Никой не иска старите коли на пияните шофьори

Първият търг на НАП-Бургас не събуди интерес
16 яну 2024 19:15, Нели Христова
54
Никой не иска старите коли на пияните шофьори
Снимка: БГНЕС

След проведен първи търг от НАП-Бургас за продажбата на два автомобила, конфискувани от пияни и дрогирани шофьори, нито един човек не е пожелал да закупи превозните средства.

Автомобилите са стари. Единият, който е на 25 години, се е продавал на цена от 1200 лв., а другият, който е 28-годишен, за 1 000 лв.

"В търга беше упоменато, че има срок от 6 месеца, в който автомобилът има възбрана от КАТ. Ако си купиш този автомобил, трябва първо да изтече санкцията, преди да го използваш. Възбраната е върху вещта, така както, ако купите ипотекиран апартамент, ипотеката продължава да тежи", обясниха от НАП-Бургас, като предположиха, че това също би била причина за липсата на интерес към автомобилите.

И тъй като прави впечатление, че автомобилите са стари, от НАП заявиха, че превозните средства не се подбират, а когато има в сила съдебно решение, агенцията ги продава, независимо колко струват и каква марка е автомобилът.

Предстои след произнасяне на съда и други автомобили в по-късен период да бъдат пуснати на търг, който от приходната агенция ще оповестят, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 3 месеца
Никой не конфискува МПС , когато то е чужда собственост ( включително ТИР ) , но наш ГaH40 има мнение и трябва да го каже :)
48
1
 
3
 
! Отговори
Тъпотия булгарска преди 3 месеца
Забраната на пияндурника, важи за новия собственик :))))))
47
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Това е шампионска глупост.С какво е виновен собственика на ТИР за 300 000 лева ,че шофьора му бил пиян ?Пияния може ли да възстанови загубите собственика ?За такава загуба собственика трябва да го убие.Решението беше много просто. Огромна глоба и задължителен затвор , който да определи съда , реципрочно на нарушението.Сега законотворците потънаха като , Путин в блато.Това трябва да се отмени незабавно.Няма никаква логика.
46
1
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 3 месеца
За цената добре, разбрахме, но марката и кубатурата са важни, но щом и собствениците не са се явили да си ги върнат, значи ясно у какво състояние са, връщайте ги на пияниците, и чакайте, те пак ще карат на две бири
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пияните шофьори ясно какви коли карат. Ама къде са джиповете на шмъркачите, ей на това да отговорят
44
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 месеца
До Ангелина 46 Прав си. Употребяваш правни термини. Адвокат ли си ?
43
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Май това изнудване няма да проработи. Посегателство върху частната собственост и нарушение на Конституцията. Колите не са виновни да се арестуват, заради безмозъчните собственици.
42
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Причината е не ,че са "стари колите" ,а че носят повече"тежести" и неизяснени обстоятелства ,които "уж" са узаконени ,за евентуален бъдещ спор върху собствеността на МПС. Вредните последици/риск/ от такава "покупка" ,освен възбраната върху тях да бъдат в движение шест месеца са много по- големи от "ползите" .Никой не иска покупка ,която "изглежда" на примамливо ниска цена ,а след това след разходите за въвеждане в експлоатация да се окаже не само "скъпа покупка" ,но и "спорна".
41
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 3 месеца
До Анонимен Какви депутати? Само се замислете над прякорите им .....
40
1
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 3 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Питайте Кокорчовците, Закона може да го е писала великата юристка Ленчето Харвадска - на парапета. Може и да е била кандидатката за конституционна съдийка Голямата Берта?
39
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
искам да разбера с дрогирания ватман явно на лекарства да купя трамвая и патрулката от дрогирания полицай където обърна патрулката по таван след новата година!Кога депутатите или общинските съветници ще им вземем колите а защо не и имотите?Да махат имунитетите и оня за педофилията от герб да влиза в затвора да не се крие зад имунитета Даниел Александров
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само стари коли ли са били на пияни шофьори?
37
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Добрите автомобили са разпределени на наши момчета.На търг е отишъл само скрап.Да се обадят на "Надин".
36
1
 
12
 
! Отговори
Враца баце преди 3 месеца
Що ми се струва, че идеята е да ги "дарим" на Украйна, както едни там други направиа?! Само и само да се подмажеме на Посолството!
35
1
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 месеца
Само не разбрах защо автомобилът е със санкция ! Нали уж водача е хванат да шофира пият , автомобила, а не автомобила е хванат да шофира пиян, водача !
34
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Ами - КАТ да си направят една леярна...
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
28 годишна кола за ...1000 лв? на държавен търг? тия нормални ли са? пуснете я за 100 лв, може и да се продаде.
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези със скъпите автомобили дават по 4-5к подкуп . Реално дадоха още един извор за рушвети на куките и подхраниха корупцията. Браво.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Личи си ,че само тези които са доказано неплатежоспособни отиват на търг.
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От кога автомобилите са на една цена ...Само питам другарите комунисти Ще връщаме комунизма ли.Ами щом дрогарите комунисти оценят един автомобил ,,Тесла " на цена на един автомобил Фолксваген голф 2. ..Значи вече влязохме в комунистическата ера.Всички равни Всичко равно.Всяко нещо равно на другото.