Съдът в Пловдив посече 35-има шофьори, отне им колите завинаги

Проблем на полицията е паркингът за автомобилите
14 мар 2024 16:00, Петър Бойчев
33
Съдът в Пловдив посече 35-има шофьори, отне им колите завинаги
Снимка БГНЕС

35 шофьори от Пловдив окончателно са се простили с колите си в рамките на 7 месеца, откакто действа мярката за конфискация. Това сочи справка на Районния съд в града под тепетата, съобщи "Марица". С крайните съдебни актове по заведените дела, са отнети 31 автомобила за шофиране след употреба на алкохол, а четири са конфискувани за сядане зад волана със следи от наркотични вещества.

За периода от активирането на новата мярка до 8 март в Районния съд са образувани 201 наказателни дела. Това означава, че предстои да бъде постановена конфискация за още автомобили.

В Пловдив за периода от 4 август до 19 февруари 112 водачи от града и региона са се простили с автомобилите си.

Тъй като процесът по конфискация на колата на пиян/дрогиран шофьор до обявяването й на търг отнема дълго време, от полицията се чудят на какви терени да съхраняват отнетите автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Пловдивзавинагисъдът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВЪПРОС - останалите пак са отнети, стоят на паркинг и чакат съдебното дело за окончателно решение.
25
1
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
В Пловдив имаше 400 хванати Пияни и Дрогирани , за миналата Година . Сега станаха 35 дела ???Явно Групата на Нотариуса и Еврото още работят - Пазете се , може да ви отнемат всичко.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-много ги боли наркоманчетата, щото ги лови бая време назад, ако са друсали. Хахахахах. Наркоманите да се преориентират към тротинетки. Ако не знаят как - да питат ментора си, Емили Тротинетката!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 22 : Като те слушам какъв си opъфляk и това ще ти е трудно да си позволиш.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 23 : Мани, съсипаха я тая държава. Не може човек спокойно да се напие или нашмърка и да отнесе няколко бабички или хлапета, само проблеми ви създават. Съсипаха я!!!
21
8
 
3
 
! Отговори
рекет преди 2 месеца
РЕКЕТЬОРСКА ДЪРЖАВА ,КОМУНИСТИТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ,,ВСИЧКИ СЪДИЙ СА КОМУНИСТИ.......Работиш за да си купиш автомобил и понеже нямаш наследници ,съда казва взимаме ти го.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затоа си знам - Едно пежо 306 има с документте и неква фалшива засграховка. Кат *** спрат - да го взимат... То е 900 лева. После има един билюк голф 3 и даже двойка една...
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 18 : Че кой съм аз да ти казвам? Колата си е твоя, прави каквото знаеш. Само ти казвам какво пише в закона, а ти си умувай, щом те влече.
18
2
 
3
 
! Отговори
Що ги държат ? преди 2 месеца
Да продават ! Едни ще продават други ще идват ....народа няма да спре да се друса да пие и да кара ,това вече си е практика и няма спиране освен ако няма и разстрели и пак не е сигурно това са новите времена ,защо не заловят тези които продават дрога и зарибяват ,а гонят жертвите бих помислил ,че и те са във играта, ама не мога да повярвам .... майтап бе !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оня ушев дето катастрофира пияно-друсан с гоуфа оня ден, затова го запали,за да не му го вземат,не е заради следите от пудра захар,че сладкарството му било хоби.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
14, 'като не искаш да ти вземат колата не пиеш и не се друсаш' -- ти ли ше ми казваш ко да прая бе, демократе :)))
15
4
 
14
 
! Отговори
Статистика преди 2 месеца
Хвалим се колко автомобила са конфискувани, но никой никъде не дава статистика колко ПТП-та са по вина на пияни шофьори и колко са жертвите!Не е ли странно?!
14
9
 
15
 
! Отговори
Ганчев преди 2 месеца
Това с конфискацията е измислено от Пеевски и народът е толкова невеж че не си знае правата и това че никой не може да му отнема собствеността. Някои ще осъди България в Страсбург за милиарди за нарушени права. И ще плащате всички вие, умници.
13
7
 
8
 
! Отговори
Спиро преди 2 месеца
Пенсионната система е пирамида и скоро може да колабира. За вашите деца пенсии няма да има.
12
11
 
14
 
! Отговори
Пепо преди 2 месеца
А знаете ли че тестовете за алкохол и наркотици са фалшиви и като се нагреят показват алкохол даже и за напълно трезви хора. Така полицаите си набелязват някоя лъскава таратайка и си я конфискуват за себе си. Престъпници отвсекъде!
11
18
 
13
 
! Отговори
Пена преди 2 месеца
Това с отнемането на колите е противоконституционно. България е Дивия Изток, братче. Вземат колите от едни престъпници и после ги съхраняват други престъпници.
10
5
 
9
 
! Отговори
Джо преди 2 месеца
МВР Пловдив се превърна в бунище. Полицаите получават заплати макар че дефакто не работят.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Лесно се различава дали е беналгин или коноп. Едното от аптека а другото няма
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен_8_ конопа остава 6 месеца в кръвта без да си под въздействие, да не говорим за хората които са пили беналгин или са използвали капки за нос, също остават без коли за 6 месеца
7
9
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Съдът е приложил закона.Нищо не е посякъл.Нямам идея какво ще спечели обществото от кола струваща 400 лева на кантара,като желязо.Все пак човешко е да се напиеш до безпаметност.