Остават ни още дъъълги години живот – цели 17 млн.

Животът на Земята унищожаван на всеки 27 млн. години
15 юли 2010 07:52,
82
Остават ни още дъъълги години живот – цели 17 млн.
Снимка: БГНЕС

Животът на Земята е унищожаван на всеки 27 милиона години, сочи ново американско проучване, цитарано от "Ню Йорк Таймс".

Според американския астрофизик Ейдриън Мелът и палеонтолога Ричард Бембах, на всеки 27 млн. години през последните 500 млн. години, животът на Земята е изчезвал, заради мистериозни опустошителни бедствия.

Предполага се, че периодичните масови опустошения са причиняват от черно космическо тяло, което се доближава до Слънцето и тогава звездата го “изпраща“ към нашата планета.

Учените кръстили този гигант “Немезида“ на името на гръцката богиня на разрухата.

Според тях човечеството няма защо да се притеснява, тъй като последния път, в който черния гигант е доближил Слънцето, е бил преди 10 млн. години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: астероид
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Става въпрос за Нибиру!!!Маите са прави!2012 е тази година!
74
0
 
3
 
! Отговори
batkoko преди 13 години
ami kato doide sled 10 mln. godini ko she praim aaaaa ??
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙЙЙЙ ПеСАТЕЛИИИ
72
0
 
0
 
! Отговори
эвроопааа преди 13 години
еееех дали ще го доживеем...
71
0
 
0
 
! Отговори
Verena преди 13 години
Някой е чел прекалено много Азимов... :)
70
3
 
16
 
! Отговори
въъъъъъ преди 13 години
въъъъъ само 17 милиона ! дали ще дочакаме световното по футбол в БЪЛГАРИЯ :)))
69
2
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Успокоих се...аз си мислех,че са само 16 милиона години,а то се оказаха 17...олекна ми на душата!
68
2
 
7
 
! Отговори
Пеци Летвата преди 13 години
според астофизика Дарт Вейдъров, на секи 10 минути през портала влиза некво черно тяло и сичо си *** майката тотално. суава на Емперията!!
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nemesis-богиня на отмъщението(най-правилно е да се преведе-разпределяща по заслуги)....Всичко останало е Божа работа,не ми се вярва нещо да зависи от хората....
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
42....е отговорът за живота, вселената и всичко останало..беше отркито преди повече от 10 години :) наиситна сега се концентрирайте да откриете какъв е билл въпросът на този отговор...
65
2
 
5
 
! Отговори
Чичо гугъл знае сичк преди 13 години
"Ново" проучване... кхъм, кхъм... от 1984-та е. И не е проучване, а хипотеза. Така и не се знае дали въобще има такава звезда, просто ученият, автор на хипотезата (Ричард Мулер), си представил подобен сценарии.
64
3
 
6
 
! Отговори
дюля преди 13 години
човечеството няма да оцелее дотогава. Сигурно земята тогава ще е населявана от някакви киборги. Сещам се за филма Изкуствен интелект.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умиране има, от тъща отърване - няма!Давай другия пълнител!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лоша работа ако живот а продължи - много е изкукуфинело човечеството и в това си състояние е опасно и за приподата и за себе си - па беше си по добре да го смненят с нещо по умно - не толкова алчно и крадливо човечество - его тоя Билчо Гейят - закво ми били 50 милиарда щял половината да дава за благотворителност - а бе байно - така лесно за един живот 50 милиарда не се трупат а колко гладни по света има в същото време - там в отвъдното нищо не се носи - не го ли разбрахте
61
1
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Кофти работа тъкмо се нагуших с кредити като за последно с надеждата, че света ще свърши през 2012. сега ще трябва да бачкам да 100 години за да си изплатя борчовете.
60
1
 
6
 
! Отговори
Няма,няма преди 13 години
Скоро ние сами ще се ***.Всяка трета новина - убийства,атентати,бомби,войни и т.н. ...81 млн. са жертвите от двете световни войни ...81 млн. отнети живота > 17 млн. оставащ живот...
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе има и други теории, и други учени. Но докато медиите са в юдейски ръце няма да чуеме за тях в пресата.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТО Е ЯСНО ЧЕ МЪКИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ И СЛЕД 2012
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази теория не се радва на голяма популярност сред учениете, повечето от които я отхвърлят. Колкото и малко и тъмно да е кафявото джудже, до сега трябваше да сме го забелязали със съвременните телескопи. Няма нито едно доказателство за теорията, тя е силна заради това, че се радва на висока популярност сред масите, които се привличат от историите за апокалипсис като мухи от лампа.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е теория поне на 15 години. Предполага се, че нашето Слънце е в звездна двойка с друга звезда, както по-голямата част от звездите във вселената. Тази звезда трябва да е кафяво джудже, за това не е все още забеляазна. При приближаването си до слънчевата система, тя изстрелва голямо количество астероиди, които гравитират около нея в нашата свлънчева система, което обяснява защо на всеки 27 млн години геолозите откриват следи от засилени метеороидни сблъсаци в скалите.