Intel предсказа вграждане на чипове в мозъка

Компютри, телевизори и телефони ще се управляват от мозъчните вълни
20 ное 2009 11:53,
68
Intel предсказа вграждане на чипове в мозъка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2020 година потребителите няма да управляват компютрите с помощта на клавиатура и мишка, пише ComputerWorld. Тяхното място, според сътрудниците на питсбъргската лаборатория на Intel, ще бъде заето от вградени в мозъка процесори.

Служителите на лабораторията проучват възможността за управлението на компютри, телевизия и мобилни телефони с помощта на датчици, управляващи мозъчните вълни.

От компанията се надяват, че потребителите доброволно ще се съгласяват на вграждането на чиповете.

Главното предимство на новата схема на управление е свободата за всякакви интерфейсове, избирани интуитивно. Изследователите прогнозират, че със силата на мислите потребителите ще могат например да сменят една уеб страница с друга или да превключват телевизионни канали.

Служителите на корпорацията отбелязват, че преди 20 години никой не е вярвал, че всеки ще носи компютър в джоба си, и предполагат, че същата съдба чака и тяхната разработка.

Все още размерите на датчика не са достатъчно малки, за да бъдe имплантиран в мозъка. Освен това далеч не е завършена работата по разшифроването на мозъчните сигнали.

Изследователите само открили, че подобните образи се проявяват еднакво при различните хора. Това дава надежда за разпознаване на някои стандартни реакции, а това означава – и команди, подавани на компютъра.

Вече съществуват редица устройства (обикновено наричани неврошлемове), използващи мозъчните вълни за управляване на електроника. Въоръжените сили на САЩ силно се интересуват от тази тема. Всички подобни устройства обаче изискват внимателна настройка, често сработват неправилно и не могат да се имплантират в мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Те хубаво са го предсказали, но Библията ги изпреварва с има няма 20 века по този въпрос. Плагиати!
40
0
 
0
 
! Отговори
agent smith преди 14 години
A KADE E NEO
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Служителите на лабораторията проучват възможността за управлението на компютри, телевизия и мобилни телефони с помощта на датчици, управляващи мозъчните вълни." - "управляващи мозъчните вълни" или "управлявани от мозъчните вълни"? Алоу, редактора, имаш ли мозъчни вълни изобщо???
38
0
 
0
 
! Отговори
маимунка преди 14 години
роботи аа
37
0
 
0
 
! Отговори
а преди 14 години
Цайтгайст !!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
Искат да ни управляват - тотален контрол. Предпочитам да ме убият, но марионетка на болни амбиции няма да стана!
35
0
 
0
 
! Отговори
maffi@ преди 14 години
До: : varg1 Ей ЛУД !
34
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
разполагаме с технологиите на извънземните,но трябва постепенното им въвеждане,защото иначе хората не могат да ги възприемат
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А аз, на Босфор ТВ(бТВ), за да им гледам "Гюмюн"-а !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Тва са глупости бе хора, това няма да се случи в близкия половин век най-малко. Спомняте ли си как през 90те години разправаха че през 2005 примерно щяло да има летящи коли и сякви такива глупости.
31
0
 
0
 
! Отговори
boom преди 14 години
икога няма да си вградя чип в мозъка и да се оставя някой да ме хакне...не искам да зацикля на БНТ за цял живот !:)
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо ще има солидна медиина манипулация, после ще има забрани - няма да може да купуваш и продаваш, ако не си с вградения чип - така хората ще бъдат принудени да си сложат имплантите...за да бъдат роби
29
0
 
0
 
! Отговори
брей :) преди 14 години
В Библията, Откровение на Йоан, това е предсказно малко преди Intel...почти 2000 г. преди тях :)
28
0
 
0
 
! Отговори
ludost преди 14 години
"Служителите на лабораторията проучват възможността за управлението на компютри, телевизия и мобилни телефони с помощта на датчици, управляващи мозъчните вълни." УПРАВЛЯВАЩИ МОЗЪЧНИТЕ ВЪЛНИ(и без да се усетиш и мислите ти и целия мозък) ей това е голям лукс ве,не ти трябва да мислиш включват те в матрицата и си готов,лошото е че имат възможността да го правят на бебета още след раждането,когато не е непрекъснато при родителите :( и после света вървял към прогрес-да да ......
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
разработка на психодокторус в стремеж за абсолютен контрол над съзнанието
26
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 14 години
"От компанията се надяват, че потребителите доброволно ще се съгласяват на вграждането на чиповете."Що, какво ще стане, ако не е доброволно?! :):)
25
0
 
0
 
! Отговори
IT преди 14 години
Пълна простотия е това... От къде на къде ще вграждат чипове в главите на хората с подобна цел? Само за да може да командваш компютъра с мозъчни вълни? Разбирам да започнат разработка на чипове с цел възстановяване на нервни функции, при отпадането им в резултат на заболяване, но това наистина е пълна глупост!
24
0
 
0
 
! Отговори
БЕЗ ЧИП преди 14 години
Нито доброволно нито насила ще позволя да ми се сложи чип където и да е по тялото.Както някой по-надолу каза по-добре куршум в мозъка отколкото чип.
23
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Aз мога ли да ви импламтирам един технологично чист и природосъобразен х.й в ***.
22
0
 
0
 
! Отговори
еэсв преди 14 години
Хихихи блондинките немат нужда от радиатор, на това течение в кутията.....