Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV

Влязоха в магазини в София, Пловдив, Бургас
10 яну 2024 13:51, Нели Христова
161
Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV
Снимка: БГНЕС

Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали към 10 ч. сутринта в сряда в магазините на австрийската верига за хранителни стоки BILLA в цялата страна, както и на бензиностанциите OMV - също австрийска собственост.

В София се проверяват 8 обекта на BILLA, един в Пловдив и три магазина в Бургас, съобщават от "24 часа" Проверки има също и във Велико Търново, където инспектори има в два супермаркета на австрийската верига.

BILLA се проверява по регламента за деклариране на стоки с висок фискален риск, както и качеството на месото, което се продава в магазините. След проверката на място следват и за производителите и вносителите на стоки за австрийската верига хранителни магазини.

От веригата бензиностанции OMV се проверяват обекти в Плевен, София, Варна, Пловдив и Бургас. Там заедно с данъчните има и митничари. Австрийските бензиностанции са поставени на предварително наблюдение за нарушения и проверяващите имат право включително да затворят обектите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Поредният кьорфишек преди 3 месеца
на властта.Наред с другите лъжи и измами,сега лъготят народа.че видите ли ние няма да преглътнем обидите и двойствения подход на австрийците спрямо нас,като към гетото на ЕС.Мога да ви кажа какво ще стане-едно голямо НИЩО.Е,някой проверяващ може да стане по-богат.Но нали австрийските инвеститори са работили по условията на нашите властници,намазали са някоя ръчица,кой сега ще признае,че условията за работа на австрийците у нас не се спазват,че не сме следили стриктно това?Кой е виновен?
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Била сега е собственост на немска компания,а директорът е французин.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво са ни виновни австрийците, те искат да си решат проблема. И си го решиха. Виновни за мен са нашите продажни политици, които не се грижат за народа си, а се навеждат на който ги потупа. Защото можеше да си отстояват позицията: изпълнили сме всички условия и никой няма право да поставя допълнителни такива. Всичко е разписано. Така че стига вече някой друг ни е виновен, вината е в нашите политици и в самите нас, които ги оставяме за правят глупости безнаказано...
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо сега бе бай лайню българин наглец не кадърен връзкарски?
127
3
 
3
 
! Отговори
Wc преди 3 месеца
АВСТРИЙЦИТЕ СА ДОЛНИ ГЕРМАНСКИ ***.ДЬРЖАВАТА МАЙКА НА ХИТЛЕР...И ДНЕС ДЬРЖАВАТА БРАТ НА ПУТИН.БЛОКАДА НА ВСИЧКО АВСТРИЙСКО.ВСЕКИ ПЬТУВАЩ ВАВ ЕВРОПА САС АВСТРИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ ЩЕ БЬДЕ НАКАЗАН.
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
като за начало, всичко това трябва да се изхвърли от България - A1, ЕVN, OMV, Vienna Insurance Group Bulstrad, Uniqa, Mondi, Kronospan, Palfinger, Wienerberger, Sportalm, Baumit
125
0
 
4
 
! Отговори
NVP преди 3 месеца
Къде ли си плащат данъците?
124
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стотици милиони лапнаха за тол системата, а софтуера бил готов и само адаптиран и нямаме кодовете на системата. Мошеници са австрийците, перачи на руска пара!
123
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не стъпвам от година в тия двете! Да се махат от тук! Райфайзен се изнесоха и не виждам проблем! Управляват ни страхливи наведени плуужеци, които няма да кажат к една дума напреки на стопаните си! Но народът може да направи нещо! Има още достойнство в този народ!
122
1
 
14
 
! Отговори
Ц преди 3 месеца
И ерепетата да проверят ако им стиска
121
4
 
18
 
! Отговори
Тони преди 3 месеца
Сега ще уволнят чистачката на Била и ура,правителството воглаве с академика,ще ни вкарат в подземен шанген.
120
7
 
6
 
! Отговори
Рико преди 3 месеца
Членството ни в ЕС както и изповядването на евроатлантическите ценности не предполага да изгоним която и да е чужда фирма от страната колкото и да нарушават законите
119
1
 
2
 
! Отговори
Иииии.,. преди 3 месеца
Тук има един Анонимен с две Чурки. Хвърля послания, закани. Бре кви ора имало.
118
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОМВ трябва да се изгонят от България, горивата им са скъпи и некачествени!
117
2
 
19
 
! Отговори
бойко преди 3 месеца
Аз ходя само в Берьозка и Лукойл..
116
11
 
27
 
! Отговори
Лекар преди 3 месеца
Ти сериозно ли, боли ме за Австрия и ес, но на сеченото, двойно сечено
115
5
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 3 месеца
110, ще заровиш, да не казвам кое
114
4
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 3 месеца
114, използвам я точно в контекста, в който се използва днес
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И "Лекар", който съм почти сигурен, че не може и в болница да отиде, защото не си е покрил здравните, само да е попитам още едно - Какво означава за теб опорка? Защото всички тези неща се случиха буквално преди няколко дни и ситуацията е изцяло нова, така че, какво "опорки" има тук? Изобщо знаеш ли значението на думата опорка, в контекства в който се ползва днес, особено в онлайн пространството? И още последне въпрос - Като си прави IQ тест, отрицателен ли бе?
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Лекар - "логичен контрагент" ? Изивнявай, но да не би ... просот да повтаряш думички, които си учл по телевизията, в опит да звучиш "умен"?