Как изглежда и звучи "Чайковски по друг начин"

Любопитната хореографска трактовка в Държавна опера Русе
30 май 2013 11:54, Петя Славова
0
Как изглежда и звучи "Чайковски по друг начин"
Танцова академия Минков. Снимка: Държавна опера Русе

Как изглежда и звучи „Чайковски по друг начин“ ще ни покажат балетните артисти на Държавна опера Русе. Любопитната и необичайна хореографска трактовка може да се види на 1 юни от 19.00 часа.

Трупата работи с ученици и преподаватели от Танцова академия Минков, които са в България за втора поредна година като обменя опит с колегите си в различните танцови стилове – джаз денс, хип-хоп, степ, фламенко, съвременен танц.

На сцената ще излязат Лизa-Мари Паракенинс, Лука Грим, Робин Росенберге, Свен Велер, който е два пъти световен и 12 пъти немски първенец по „Electric boogaloo“.

В спектакъла ще танцуват още солистите Весела Василева, Галина Христова, Елена Харалампиева, Ирена Барбукова, Йоана Симова, Даниел Тичков, Милен Харалампиев, Светослав Маринов и ансамбъл на балета на Държавна опера Русе. Танцовите етюди са по хореография на Хулиа Брокал, Кристиане Окекунле, Янина Ласота, Попин Худ, Марилена Графакос.

Танцова академия Минков е създадена от бившия русенски танцьор Веселин Минков близо до Щутгарт, Германия. Академията работи в две основни посоки – усъвършенстване на изкуството на танца и обучение по танцова педагогика.

Дългосрочното обучение предлага на специализантите неограничени възможности и за практически обмен. Една от тези програми е именно сътрудничеството с балета на Русенската опера, където студентите могат да работят в естествена професионална среда.

Предвидени са резидентни посещения на различни престижни танцови форуми – балетния конкурс във Варна, обмен с балетната трупа Пфорцхайм и балетната трупа на "Държавен театър Щутгарт ", тренинг обмен с френски танцови школи / Студио Harmonic, Училище за танци Juste Debout), участие в подготовката на спектакли на класически и модерни заглавия - балета „Лебедово езеро” с Руския национален балет, на Хип-хоп вечер “Funkin Stylez” в Щутгарт и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари