"Дяволът носи Прада" – на Бродуей

Филмът ще бъде претворен в мюзикъл
12 май 2015 17:26, Петя Славова
0
"Дяволът носи Прада" – на Бродуей
Ан Хатауей на премиерата на "Дяволът носи Прада". Снимка: архив, Reuters

Хитовият филм "Дяволът носи Прада" с холивудските звезди Мерил Стрийп и Ан Хатауей ще бъде претворен в мюзикъл на Бродуей, съобщи Контактмюзик.

Отличеният с награда "Тони" продуцент Кевин Макколъм е разкрил, че вече работи над проекта за превръщането на хитовата лента от 2006 г. в бродуейска постановка в рамките на сътрудничество си с филмовото студио "Туентиът сенчъри фокс", пише БТА.

Филмът "Дяволът носи Прада" реализира приходи от 324 милионадолара в международния бокс-офис и донесе на Мерил Стрийп номинация за "Оскар" за най-добра актриса, припомня изданието.Кевин Макколъм е един от водещите бродуейски продуценти.

Сред продукциите, над които е работил, е мюзикълът "Последният кораб" на британския певец Стинг. Понастоящем Макколъм работи и над сценични адаптации на филмите "Имало едно време: История за Пепеляшка" и "Дневникът на един дръндьо". Продуцентът се надява да пренесе на бродуейска сцена и обичаната от зрителите комедия "Мисис Даутфайър", главната роля в която изпълняваше покойният актьор и комик Робин Уилямс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари