Над 4 км задръстване на Малко Търново за влизане в Турция

Кошмарен трафик и на "Капитан Андреево"
Обновена: 30 дек 2023 16:19 | 30 дек 2023 15:55, Анисия Иванова
18

Десетки шофьори са блокирани с часове на българо-турската граница при Граничния пункт "Малко Търново". Колоната от автомобили е почти 4 километра, съобщават зрители на Bulgaria ON AIR. Причината - големият брой желаещи, тръгнали на път, за да посрещнат Нова година в Турция и бавната обработка на документите на границата.

Освен леки автомобили в колоната има и туристически автобуси, както и автомобили с румънски и украински регистрации.

До 15.00 часа днес на основния граничен пункт между България и Турция ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът бе кошмарен, според български гранични служители.

Всички възможни гишета бяха отворени и въпреки това се чакаше поради хилядите пътуващи българи за новогодишните празници в съседна Турция. Основно те пътуват за град Одрин, но не са малко и тези наши сънародници, които ще посрещнат 2024 г. в Истанбул.

Новогодишна треска в Одрин

Резервациите в хотелите и ресторантите в града рязко се увеличиха преди коледните и новогодишните празници, като основният поток е от наши сънародници. „Много сме доволни, много групи са пристигнали от България“, заяви Сезай Ирмак, председател на Търговско-промишлената палата.

Заетостта на хотелите се доближава до 100%, а ресторантите са оживени. Турските домакини обещават да направят незабравим престоя на българите в града и да посрещнат Новата 2024 по един красив начин.

Температурата в Одрин в момента е около 14 градуса, топлото време ще се запази и през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 5До 10: защото и германците са комунисти и техни роби.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
турчетата тръгнаха към родината за празниците! Не издържат на мизерията тук, направена пак от техни събратя!
12
0
 
0
 
! Отговори
Бивш БГ турист преди 3 месеца
Кой ли ни накара да си харчим парите по чужбина ???????? Асенчооооо, връщайм 20% ДДС няма смисъл, и с него, и без него е все тая.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами Бг да се учи от Турция, качествено, евтино и на ниво е всичко, ако бяха като тях и в Бг да цъфтят, да са пълни с хора и хотели и магазини. Но Бг знае само чуждите вериги с внос на всичко и родното производство и търговия замират, за това е скъпо, а и в Турция всичко е по лесно от Бг .....:))
10
1
 
3
 
! Отговори
5 преди 3 месеца
До Вин ...... Там дето казваш ходят началниците. В Турция ходи йерхалето. А то е много.Аз и от тези дето казваш съм виждал, ама по самолетите. И все бизнес клас пътуват. И за да не ме обвините несправедливо, че и аз съм такъв - пътувам служебно. Германска компания. Възрастен над 60 г. учил по времето на Тодор Живков и Съветския Съюз. Германците много ценят такова образование. Защо ли???
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що се изнасят бе на боровец 3 нпщувки са 2700 лв. без пари...
8
3
 
16
 
! Отговори
do 5 преди 3 месеца
Ами ако беше с малко мозък в главата си и ти щеше да си харчиш парите там! Как може в ресторант 2ма възрастни с 2 деца да плащам 40лв и да поръчвам на корем а тук 200 лв не стигат. Явно полицаите са по-умни от теб !
7
1
 
16
 
! Отговори
Вин преди 3 месеца
До #5 Сбъркахте профила на ходещите в Турция, повече обикновенни, работещи българи! Онези, които споменавате ходят на Малдивите, Занзибар, Тайланд, Филипините и други още по-екзоточни дестинации. Съжаление буди, че не сте ходили дори в Турция, заслужава си!
6
11
 
11
 
! Отговори
маалатъ преди 3 месеца
Назад към корените ... -))))))
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз Не ходя на почивка в Турция защото нямам незаконни приходи. Там ходят хора да си изхарчат далаверите. КОлкото хора познавам да ходят в Турция или са НАПаджии , Или са някакви общински служители. Полицаи, разни гешефтари на държявна позиция. И нито един с честни пари.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Базика настрана една година на Великден цялата държава се изсипа да празнува и отмаря в Турция!
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки иска на почивка в гадна Турция! Що тъй чоджум?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
като станем Шенген още по натоварено ще е.Ще сме първа линия.Като на слънчака.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо им няма.Всичко е точно.