Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV

Влязоха в магазини в София, Пловдив, Бургас
10 яну 2024 13:51, Нели Христова
161
Погнаха австрийците: Данъчни проверяват BILLA и OMV
Снимка: БГНЕС

Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали към 10 ч. сутринта в сряда в магазините на австрийската верига за хранителни стоки BILLA в цялата страна, както и на бензиностанциите OMV - също австрийска собственост.

В София се проверяват 8 обекта на BILLA, един в Пловдив и три магазина в Бургас, съобщават от "24 часа" Проверки има също и във Велико Търново, където инспектори има в два супермаркета на австрийската верига.

BILLA се проверява по регламента за деклариране на стоки с висок фискален риск, както и качеството на месото, което се продава в магазините. След проверката на място следват и за производителите и вносителите на стоки за австрийската верига хранителни магазини.

От веригата бензиностанции OMV се проверяват обекти в Плевен, София, Варна, Пловдив и Бургас. Там заедно с данъчните има и митничари. Австрийските бензиностанции са поставени на предварително наблюдение за нарушения и проверяващите имат право включително да затворят обектите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мястото на тия веднага могат да се появят поне пет други и то много по добри
70
0
 
10
 
! Отговори
Дони преди 4 месеца
До 45 - Прав си, естествено, но тук се гони друг ефект - не да ги малтретираме, а техните собственици (OMV е държавния горивен монопол) да чукнат по масата на няколко самозабравили се старчета, които си играят на кайзерчета, при положение, че целия ЕС е зад нас. За нас Шенген е исторически шанс, спомагащ пасивно и да адаптираме съдебната си система към тази на ЕС, дори и насила, отпадат визи и затруднения за търговия с NAFTA, ставаме отново истински европейци с пълни права. А че сме телета...
69
3
 
2
 
! Отговори
45 - 5 преди 4 месеца
Обясни ми, как сме на печалба, когато ЕС реши, да ни наложи 1001 санкции, спре всички субсидии и поглежда на другата страната, когато наши, било то граждани или бизнеси навън, зпаочнат да бъдат мачкани, дори повече от обичайното?
68
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И шингеня през криви спагети
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Била е най-ужастният супермаркет с най-скапната стока. Окупирали са целия ми квартал със смотаните си обекти и трябва да ходя по-далеч ако искам да пазарувам. Надявам се да ги гърчат на макс
66
4
 
2
 
! Отговори
45 - 4 преди 4 месеца
Обясни ми, как сме на печалба, ако Австрия ни бойкотира и забрани движението на наши превозвачи, а после успее да накара и други да го направят?
65
5
 
0
 
! Отговори
45 - 3 преди 4 месеца
Оябсни ми, как сме на печалба, ако не влезем в Шенген?
64
5
 
0
 
! Отговори
45 - 2 преди 4 месеца
Обсни как сме на печалби при "загуба на биснес партньори"?
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега австрийците мога да направят същото - граничен контрол може да няма, но имат гранична полиция. Нареждат редицата български автобуси и коли на някой паркинг и почват безкрайна проверка. Тях не ги бърка - след 8 часовия работен ден идва другата смяна, заплатата си върви. Въпроса е, ще бъдеат ли и те ганююфци като нас?
62
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Лекар - Обясни ми, каква е печлаба? Във ВСЯКО ЕДНО ОТ ИЗБРОЕНИТЕ! Едно по-едно, хаде! Кажи ми, къде е печалбата, каот ударим собствената си икономика първо?
61
2
 
5
 
! Отговори
Каракачамбо : преди 4 месеца
"Като рекламно лице на Билла протестирам остро срещу тормоза над спонсора ми!!!"
60
2
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
45, ти си фен на Борис Бонев, признай си
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А1 ? Виваком ?
58
5
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 4 месеца
Закриването на ОМВ и Била ще е добре дошло за местния мутралък. Изведнъж ще им се отвори пазарна ниша и свободни разработени търговски обекти. Вместо обект с що-годе австрийско ниво на обслужване и организация, ще имаш лошо управляван магазин, който могат да го изместят само други мутри.
57
0
 
10
 
! Отговори
Брех преди 4 месеца
Като чета какви капацитете тук показват "експертиза" за тая и оная фирма дето се търгували на борсата и тинтири минтири....това да не ги прави защитени и чисти като сълза!? Айде тия Фафли на друг ги разправяйте.....всички тези западни фирми са тук, защото данък печалба е приемлив, а разходите за работна заплата са смешни. Ако сиренето е 15 лв тук и 8 евро в Австрия, а тук имаш по-малки оперативни разходи и данъчни задължения къде ще правиш повече печалба!?
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойкот на Била, ОМВ и Райфайзен Банк.
55
2
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
Има една стара максима "бий, за да те уважават"
54
4
 
0
 
! Отговори
45 преди 4 месеца
До До Анонимен 51 - Не съм 51-и, но ще ти обясня. Жалки сме, защото искаме да налагаме бойкоти, на частни фирми, като в процеса ще нараним и себе си, а ултимативно, освен да нараним напълно невинни граждани, основно български, няма да постигнем много добри резултати.
53
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
53, и от всичко изброено до тук, сме само на печалба
52
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 4 месеца
И защо да сме???? Ако може да се обосновете, че ми стана интересно вашето не жалко коментарче......