След пороя: Обстановката в Плевенско се нормализира

Няма данни за бедстващи хора
8
След пороя: Обстановката в Плевенско се нормализира
Снимка: БГНЕС

Продължават действията на служителите на Министерството на вътрешните работи за преодоляване на последствията от значителните валежи, които засегнаха най-сериозно област Плевен.

Действията им са подпомагани от органите на местната и изпълнителна власт. Към момента ситуацията на територията на областта се нормализира, екипите извършват две отводнявания на сгради в плевенския кв. "Сторгозия" и в гр. Кнежа. Няма данни за бедстващи хора, както и за населени места без ток и вода, съобщиха от МВР.

Както е известно, заради значителните валежи вчера в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен бяха получени десетки сигнали за наводнени инфраструктура, пътни съоръжения и приземни етажи на обществени и частни сгради.

За да бъде преодоляна критичната обстановка, цяла нощ на терен работиха десетки пожарникари, спасители и полицаи, като в спасителните действия се включи целият свободен от дежурство състав на Министерството на вътрешните работи.

Само за няколко часа екипите оказаха помощ и реагираха на повече от 70 сигнала, включително за отстраняване на паднали дървета и освобождаване на закъсали автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Видео прогноза
Дъждът продължава да вали в петък в Южна България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никой не е барал нищо в града,навсякъде са камъни и *** по пътното платно.Тротоарите са същата работи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такъв случай имаше в Плевен преди около 25 години,когато водата беше отнесла асфалта на улица с дължина около 800 метра от центъра към Панорамата. От сегашните репортажи се вижда, че са пострадали северните райни "Сторгозия" и изхода за София, което е нормално поради релефа на Сторгозия и отрицателната денивелация спрямо южния - Кайлъка. Да бъркат баластрата и да асфалтират!!! А до гърди е вода 1,40 метра, докато в репортажи се вижда - максимум до коляно или 0,4-0,5м.
5
1
 
0
 
! Отговори
пресилване преди 1 седмица
Стига сте пресилвали нещата! Средно голям дъжд и градушка като грах.Няма паднали дървета, няма очукани коли. Около Мизия и пазара винаги се наводнява. За 5 кв метра изрината лошокачествена кръпка надухте главите на хората!?!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Карловско още не се е оправило, а как така в Плевен е започнало да се нормализира още днес?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е липса на канализация, а запушени шахти, кой знае от кога не са ги чистили. Кметът се оправда със старата отводнителна система, ами, да беше се захванал да я ремонтира или подменя, щом знае, че е стара и амортизирана. Не за пръв път се наводнява градът по тоя начин.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плевенски полицаи, помагали на хората, казват че водата в града на места е била близо до раменете. Това от липса на канализация не става. Не е зле да се потърси причината за този кошмар за хората там.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ужас за хората там, погром нормализира ли се. Това не бива да се допуска.