Дизайнер изобрети "плаващо" легло

Младият холандски дизайнер Яняаап Руисенаарс изобрети легло, което стои във въздуха, държано на разстояние над земята от магнетично поле
6 авг 2006 16:44,
Дизайнер изобрети "плаващо" легло
Магнитите, които са вградени в пода и в самото легло, се отблъскват взаимно, което кара леглото да „виси“ във въздуха. Илюстрация: perssupport.nl
Младият холандски дизайнер Яняаап Руисенаарс изобрети легло, което стои във въздуха, държано на разстояние над земята от магнетично поле, предаде Ройтерс.

Леглото е се продава за 1,2 млн. евро.

Дизайнерът получил вдъхновение за леглото, което представлява гладка, черна платформа, от мистериозния монолит от филма на Стенли Кубрик „Космическа Одисея“. Леглото, чието конструиране е отнело шест години, може да се сгъва и да приема формата на маса.

Където и да живеете, цялата архитектура е подчинена на гравитацията“, разказва Руисенаарс. Чудех се дали не може да се направи предмет, сграда, или мебел, подвластни на други сили“, казва той.

Магнитите, които са вградени в пода и в самото легло се отблъскват взаимно, което кара леглото да „виси“ във въздуха. То е фиксирано и с метални кабели, които го държат на едно място.

В момента не е много комфортно“, признава дизайнерът.

Въпреки че хора, които имат пиърсинг не би следвало да имат проблеми да използват леглото, Руисенаарс ги съветва да не навлизат в магнитното поле между леглото и пода, тъй като едната от повърхностните може да им привлече някой от металните аксесоари.

По информация на Prnewswire леглото издържа на тежест до 900 кг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание