодостъпното дере в света и никой не може да слезе в него! Мост не можем да сглобим, в дере да се спуснем с въжета, път да асфалтираме без да пропада. Уникална нация сме!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой е пилота? Колко е годишен? Нищо! Такъв тип хеликоптери са ниско габаритни! И освен това иска и подръжка! Но понеже е " частен", гаранция че правилата за сигурност,са били подценени!!! Както и да е,бог да прости човека пилотирал хеликоптера!