Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV

Влязоха в магазини в София, Пловдив, Бургас
10 яну 2024 13:51, Нели Христова
161
Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV
Снимка: БГНЕС

Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали към 10 ч. сутринта в сряда в магазините на австрийската верига за хранителни стоки BILLA в цялата страна, както и на бензиностанциите OMV - също австрийска собственост.

В София се проверяват 8 обекта на BILLA, един в Пловдив и три магазина в Бургас, съобщават от "24 часа" Проверки има също и във Велико Търново, където инспектори има в два супермаркета на австрийската верига.

BILLA се проверява по регламента за деклариране на стоки с висок фискален риск, както и качеството на месото, което се продава в магазините. След проверката на място следват и за производителите и вносителите на стоки за австрийската верига хранителни магазини.

От веригата бензиностанции OMV се проверяват обекти в Плевен, София, Варна, Пловдив и Бургас. Там заедно с данъчните има и митничари. Австрийските бензиностанции са поставени на предварително наблюдение за нарушения и проверяващите имат право включително да затворят обектите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
14
 
4
 
! Отговори
45 преди 4 месеца
До Лекар - Те имат, но въпросът е, кой може да нанесе повече щета. Да речем, че ние закрием Била, ОМВ, Райфайзен и прочие. Първо - това ще удари по нашата икономика. Второ, не мисля, че ще имаме много бизнес партньори. Трето - Забравяме за ВСЯКАКЪВ Шенген. Четвърто - Австрия може да ни бойкотира, да минаваме през границите им, а ако реши, може да накаар и други да го направят, Пето - ставаме черната овца на Европа, а сме прекалено кекави, да си го позволим.
50
8
 
5
 
! Отговори
Държавата на Борисов преди 4 месеца
Жалка България, срам ме е, че съм Българин!
49
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много сме жалки
48
0
 
10
 
! Отговори
45 преди 4 месеца
До Марсел Попов - То не ти е нужно гражданство, за да се махнеш от БГ.
47
2
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
"БВП на България - 103 млрд долара. БВП на Австрия 613 млрд долара", тия имат повече да губят
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 39 - Кой е виновен, че Българския народ не може да си направи една бензиностанция, а всичките му вериги от супермаркети са "местни" за макс един-два града? Аз няам против малктеи магазини, но помня, каква мизерия бяха преди големите вериги.
45
10
 
1
 
! Отговори
Марсел Попов преди 4 месеца
До Анонимен- Аз освен гражданство съм и наполовина французин , имам френска кръв ! Не ме мисли мене ами се стягай за това което идва :D
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БВП на България - 103 млрд долара. БВП на Австрия 613 млрд долара. Не съм сигурен, че искаме да водим тази икономическа война.
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първите бензиностанции с нормална тоалетна, достатъчно колонки и място да си изпиеш кафето. *** тръгнал да прилага мутренския бухалков принцип при отношенията с трети страни...
42
8
 
8
 
! Отговори
Цонко преди 4 месеца
Пак мутренски истории. К'ъв Шенген бре? Ние въобще не сме дори за ЕС. Взеха ни по усмотрение, за да не влезем в руската орбита, щото от тук минава голям поток от стоки и товари за Азия. Да сме бойкотирали Австрия, чакай бе аланкоолу, кой беше ти ***, да нямаш икономиката на САЩ или Япония? Сега тормозят австрийски фирми, които са големи работодатели... да, някои от тях наистина са за проверки, но не всички са черни овци. Оправете си границата, оправете горе долу корупцията и тогава Шенген...
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дони - Ако си мислиш, че са само "руски" ...
40
1
 
1
 
! Отговори
45 преди 4 месеца
Набийте ми 200 минуса ако желаете, но реалността е такава. Затова и корпорациите оцеляват след какво ли не. Просто има много международни, държвани и частни интереси там.
39
12
 
5
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Тези работи се правят когато си голям и ти се зачита мнението. Ние като държава сме точно обратното, скъсани гавроши.
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега се сетиха да ги проверяват ,от години правят милиони на гърба на българския народ
37
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А някй збаравя ли, че Била и ОМВ са публично търгувани комапнии, които са част от портфолиото на не един или два големи фонда, включително и енсионни такива, в Европа? Това не ти е едноличния бизнес на някоя мутра, от която печеи само мутрата. Тук има интереси откъде ли не. Предложенията за отнемане на имущество, ще направят България страна със статус на този, на Северна Корея.
36
2
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
Кире Бобовдолецо, а печалбите къде отиват?
35
2
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
Тепи технатамамаджендърска, въздух под налягане са тези австрийци, какво им се плашите. Тепанье до последно
34
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
св месо от испания което се предлага в била на колко години е какви са тези ценив тази верига за какви ни смятат печените кюфтета от какъв материал са готовитеманджи са на високи цени кофичките вече са 25 ст саламите като не се продаваткакво ги правят къде ги слагат в билла във виена като влезеш мирише на хубавоа в тука в българия мирише на умрели лебеди няма тоалетни за клиенти
33
3
 
11
 
! Отговори
zdgr преди 4 месеца
БРАВО!!!
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Емии, трябваше да покажем, че сме ориенталци, няма как.