Куриоз: Балотаж само с един кандидат в село Места

Единият претендент се е отказал
3 ное 2023 19:22, Стела Стоянова
6
Куриоз: Балотаж само с един кандидат в село Места
Снимка БГНЕС

В село Места, община Банско, тази неделя балотаж ще има, но в него ще участва само един от претендентите за кметския стол.

Елена Байрактарова и Георги Тосков трябваше да се изправят един срещу друг в битката за управление на селото през следващите четири години.

В ранния следобед днес Елена Байрактарска е подала заявление до Общинска избирателна комисия – Банско, че се отказва от надпреварата.

"Въпреки че най-вероятно Елена Байрактарска ще бъде премахната от бюлетината, избори в неделя ще има", заяви за БНТ Михаела Клечарова, председател на Общинска избирателна комисия - Банско.

Подобно нещо се случва за първи път. Очаква се по-късно днес Общинската избирателна комисия да вземе решение по казуса. То ще бъде изпратено до ЦИК, която трябва да даде указания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: балотажместни избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че какво има да го мислят, просто да поканят третия за балотаж. За ръчичка ли трябва да ги държим ЦИК, че да си свършат работата? Също така, не е зле да се разследва причината за отказа, защото е червена лампа за корупция.
4
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
Истински куриоз ще настане . Ако в София стане Кмет Ваня Георгиева. Тя свикнала в живота на Централна Власт. Трябва да се оправя с новия начин на Местна Власт . Които ще и се наложи от ЕС за да получи парите от Еврофондовете . София не е град като друг в България.
3
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
В Соца нямаше балотажи . Преди изборите знаехме кой е печелившия. Така е и през тридесет години се.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е какво му е сензационното . Цял Свят знаеше как се правеха избори в Народна Република България 50 г. С един единствен вожд на една единствена Партия БКП. Винаги печелеше с 99% .
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При това положение избори с един кандидат не са избори и не трябва да се провеждат.