Британците чакат снега по пистите, записванията ще са last minute

Такава е ситуацията не само за българския пазар, но и за цяла Европа
26 окт 2023 21:17, Анисия Иванова
3
Британците чакат снега по пистите, записванията ще са last minute
Снимка: БГНЕС

Британският пазар ще бъде на записвания в последния момент (last minute) за зимния сезон в България и другите курорти в Европа. Причината е, че изчакват да падне сняг и тогава ще започнат да се записват. Такава е ситуацията не само за българския пазар, но и за цяла Европа. Това каза Александър Стоянов, изпълнителен директор на Balkan Holidays UK, пред TravelNews. Туроператорът е сред основните, чрез който идват англичани в ски комплексите у нас.

„Миналата година през декември беше много топло във всички европейски курорти и сезонът не тръгна навреме. Тогава имаше анулации и презаписвания за по-късен период на зимата“, обясни Стоянов. Затова сега всички изчакват да видят каква ще бъде ситуацията през тази година. Отделно икономическата ситуация, високите лихви и голямата инфлация във Великобритания също възпират хората от пътувания за зимна ваканция, подчерта Стоянов. Той очаква нивата на британските туристи да бъдат като миналия сезон.

Банско си остава най-популярният зимен курорт за британските туристи в България, които са водени от туроператора. Следва Боровец, като за там най-много се търси обновеният хотел „Рила“, каза Александър Стоянов. Чартърни полети за предстоящия зимен сезон се очаква да има от Лондон, Манчестър, Нюкасъл, Бирмингам, Бристол, Ийст Мидландс и др. Програмата ще започне от декември след Коледа и ще продължи до края на март 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Сър Джон преди 6 месеца
Миналата година брахме гъби, вместо да се пързаляме, сега няма пак да се изпързаляме.
2
0
 
1
 
! Отговори
Пен преди 6 месеца
А тука ще са последната минута записванията, мисирчета. Къде е тефтера да се запиша? :)))
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Aйge нeмa нyжga...